Niecały miesiąc temu wróciliśmy z Chorwacji, mieszkaliśmy w Promajnie i Borku na płw Peljesac, zwiedziliśmy Split, Mostar, Korculę, Dubrownik. Podobnie jak 3 lata temu, rezygnuję z typowej relacji na forum na rzecz własnej strony internetowej. Kiedy przygotowywałem się do wyjazdu, szukałem informacji na forum przekopując się przez relacje forumowiczów - czyta się fajnie, ale znalezienie potrzebnych informacji w tysiącach postów jest trudne.
Strona napisana jest z myślą o osobach wybierających się do Chorwacji po raz pierwszy i zawiera informacje dość podstawowe. Ostatnia wersja sprzed trzech lat spotkała się z różnym przyjęciem. Ja wiem, że jak czegoś tam nie widziałem to nic nie widziałem, w opisywanych miejscach byłem tylko chwilę i o wielu rzeczach nie wiem, a zamieszczone na stronie opinie mają charakter całkowicie subiektywny i nie gwarantuję, że to co mi się podobało (lub nie) spodoba się również innym. Mam tylko nadzieję, że początkującym pomoże to znaleźć informacje potrzebne do przygotowania wakacyjnego wyjazdu.
Adres strony: http://www.chorwacja.slask.plZapraszam.
Serdeczne podziękowania dla wszystkich forumowiczów, z których rad korzystałem przygotowując się do wyjazdu, ze szczególnym uwzględnieniem bociana za polecenia villi anadingac w Borku.
A na zachętę parę zdjęć, które można znaleźć również na stronie: