andriu.polak napisał(a):Wyczaiłem w zeszłym roku drogę, ale przed skrętem do SG jadąc od Hvaru. To nie ta? Idzie wąwozem wg mapy.
krzemian napisał(a):Pozwólcie, że uaktualnię troszeczkę. W 2012 roku na poczatku lipca płynąłem z Drvenika na Hvar. W Drveniku byliśmy ok godziny 7.00 rano, nie załapaliśmy się na pierwszy prom (byliśmy trzecim autem w kolejce przed którym zmknęli burtę:)). Czekaliśmy ponad godzinę na następny ale nie było to zbyt uciążliwe, ciepły letni poranek, mała drzemka na leżaku i szybko czas upłynął
stondrek napisał(a):Przejrzałem Wasze sugestie i zajrzałem na wcześniej polecane strony Jadrolinij...
Mam jednak problem wynikający z tego, że nie przewidziałem iż tak trudno będzie dostać się na Hvar samochodem. Mam tam zarezerwowany nocleg od 30 czerwca, a z rozkładu na jadrolinija.hr wychodzi mi, że samochodem mogę sie tam dostać najwcześniej 1 lipca.
stondrek
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):A tak na poważnie: skąd taki wniosek?????Gdzieś to wyczytał?????
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Split - St.Grad
Drvenik - Sućuraj
Jedynie częstotliwość rejsów zmienia się w zależnosci od pory roku (w sezonie turystycznym promy pływają częściej).
stondrek napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):A tak na poważnie: skąd taki wniosek?????Gdzieś to wyczytał?????
To może już nie warto rozpowszechniać fałszywych informacji... Najpierw była lektura przewodnika, w którym była taka informacja (cytowana zresztą na początku tego wątku), potem poszukiwania promu... na stronach Jadrolinij. Tam znalazłem tylko te o wiele bardziej egzotyczne, o których pisałem wcześniej...
Rysio napisał(a):Aczkolwiek można Stari Grad - Dubrovnik
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):W dalszym ciągu ani w tym wątku ani tym bardziej na stronach przwoźnika nie dostrzegam takich informacji...
stondrek napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):W dalszym ciągu ani w tym wątku ani tym bardziej na stronach przwoźnika nie dostrzegam takich informacji...
Skoro jednak tak bardzo dopytujesz się o źródło moich wątpliwości:
Na drugiej stronie tego wątku:
"jurekk" pisze:"Prom Kursują tędy promy relacji Split-Hvar-Vela Luka-Ubli na Lastovie /w sezonie 1-2 dziennie/. Warto pamiętać, że na Hvarze nie można wyładować samochodu. Na tej samej trasie pływa też katamaran /w sezonie raz dziennie/. (...)"
To samo znalazła moja żona w przewodniku Pascal z informacją dodatkową, że katamaran nie zabiera wogóle samochodów.
Tak, czy inaczej.. jestem wdzięczny za błyskawiczną pomoc i precyzyjne informacje.
pasażer napisał(a):Kasiu podpowiedz,
katamaran z HVAR (najlepiej ze Stari Grad) na VIS (cel Komiža)
Są takie co pływają bezpośrednio do Komižy czy najpierw do m. Vis a później jakiś inny transport (wodny/lądowy) do Komižy? Jak to zorganizować aby dzień spędzić w Komižy?
pozdrav
p
Powrót do Alternatywne środki lokomocji