gacek.mw napisał(a):skywalker_01 napisał(a):Krótko: Płacimy za samochód i podajemy ilość pasażerów (bez kierowcy).
Krótko to może i krótko - ale czy prawidłowo?
W cenniku (tutaj - http://www.rapska-plovidba.hr/img/rapsk ... to2010.jpg) oddzielnie jest samochód - 94 kuny i oddzielnie "vozać vozila" - 16 kun. Pozostali pasażerowie to "osoba" - też 16 kun i niedorostek 3-12 - 6 kun.
No ale mniejsza z tym - podjąłem decyzję, jadę inną trasą. Graz-Maribor-Ljubljana-Postojna-Rijeka-Krk i promem Valbiska-Lopar na Rab. Omijam większość potencjalnych miejsc korkotwórczych (Macelj, Lućko, Jablanac), pomykam słoweńskimi autostradami bez poczucia zmarnowania 15 eurosów, nie dojeżdżam do korkorodnego Koperu i jeśli nie będzie innych atrakcji postać mogę przy wjeździe na most Krk i w oczekiwaniu na prom w Valbiska(Valbisce?). Jest trochę drożej, minimalnie dalej, ale priorytetem jest jazda możliwie płynna. No i jeszcze jedno - to mój ósmy raz w Cro, a tą trasą jeszcze nie jechałem
No dobra, to wytłumacz mi jedną sprawę.
Kupujesz bilet na prom, na samochód i uważasz, że jak nie kupisz kolejnego dla kierowcy to samochód nie wiedzie ? Oczywiście jedziesz sam.
Chyba nie ma tu żadnej logiki.
Chyba, że bierzesz auto pod pachę i biegniesz z nim na prom, to co innego.
6 razy się przeprawiałem i tylko za 1 razem dałem się zrobić na ten numer, że zapłaciłem za siebie jako za kierowcę.