Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prom z Korculi na Vis?

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sysia_86
Odkrywca
Prom z Korculi na Vis?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sysia_86 » 09.02.2009 17:52

Witam,
czy ktoś z Was orientuje się, czy istnieje możliwość przedostania się z samochodem z wyspy Korcula na wyspę Vis promem? Przejrzałam forum, ale widzę, że nikt dotychczas nie miał takiego problemu :( Ponieważ nie znalazłam takiego połączenia na stronie Jadrolinii, napisałam do ich polskiego przedstawiciela. Pani odpisała, że Jadrolinia nie prowadzi takich kursów, jeśli chodzi o przedostanie się z samochodem :( Natomiast pani z informacji turystycznej Visu jeszcze mi nie odpisała...
A może pływa tam jakiś inny przewoźnik? Inaczej plan wakacji 2009 Korczula-Vis nie zostanie zrealizowany :cry:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 09.02.2009 18:05

Sysia_86 napisał(a):Witam,
czy ktoś z Was orientuje się, czy istnieje możliwość przedostania się z samochodem z wyspy Korcula na wyspę Vis promem?

Nie ma bezpośredniego połączenia Vis-Korcula :?

Taki sam temat z innego forum - croatia travel foum :wink:
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 09.02.2009 20:10

Proponuję prom Vela Luka 6.15 - Split 9.00
9.00-15.00 zwidzanie Splitu, a następnie prom
Split 15.00- Vis 17.20
Nietety rozkład zeszłoroczny. Pewnie w tym roku będzie podobnie.
Przyjemnej podróży
Sysia_86
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sysia_86 » 09.02.2009 20:52

prom Vela Luka 6.15 - Split 9.00

hmm wydaje mi się trochę za krótko, wcześniej czytałam, że ten odcinek - promem przewożącym samochody - pokonuje się w minimum 3,5 godziny.
Tak czy tak, takie rozwiązanie to "cały dzień na promie" :? ale czas leci i trzeba coś w końcu postanowić.
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 09.02.2009 21:27

hmm wydaje mi się trochę za krótko, wcześniej czytałam, że ten odcinek - promem przewożącym samochody - pokonuje się w minimum 3,5 godziny.
Tak czy tak, takie rozwiązanie to "cały dzień na promie" ale czas leci i trzeba coś w końcu postanowić.

Płynie ok. 3 godzin ( tak jest w rozkładzie ).
Jeżeli będziesz podróżować we wtorek był prom na Vis o 9.30, ale wydaje się zbyt mały zapas czasowy oraz pamiętaj jest to rozkład ZESZŁOROCZNY .
Pozdrawiam

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone