był ktoś? to plaża żwirkowa, prawda? mam pytanie praktyczne - czy tam można się kąpać boso czy koniecznie w chorwatkach?
i przy okazji - czy ta plaża bywa bardzo zatłoczona (I poł lipca)?
bambi napisał(a):ynka, a gdzie dokładnie tam jest kąpielisko? My będziemy mieszkać bardziej na południe, poza zatoczką za ulicą OBali, czyli po stronie miejscowości Krvavica. Tam w necie widzę ze nie ma plaży. Plaza jest w zatoce, z tym ze w części południowej zatoki stacjonują łodzie. Tam się chyba nie można kąpać, wiec będziemy musieli przejść kawałek tą zatoczką. Czy tak?
Czy jest tam dużo cienia na plaży? na zdjęciach widze dużo drzew.
Czy trzeba mieć buty do wody?
Są tam komary?
baunty napisał(a):Ynka, mogą też iść dalej, za cyplem gdzie pożyczają łódki jest łagodniejszy spadek dna, ale to wszystko sami zobacza.
Buty do wody to jednak zabierzcie ze sobą.
baunty napisał(a):Bambi, wszystko znajdziesz na miejscu.
Zestaw mięs z grilla , porcja dla 2 osób (my nigdy nie zjedlismy wszystkiego) 160-180 kun w ostatniej knajpce na cyplu za pocztą.
Masz tam wszystko co potrzeba, więc jedż i się nie stresuj. Jak chcesz trochę zaoszczędzić to wodę możesz zabrać.
ynka napisał(a):baunty napisał(a):Bambi, wszystko znajdziesz na miejscu.
Zestaw mięs z grilla , porcja dla 2 osób (my nigdy nie zjedlismy wszystkiego) 160-180 kun w ostatniej knajpce na cyplu za pocztą.
Masz tam wszystko co potrzeba, więc jedż i się nie stresuj. Jak chcesz trochę zaoszczędzić to wodę możesz zabrać.
Masz na myśli Restauracje Iko czy Astorie?
Ja polecam Iko, mieszkaliśmy tam przez wszystkie prawie wakacje w Promajnie, w restauracji na dole nawet kakao dla dzieci dostaniesz
baunty napisał(a):przy którym porcie- tym przy poczcie czy tym w kierunku Baski V?
Ja piszę o tym przy poczcie.
Knajpka jest przedostatnia za pocztą, stoliki ma wystawione właśnie przed falochronem który ochrania port przed pocztą.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...