Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

prom Split-Korcula

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PROFES2005
Autostopowicz
prom Split-Korcula

Nieprzeczytany postnapisał(a) PROFES2005 » 08.08.2006 19:09

W sobotę 19.08.06 mam zamiar płynąć promem ze Splitu na Korculę.
Jakie są realne szanse dostania się na taki prom(mam na myśli długość
oczekiwania w kolejce i ewentualne odpłynięcie promu beze mnie z uwagi na brak miejsc) Poza tym ile jest tych promów w ciągu dnia i o której odpływają i jak długo płyną na Korculę.
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 09.08.2006 14:17

PROFES2005 napisał(a):W sobotę 19.08.06 mam zamiar płynąć promem ze Splitu na Korculę.
Jakie są realne szanse dostania się na taki prom(mam na myśli długość
oczekiwania w kolejce i ewentualne odpłynięcie promu beze mnie z uwagi na brak miejsc) Poza tym ile jest tych promów w ciągu dnia i o której odpływają i jak długo płyną na Korculę.

Witam. W 2002 roku we wrzesniu miałem okazje korzystać z tego promu. Odpływał ze SPLITU ok. 15 i zabierałn wszystko jak leci,...a było tego sporo, osobowe tiry itp. ponad 150 pojazdów. To bardzo duzy prom z kilkoma pokladami i olbrzymim pokladem dla samochodow. wejdz na http://www.korcula.republika.pl/ tam masz wiecej informacji. Biezacy rozklad jazdy mozesz znalezc na stronie JADROLINI. Pozdrawiam gzregorz
PROFES2005
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) PROFES2005 » 09.08.2006 21:18

Bardzo serdecznie dziekuję za informacje.Bardzo przydatne .
Mam nadzieję ,że od 2002 niewiele się zmieniło.
Pozdrawiam.
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 09.08.2006 22:38

Witam podaje namiary na aktualne dane cenowe i godzinowe http://www.jadrolinija.hr/pdfs/lastovo- ... 604.en.pdf
http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1632
http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1423
a strona główna jadrolini to
http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?lang=2
Wszystko jest wiec problemu nie powinno byc jesli zjawicie sie 2 -4 godzin przed wyplynieciem. pozdrawiam i...zazdroszcze wycieczki promowej bo jest bardzo fajna
baton
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) baton » 09.08.2006 23:19

Hmmm

Czy Jadrolinija to jedyna mozliwosc plyniecia promem ze Splitu? Z tego co widze to w poniedzialek 21.08 nie ma mozliwosci zalapania sie na takowy... a chcialbym dostac sie do Dubrovnika...

Przy okazji:

Jak szybko powinienm dostac sie z Plitvic do Splitu. 3h sa realne?
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 09.08.2006 23:51

baton napisał(a):Hmmm

Czy Jadrolinija to jedyna mozliwosc plyniecia promem ze Splitu? Z tego co widze to w poniedzialek 21.08 nie ma mozliwosci zalapania sie na takowy... a chcialbym dostac sie do Dubrovnika...

Przy okazji:

Jak szybko powinienm dostac sie z Plitvic do Splitu. 3h sa realne?

Witam. Innego przewoznika nie znam, są jedynie lokalne linie promowe między lądem a wyspami tak więc pozostaje JADROLINIA. Z Plitivic do Splitu jest ładana droga, odciązżna przez autostradę więc nie powinno byc problemu...aczkolwiek ja bym zarezerwował sobie przynajmniej 4 godziny na jazdę. pozdrawiam

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies