Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prom na RAB

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 30.07.2010 17:01

gacek.mw napisał(a):
skywalker_01 napisał(a):Krótko: Płacimy za samochód i podajemy ilość pasażerów (bez kierowcy).

Krótko to może i krótko - ale czy prawidłowo?
W cenniku (tutaj - http://www.rapska-plovidba.hr/img/rapsk ... to2010.jpg) oddzielnie jest samochód - 94 kuny i oddzielnie "vozać vozila" - 16 kun. Pozostali pasażerowie to "osoba" - też 16 kun i niedorostek 3-12 - 6 kun.
No ale mniejsza z tym - podjąłem decyzję, jadę inną trasą. Graz-Maribor-Ljubljana-Postojna-Rijeka-Krk i promem Valbiska-Lopar na Rab. Omijam większość potencjalnych miejsc korkotwórczych (Macelj, Lućko, Jablanac), pomykam słoweńskimi autostradami bez poczucia zmarnowania 15 eurosów, nie dojeżdżam do korkorodnego Koperu i jeśli nie będzie innych atrakcji postać mogę przy wjeździe na most Krk i w oczekiwaniu na prom w Valbiska(Valbisce?). Jest trochę drożej, minimalnie dalej, ale priorytetem jest jazda możliwie płynna. No i jeszcze jedno - to mój ósmy raz w Cro, a tą trasą jeszcze nie jechałem :lol:

No dobra, to wytłumacz mi jedną sprawę.
Kupujesz bilet na prom, na samochód i uważasz, że jak nie kupisz kolejnego dla kierowcy to samochód nie wiedzie ? Oczywiście jedziesz sam.
Chyba nie ma tu żadnej logiki.
Chyba, że bierzesz auto pod pachę i biegniesz z nim na prom, to co innego.

6 razy się przeprawiałem i tylko za 1 razem dałem się zrobić na ten numer, że zapłaciłem za siebie jako za kierowcę.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 30.07.2010 20:28

Od tego roku zmiana!. Wcześniej na tej relacji (przewoźnik Rapska plovidba) kierowca nie płacił (był wliczony w "cenę auta"), ale od tego roku z cennika wynika jasno: auto plus każda osoba (tak jak w Jadrolinji)!
olutek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olutek » 25.07.2011 21:29

Jak w tym roku wygląda sprawa promu do RAB?? Jaki koszt z KRK i jak długo sie czeka. Sprawdził ktoś już?
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone