Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prom Drvenik - Sucuraj (Hvar)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lotnikwsk
Cromaniak
Re: Prom Drvenik - sucuraj (hvar)

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 21.12.2016 23:34

Mikromir napisał(a):No chyba że zdecydujesz się... tam pozostać. :oczko_usmiech:

O tym to nie pomyślałem :roll: zawsze by było taniej :mrgreen:
......a warto :?: :roll: :wink:
wwa00
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wwa00 » 20.08.2020 15:11

Jak obecnie wygląda sytuacja w 2020 roku z przeprawą promową z Drvenik na Sucuraj? Jakie koszta itp.? Oficjalna chorwacka strona jest nieaktywna.
bezrobotny500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezrobotny500 » 20.08.2020 15:18

Chyba aktywna, dzisiaj płynąłem, bilet kupiony przez stronę
IMG_20200820_151723.jpg
wwa00
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wwa00 » 20.08.2020 15:29

Jak możesz to podaj link do strony
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 20.08.2020 15:31

Jak kupujesz bilet na tej stronie? Na dany dzień z wyprzedzeniem? Czy tylko tego samego dnia?
bezrobotny500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezrobotny500 » 20.08.2020 15:38

jadrolinija.hr ja tutaj zawsze kupuje. Nie ma znaczenie godzina. Kupuje się na dany dzień. Można z wyprzedzeniem można tego samego dnia co się chce płynąć.
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 20.08.2020 21:05

Dzięki.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 27.08.2020 15:19

A czy ktoś płynął wieczorem z Sucuraj do Drvenika ?
Ściągnąłem dwa aktualne rozkłady jazdy i są różne godziny promów.
Czy jest jakiś o godzinie 19:45 ?
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 27.08.2020 18:57

kaeres napisał(a):A czy ktoś płynął wieczorem z Sucuraj do Drvenika ?

Wg rozkładu jest o 18.00 a następny 21.30 ale w sezonie pływają 2 promy na okrągło czyli praktycznie co 30 minut jest kolejny (tak było 8 sierpnia jak nim płynąłem). Jak jest dzisiaj nie wiem.
Skimir
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skimir » 27.08.2020 19:05

Może te dłuższe linie mogą stanowić problem ale nie przesadzajcie z jakimiś rezerwacjami biletów na prom, które kursują jak u nas autobusy. Bilet kupuje się w kasie przy porcie.
Rezerwacja on-line nic nie wniesie jeśli się spóźnicie i zostaną zajęte wszystkie miejsca to i tak nie popłyniecie. Nikt tam nie ustala ile samochodów wejdzie na prom i nawet jak będzie wam się wydawało, że wejdziecie na prom to w ostatniej chwili podjedzie ciężarówka chłodnia, dwie straże pożarne albo jakieś karetki i oni popłyną a wy nie :-)
Z drugiej strony kiedyś odpływając z Korculi (Domince) wjechałem do portu jak już prawie była domknięta klapa na prom (nikogo więcej tam nie było) - w akcie desperacji (nie chciało mi się czekać kolejnej godziny) - krzyczę do gości po polsku: „Zaczekajcieeee, jeszcze jaaaa” :-) Lekko zdębiałem jak klapa ponownie opadła na ziemię i nawet zaczekali minutę aż bilet w budce kupiłem :-)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 27.08.2020 20:19

mchrob napisał(a):
kaeres napisał(a):A czy ktoś płynął wieczorem z Sucuraj do Drvenika ?

Wg rozkładu jest o 18.00 a następny 21.30 ale w sezonie pływają 2 promy na okrągło czyli praktycznie co 30 minut jest kolejny (tak było 8 sierpnia jak nim płynąłem). Jak jest dzisiaj nie wiem.

Pływa jeden. Wg. rozkładu oraz infolinii tego o 19:45 nie ma....
Właśnie nim płynę. Dostosowują do ilości samochodów bo na ten 18:00 się nie załapaliśmy ale chętnych samochodów było sporo więc oznajmili, że przypłynie od razu.
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 27.08.2020 20:29

kaeres napisał(a):Pływa jeden. Wg. rozkładu oraz infolinii tego o 19:45 nie ma....
Właśnie nim płynę. Dostosowują do ilości samochodów bo na ten 18:00 się nie załapaliśmy ale chętnych samochodów było sporo więc oznajmili, że przypłynie od razu.

To chyba normalne na tej linii - jak są czekające samochody to pływają bez przerw. Widać wycofali jeden prom bo ruch się już zmniejszył. Ja załapałem się dopiero na trzeci prom w Drveniku. Wracałem już ze Strego Gradu ale tam nie ma problemu z załapaniem się na pokład (zabiera 280 samochodów)
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 29.08.2020 15:49

mchrob napisał(a): Wracałem już ze Strego Gradu ale tam nie ma problemu z załapaniem się na pokład (zabiera 280 samochodów)

I tu się kolega grubo myli.
W zeszłym roku, dosłownie przed samym nosem, osoba wpuszczająca na prom, pokazała mi stop. Nie załapałam się na prom odpływający o 7:45, a za mną sznur samochodów, kończący się na drodze do Hvaru. Poczekałam sobie do 11:30, ale byłam pewna, że na ten się zabiorę, bo byłam pierwsza do wjazdu :oczko_usmiech: :mrgreen: . Na ten drugi, też nie wszyscy się zabrali.
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 29.08.2020 16:49

Pisałem o sytuacji tegorocznej, pewnie w normalnym roku zdarza się w szczycie sezonu, że nie wjedzie się na pierwszy prom. W tym roku nie było takich kłopotów, płynąłem promem prawie w połowie pustym (praktycznie całe piętro wolne).
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 01.08.2021 20:22

A jakie ceny w tym roku?
Fajnie byłoby o dane z pierwszego źródła
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Prom Drvenik - Sucuraj (Hvar) - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies