Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prom Rieka-Korczula

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Miki77
Plażowicz
Prom Rieka-Korczula

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miki77 » 01.08.2008 07:26

Nie rozumiem dlaczego poprzrdni post został przez Rysia zamknięty.
W podanym linku nie znalazłem informacji o godzinach otwarcia kas Jadrolinii w Riece, ale jestem już dość stary i możliwe że niedowidzę.
Godzina zamkniecia kas intetresuje mnie dlatego, że moge być w Riece późno popołudniu i chciałbym wiedzieć czy np. ok godz 18 mam po co wjeżdżać do Rieki, czy wybrać inne rozwiazanie. Znalzłem tylko informacje w jakich godzinach był tam Rysiu, a to akurat mnie nie interesuje.

Nie wiem jakie przestepstwo popełniłem, że Rysiu musiał od razu zamykać ten post. Wystarczyło go zostawić i może ktoś akurat by wiedział i dopisał. Myslałem, że po to właśnie jest to forum, które czytałem od dawna, często z przyjemnością.

Bardzo przepraszam za zawracanie głowy. To sie więcej nie powtórzy.
Poprostu zadzwonie do Croatii do Rybnika, lub bezpośrednio do Rieki i zapytam.

Michał
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.08.2008 08:32

A możesz mi odpowiedzieć dlaczego założyłeś kolejny nowy temat skoro można podnieść temat istniejący w FAQ, tam zadać to pytanie i czekać na odpowiedź. Jeśli nikt nie odpowie, to tak jak sugerujesz zadzwonisz do Rijeki (po angielsku i niemiecku dogadasz się bez problemu jeśli znasz) lub do Croatii z Rybnika (może będą znali odpowiedź na Twoje pytanie). Dlaczego tak :?: :) Ano już Ci odpowiadam - ja odpowiedzi na Twoje pytanie nie znam, bo bilet kupowałem ok 15 i nie zwróciłem uwagi w jakich godzinach jest czynne. Jeśli Ty się tego dowiesz i informacja taka pojawi się w którymś tam poście, którego Ty będziesz autorem, to ja wpiszę tą informację do pierwszego postu i będzie ona służyła wszystkim. Jeśli pojawi się ona w którymś z luźnych tematów, to ja niekoniecznie ją znajdę, bo niemożliwością jest dla mnie wychwycić każdego napisanego tu posta i informacja zginie w tłumie tematów, a mojej opinii jest istotna. Co będzie dalej :?: :lol: za tydzień albo 2 ktoś zada takie samo pytanie jak Ty zadałeś i znów będzie szukał bezskutecznie informacji :? Nasze forum budujemy wszyscy i wiadomościami powinniśmy się dzielić z innymi - taka jest istota i założenie forum :) Wiedz, że nie zamknąłem jeszcze tematu ze względu na złośliwość i nie starając się w jakiś sposób autorowi zamykanego tematu pomóc. Chcę tylko aby istotne informacje tu się pojawiające były w miarę usystematyzowane, by szukający trafiał tam gdzie powinien :wink:

Edit: Żeby było w temacie. Do Rijeki powinieneś dotrzeć zdecydowanie przed 18. Dlaczego :?: Ano dlatego, że załadunek na prom rozpoczyna się przynajmniej w teorii o godzinie 18 i o tej godzinie powinieneś już stać na parkingu w porcie, bo dzielą kartkami z informacją dokąd płyniesz, co ma istotne znaczenie podczas załadunku samochodów. O godzinie 20 prom wypływa, a wcześniej trwa rozdawanie kluczy, kwaterowanie w kajutach itp :wink:

Edit 2: :wink: Nie dzwoń do Rybnika. Tak mnie to zafrapowało, że sam zadzwoniłem, no i oczywiście .... nie wiedzą :D Ale wzięli się na ambicje i bardzo miła Pani powiedziała żebym zadzwonił do nich za godzinkę, bo ona zadzwoni do Rijeki i się dowie :lol: :wink:
Miki77
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miki77 » 01.08.2008 09:42

Rysio napisał(a):A możesz mi odpowiedzieć dlaczego założyłeś kolejny nowy temat skoro można podnieść temat istniejący w FAQ, tam zadać to pytanie i czekać na odpowiedź. Jeśli nikt nie odpowie, to tak jak sugerujesz zadzwonisz do Rijeki (po angielsku i niemiecku dogadasz się bez problemu jeśli znasz) lub do Croatii z Rybnika (może będą znali odpowiedź na Twoje pytanie). Dlaczego tak :?: :) Ano już Ci odpowiadam - ja odpowiedzi na Twoje pytanie nie znam,

Mogłbym, gdybym wiedział dlaczego zablokowałeś mój pierwszy post.
Dalej nie wiem co w nim było takiego strasznego.
Skoro jak piszsz nie znasz odpowiedzi na na moje pytanie, to trzeba było nic nie robić.

Ja już znam odpowiedź na moje pytanie, poradziłem sobie bez forum, pozostał niesmak.

Jeszcze raz bardzo przepraszam, że zająłem Twój czas i zaśmiecałem forum idiotycznym pytaniem zamiast poprostu zadzwonić do Rieki.
Możliwe że nie docztałem jakigos punktu regulaminui ośmieliłem są od razu zadać pytanie na forum. Bardzo Bardzo przepraszam.
To się napewno już nie powtórzy.

Zeby mieć pewność, że przez zapomnienie i złe zrozumienie jakiegos punktu regolaminu, znowu coś durnego napiszę, bardzo prosze zablokój również moje konto na tym forum.
Daje słowo, że nie założe nowego pod inną nazwą.

Michał
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.08.2008 10:23

Miki77 napisał(a):Mogłbym, gdybym wiedział dlaczego zablokowałeś mój pierwszy post.

https://www.cro.pl./forum/viewtopic.php? ... highlight= - czy nie wskazałem miejsca, w którym powinieneś był zapytać :?:

Miki77 napisał(a):Jeszcze raz bardzo przepraszam, że zająłem Twój czas i zaśmiecałem forum idiotycznym pytaniem zamiast poprostu zadzwonić do Rieki.

Widzę, że nie zrozumiałeś mojego poprzedniego posta, ale sorki, prościej już nie potrafię :? Skoro już wiesz w jakich godzinach jest czynne biuro Jadroliniji w Rijece ... , ja też się dowiedziałem i podzielę się tą informacją w miejscu w którym powinna się znaleźć :roll:

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone