Re: Prom na Havr - rozkład a rzeczywistość
napisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 06.08.2009 15:21
kamila_i_marcin napisał(a):Plumek napisał(a):No bo właśnie wg rozkładu są często i na bieżąco
no to ja mam chyba inne pojęcie słowa często, bo dla mnie co 2.5h to wcale nie często
Hm... to nie są autobusy miejskie, to rejsy morskie... A jak często kursuje pociąg relacji Warszawa - Kraków???? Dwa razy, trzy razy w ciągu dnia...
kamila_i_marcin napisał(a):A podpowiedzcie jeszcze jak to wygląda w Splicie, przyjeżdzam, załóżmy 2h przed odpłynięciem promu, ustawiam się w kolejce i co? Czekam aż sie zacznie załadunek? Czy mogę zostawić auto w tej kolejce i skoczyć np coś zjeść? A bilet kupuję wcześniej w budce i z nim wjeżdżam na pokład?
A na promie się zostawia auto i trzeba wyjść na pokład? I czy na promie coś można zjeść?
Naturalnie, ustawiasz auto w kolejce, zamykasz auto, idziesz po bilet, potem na kawę, obiad, zwiedzanie czy co Ci się żywnię podoba. Załadunek zaczyna się jakieś 30-40 min przed wypłynięciem, zatem kolejka wcześniej nie drgnie. Podczas rejsu auto zostaje w garażu, a pasażerowie są na pokładzie, w salonach itp. (w zależności od tego, jak wygląda prom; przy krótkich relacjach - np 20, 30 min. rejsu nie ma salonów)