Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Programy do obróbki zdjęć cyfrowych

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pipi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pipi » 12.09.2008 16:23

Leszek Skupin napisał(a):Wątek z dawna zapomniany, a ludzie pytają jakimi programami obrabiamy zdjęcia
Ja ostatnio nabyłem sobie po ok 30 dniach używania wersji testowej FotoOffice 2007 kosztuje toto ok 100 PLN, a to przykładowy efekt jego pracy

Surówka pomniejszona do celów forum i oprawiona w ramkę:

Obrazek

Było - ni ma :lol::

Obrazek

Pozdrav :papa:

A gdzie można ten program kupić? Bo na stronie producenta nie ma już takiej możliwości ..

Dziękuję!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2008 16:45

Pipi napisał(a):...A gdzie można ten program kupić? Bo na stronie producenta nie ma już takiej możliwości .....

G DATA chyba "zeszła" już z produkcji tego programu.
Nawet na allegro nie jest on dostepny.
Prawdopodobnie jedyną ofertę za 115 PLN - o dziwo na stanie magazynowym - znajdziesz:
www.fotoraf.com.pl/catalog/gdata-fotoof ... -p-55.html
Pipi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pipi » 12.09.2008 19:18

Piotrek_B napisał(a):
Pipi napisał(a):...A gdzie można ten program kupić? Bo na stronie producenta nie ma już takiej możliwości .....

G DATA chyba "zeszła" już z produkcji tego programu.
Nawet na allegro nie jest on dostepny.
Prawdopodobnie jedyną ofertę za 115 PLN - o dziwo na stanie magazynowym - znajdziesz:
www.fotoraf.com.pl/catalog/gdata-fotoof ... -p-55.html

Dziękuję!
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.09.2008 19:42

http://picasa.google.com/intl/en_us/ link do nowej wersji Picassa. Bardzo przyjemny programik i darmowy :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.11.2008 10:43

Do użytkowników PhotoFiltre - czy jest (gdzie) opcja "pionowości". Nie wiem czy dobrze to nazwałem-chodzi mniej więcej o to, że jak jest zdjęcie np. ulica i po obu stronach budynki to u góry one się schodzą. Czyli trzeba zdjęcie na górze jakoś rozszerzyć. Jak? Gdzie?
Ale namieszałem....

No chyba, że jest jakaś sztuczka w innym.
tomek99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek99 » 28.11.2008 12:48

JacYamaha napisał(a):Do użytkowników PhotoFiltre - czy jest (gdzie) opcja "pionowości". Nie wiem czy dobrze to nazwałem-chodzi mniej więcej o to, że jak jest zdjęcie np. ulica i po obu stronach budynki to u góry one się schodzą. Czyli trzeba zdjęcie na górze jakoś rozszerzyć. Jak? Gdzie?
Ale namieszałem....

Nie wiem czy jest polska wersja pomocy do tego programu (nie znam go), ale 2 minuty guglania wystarczają na znalezienie odpowiedzi - tym bardziej powinno to być dobrze opisane w helpie do programu.
Opcja po angielsku nazywa się Correction of perspective (menu -> Image / Correction...), więc po polsku powinno być Korekcja perspektywy, chyba że tłumacza poniosła fantazja. :D

Tu jest opis do tego programu (po angielsku):
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=fr&u=http://www.photofiltre-studio.com/doc/index.htm
Później trzeba kliknąć na Correction of perspective and horizon.

Miłej zabawy!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.11.2008 14:03

Tak jak pisałem wyżej pytanie jest do użytkowników-ale dziękuję za zainteresowanie i pomoc.
U mnie jest "perspektywa trapezu" ale to nie do końca to ....więc pytanie dalej aktualne (dub. pomocy :wink: )
dub.religion
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dub.religion » 28.11.2008 14:53

JacYamahawezwałeś mnie telepatycznie.... :lol:
W photo filtre jest w zakładka Image -->Perspective correction.
Możesz korygować symetrycznie lub odznaczyć i traktować indywidualnie każdą stronę(tak jest czesto). Radzę delikatnie bo spłaszcza budynki.
Na przyszłość nie zadzieraj obiektywu do góry, lepiej wyżej się wespnij żeby objąć scenę :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.11.2008 15:18

Jest spolszczenie do ściągnięcia ;)

FotoFiltre

Poza tym jest to płatny program i kosztuje 29 Euro ;), ale netto

"34,51 euros with TAX/VAT for countries in european union"

Pozdrav :papa:
dub.religion
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dub.religion » 28.11.2008 15:23

Jest płatny tylko teoretycznie, mam go od roku i oprócz tego że momentami pojawia się komunikat że to wersja 30 dniowa nie dzieje się nic.
Są też cracki wystarczy pogrzebać, nie zachęcam ale i nie neguję i źródeł nie wskazuję :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.11.2008 16:03

dub.religion napisał(a):...oprócz tego że momentami pojawia się komunikat że to wersja 30 dniowa nie dzieje się nic.
Są też cracki wystarczy pogrzebać, nie zachęcam ale i nie neguję i źródeł nie wskazuję :wink:

:twisted: Wiesz jak to się nazywa.... :twisted:
dub.religion
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dub.religion » 28.11.2008 16:14

LeszekSkupin napisał(a):icon_twisted.gif Wiesz jak to się nazywa.... icon_twisted.gif

Nie wiem.... Moje zdanie jest takie, jeśli narzędzie zostało udostępnione jako publiczny shareware ale nieudolnie zabezpieczone, a komunikat o ograniczeniach nie jest w moim ojczystym języku, to ja mam prawo nie rozumieć "o so chozi" -nie mam obowiązku samemu się za to karać :twisted:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.11.2008 16:28

A wiesz że nieznajomość prawa nie jest usprawiedliwieniem :?: :twisted:
dub.religion napisał(a):... jeśli narzędzie zostało udostępnione jako publiczny shareware ale nieudolnie zabezpieczone, a komunikat o ograniczeniach nie jest w moim ojczystym języku, to ja mam prawo nie rozumieć "o so chozi" -nie mam obowiązku samemu się za to karać :twisted:

Ehhh nasze polskie myślenie... :(
dub.religion
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dub.religion » 28.11.2008 16:36

Oczywiście że wiem, ale wiem też że nikt nie ma prawa dać mi do podpisu aktu prawnego, spisanego w obcym języku bez tłumaczenia(na terenie mojego kraju oczywiście,choć nie wiem czy nie całej unii).
I nie jest to polskie myślenie. Uwierz mi lub nie, ale nie chcąc łamać prawa przestałem używać windowsa.. Mam tylko na służbowym laptoku bo firma ma licencję i muszę go używać w pracy. W domu mam tylko Linuxa.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.11.2008 17:16

Leszek Skupin napisał(a):Jest spolszczenie do ściągnięcia ;)

FotoFiltre

...

Nie wiem czy nie jest spolszczona przypadkiem umowa licencyjna :twisted: Nie instalowałem tego na kompie :P, ale ty możesz sprawdzić ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Programy do obróbki zdjęć cyfrowych - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone