napisał(a) Rysio » 01.08.2008 08:32
A możesz mi odpowiedzieć dlaczego założyłeś kolejny nowy temat skoro można podnieść temat istniejący w FAQ, tam zadać to pytanie i czekać na odpowiedź. Jeśli nikt nie odpowie, to tak jak sugerujesz zadzwonisz do Rijeki (po angielsku i niemiecku dogadasz się bez problemu jeśli znasz) lub do Croatii z Rybnika (może będą znali odpowiedź na Twoje pytanie). Dlaczego tak
Ano już Ci odpowiadam - ja odpowiedzi na Twoje pytanie nie znam, bo bilet kupowałem ok 15 i nie zwróciłem uwagi w jakich godzinach jest czynne. Jeśli Ty się tego dowiesz i informacja taka pojawi się w którymś tam poście, którego Ty będziesz autorem, to ja wpiszę tą informację do pierwszego postu i będzie ona służyła wszystkim. Jeśli pojawi się ona w którymś z luźnych tematów, to ja niekoniecznie ją znajdę, bo niemożliwością jest dla mnie wychwycić każdego napisanego tu posta i informacja zginie w tłumie tematów, a mojej opinii jest istotna. Co będzie dalej
za tydzień albo 2 ktoś zada takie samo pytanie jak Ty zadałeś i znów będzie szukał bezskutecznie informacji
Nasze forum budujemy wszyscy i wiadomościami powinniśmy się dzielić z innymi - taka jest istota i założenie forum
Wiedz, że nie zamknąłem jeszcze tematu ze względu na złośliwość i nie starając się w jakiś sposób autorowi zamykanego tematu pomóc. Chcę tylko aby istotne informacje tu się pojawiające były w miarę usystematyzowane, by szukający trafiał tam gdzie powinien
Edit: Żeby było w temacie. Do Rijeki powinieneś dotrzeć zdecydowanie przed 18. Dlaczego
Ano dlatego, że załadunek na prom rozpoczyna się przynajmniej w teorii o godzinie 18 i o tej godzinie powinieneś już stać na parkingu w porcie, bo dzielą kartkami z informacją dokąd płyniesz, co ma istotne znaczenie podczas załadunku samochodów. O godzinie 20 prom wypływa, a wcześniej trwa rozdawanie kluczy, kwaterowanie w kajutach itp
Edit 2:
Nie dzwoń do Rybnika. Tak mnie to zafrapowało, że sam zadzwoniłem, no i oczywiście .... nie wiedzą
Ale wzięli się na ambicje i bardzo miła Pani powiedziała żebym zadzwonił do nich za godzinkę, bo ona zadzwoni do Rijeki i się dowie