Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

prom Rijeka-Korcula niezle ceny!!!

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
artbor1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) artbor1 » 16.03.2006 22:27

Ponizej ceny polskiego pośrednika, czy rzeczywiście tak wszędzie to wygląda??

Witam
Rijeka - Korcula wypływa

04.09.2006 o godzinie 20:00 z Rijeki i o godz. 12:40 w Korculi
08.09.2006 o godzinie 20:00 z Rijeki i o godz. 11:20 w Korculi

Cena gdyby Pan zarezerwował ten prom do 31.03.2006
cena za samochód wynosi 74,5 euro
na promie są dostępne
2-osobowe zewnętrzne (z oknem) i z umywalką cena wynosi 72 euro od osoby
2-osobowe wewnętrzne (bez okna) i z umywalką cena wynosi 67,5 euro od osoby

Cena gdyby Pan zarezerwował ten prom od 01.04.2006
cena za samochód wynosi 81,5 euro
2-osobowe zewnętrzne (z oknem) i z umywalką 79 euro
2-osobowe wewnętrzne (bez okna) i z umywalką 75 euro
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 17.03.2006 01:40

Wszędzie to znaczy: gdzie?
Wejdź na stronę armatora http://www.jadrolinija.hri będziesz wiedział, na jakie ceny liczyć.

Poza tym - za ca 210 euro (2 osoby + auto) to masz niemal opłaconą podróż z Polski do Chorwacji.

Z Rijeki na Korčulę można dojechać w 6-7 godzin. Po drodze można coś zwiedzić (trzeba doliczyć wtedy troszkę czasu), o napawaniu się widokami nie mówiąc (odkąd wszyscy jeżdżą autostrada - jadranka na odcinku Rijeka - Zadar jest puściuteńka - doświadczyłam tego w ostatnie wakacje - w środku dnia - 1 auto na 10 minut mnie mijało...). Paliwa na takim odcinku spalisz powiedzmy max 40 litrów czuli za 40 euro. Nawet doliczając prom Ploče - Trpanj,a następnie Orebić - Korčula - wyjdziesz sporo do przodu.
artbor1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) artbor1 » 17.03.2006 09:01

Śliczne dzięki , chyba zrobie tak jak piszesz zastanawiam się tylko czy lepiej uderzyć już promem ze Splitu czy dopiero z Orebica?
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 17.03.2006 10:05

Jeśli nie weźmiesz kabiny, bo za bardzo nie wiem po co, to cena spada o polowę. Tanio i tak nie jest ale moim zdaniem warto taki rejs zaliczyć.
Jeśli wyplyniesz wieczorem to odpada Ci koszt jednego noclegu, jak dodasz paliwo to cala impreza wyniesie cie moze 50 euro więcej.
Optymalne jest płynięcie z Rijeki na Hvar, wyplywasz o 18 lub 20 i jesteś o 8 rano na Hvarze. Na Korculę traci się niepotrzebie trochę dnia i rejs się już dłuży.
W ramach nocnego rejsu gratis masz zachód słońca na pelnym morzu, nocny Zadar i świt w Splicie :D
Promy są duże są w środku kanapy, stoliki, bary. Na pokładzie są leżaki, świetnie sie śpi na skrzyniach z kapokami :lol:
Osobiscie rejs promem z Rijeki na Hvar wspominam jako jedno z najprzyjemniejszych przeżyć podczas wielokrotnych pobytów w HR.
PZDR
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.03.2006 19:04

Maciej napisał(a):Jeśli nie weźmiesz kabiny, bo za bardzo nie wiem po co, t
Promy są duże są w środku kanapy, stoliki, bary. Na pokładzie są leżaki, świetnie sie śpi na skrzyniach z kapokami :lol:
PZDR

też kiedyś chciałem spać na takiej skrzyni ,ale spał tam już ktoś z Poznania ,a w szalupach ratunkowych goście z Gdyni :wink:
artbor1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) artbor1 » 17.03.2006 22:49

Jadę z trzyletnią córką więc skrzynie to nie bardzo :D , chyba zdecyduje się na prom ze Splitu bądż z Orebica
artbor1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) artbor1 » 17.03.2006 22:51

Optymalne jest płynięcie z Rijeki na Hvar, wyplywasz o 18 lub 20 i jesteś o 8 rano na Hvarze. Na Korculę traci się niepotrzebie trochę dnia i rejs się już dłuży.

Maciej sugerujesz ,że lepiej spędzić urlop na Hvarze aniżeli na Korculi?czy to tylko odnośnie promu?
artbor1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) artbor1 » 17.03.2006 22:53

[quote="artbor1"]Optymalne jest płynięcie z Rijeki na Hvar, wyplywasz o 18 lub 20 i jesteś o 8 rano na Hvarze. Na Korculę traci się niepotrzebie trochę dnia i rejs się już dłuży.

Maciej sugerujesz ,że lepiej spędzić urlop na Hvarze aniżeli na Korculi?czy to tylko odnośnie promu?
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 18.03.2006 15:00

Szczerze? Myślałem o promie ale nie zmienia to faktu że Korcula do Hvaru się nie umywa - mówię tu o wyspie. Samo miasto Korcula jest świetne ale by je zwiedzić nie trzeba spędzac urlopu na wyspie.
A te skrzynie to może tylko tak groźnie brzmi to po prostu równa powierzchnia na której można się wygodnie położyć i spać...pod gwiazdami i przy szumiącym morzu :hearts:
Jak płyniesz z dzieckiem to wystarczy zająć kanapę w środku też się wyśpi, na pewno wygodniej niż w aucie ;) Przynajmniej dzieciak będzie mial co wspominać :)
PZDR
artbor1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) artbor1 » 19.03.2006 09:39

No tak w kolejnym temacie rozpocząlem już temat Hvaru i porównań z Korculą i nie pojawil się ani jeden glos za Korculą więc już chyba trzeci raz zmieniam plany urlopowe(mam nadzieje ,że ostatni) :D
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 19.03.2006 18:30

artbor1 napisał(a):No tak w kolejnym temacie rozpocząlem już temat Hvaru i porównań z Korculą i nie pojawil się ani jeden glos za Korculą więc już chyba trzeci raz zmieniam plany urlopowe(mam nadzieje ,że ostatni) :D

Zupełnie niepotrzebnie - Korčula tez urzeka. Widocznie wśród forumowiczów jest mniej znana. Dla mnie osobiście Havr jest mocno przereklamowaną wyspą. Ale każdy znajduje "swoje" miejsce ;)
artbor1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) artbor1 » 19.03.2006 20:03

Plumek napisał(a):
artbor1 napisał(a):No tak w kolejnym temacie rozpocząlem już temat Hvaru i porównań z Korculą i nie pojawil się ani jeden glos za Korculą więc już chyba trzeci raz zmieniam plany urlopowe(mam nadzieje ,że ostatni) :D

Zupełnie niepotrzebnie - Korčula tez urzeka. Widocznie wśród forumowiczów jest mniej znana. Dla mnie osobiście Havr jest mocno przereklamowaną wyspą. Ale każdy znajduje "swoje" miejsce ;)

No tak o rozdwojenie jazni to trudno nie jest :D oby więcej TAKICH dylematów...
ciupag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ciupag » 21.03.2006 07:44

Maciej napisał(a):Jeśli nie weźmiesz kabiny, bo za bardzo nie wiem po co, to cena spada o polowę. Tanio i tak nie jest ale moim zdaniem warto taki rejs zaliczyć.
Jeśli wyplyniesz wieczorem to odpada Ci koszt jednego noclegu, jak dodasz paliwo to cala impreza wyniesie cie moze 50 euro więcej.
W ramach nocnego rejsu gratis masz zachód słońca na pelnym morzu, nocny Zadar i świt w Splicie :D
Osobiscie rejs promem z Rijeki na Hvar wspominam jako jedno z najprzyjemniejszych przeżyć podczas wielokrotnych pobytów w HR.
PZDR

Czy może orientujesz się, aby popłynąć promem z Rijeki na Hvar potrzebna jest wcześniejsza rezerwacja, czy też dostanę bilet bez problemu na miejscu :?:
Jadę w piątek 18 sierpnia :D
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 21.03.2006 08:04

W sierpniu i w weekend, obowiązkowo rezerwuj, no chyba że podróż bez auta wtedy nie trzeba. Bilety kupisz u polskiego posrednika, z tego co wiem bez marży. Wiecej informacji znajdziesz tu : http://www.croatia.com.pl/, ew. na http://www.jadrolinija.hr/
pozdraVki

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone