Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prognoza sezonowa - ciekawe..

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawelsko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelsko » 06.03.2009 14:56

http://www.twojapogoda.pl/encyklopedia/ ... zonowa.htm

Polecam szczególnie ten fragment o pogodzie w krajach śródziemnomorskich. Czyżby to reklama wczasów nad bałtykiem?
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 06.03.2009 18:29

No, no zapowiada się bardzo ciekawie. Może rzeczywiście "Pora na Bałtyk".
Pozdrawiam
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 06.03.2009 18:48

W tamtym roku pisali prawie identycznie i nie sprawdziła się im się zbytnio.
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 07.03.2009 13:54

No, no zapowiada się bardzo ciekawie. Może rzeczywiście "Pora na Bałtyk".

Nawet jak będzie upalne lato to i tak nie ogrzje wody w Bałtyku. :cry:
Kiedyś miałem taką pogodę. Na lądzie ok 30 stopni, a na plaży dzieciaki musiały być poubierane w bluzy, bo była zimna bryza. A poza tym, pogodę z tak dużym wyprzedzeniem może przewidzieć tylko wróżka. :wink:
Co roku zasypują nas takimi wiadomościami. Raz powiedzą, że będzie mokro, raz, że sucho i na pewno prognoza się sprawdzi. :wink:
Pozdrawiam
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 07.03.2009 14:52

pożyjemy, zobaczymy- w tym roku i tak Bałtyk
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 07.03.2009 23:04

W takim razie życzę spełnienia tych najgorętszych prognoz. :D :D :D
Pozdrawiam
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 08.03.2009 00:31

Pierdoły i tyle!!!!!!!!!
piciuk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piciuk » 08.03.2009 01:14

Trzy lata temu - letnie wakacje nad Bałtykiem. Osłonięty przed wiatrem w swetrze czytałem książki :evil: . Więcej nie dam się nabrać. Na ten rok już mam rezerwację w Cro. Czego wszystkim życzę :D
Lupus37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lupus37 » 08.03.2009 10:49

Wolę chwilowe załamanie pogody w CRO niż umiarkowaną aurę nad Bałtykiem. Ale to moje subiektywne odczucie. Każdy spędza wakacje tak jak lubi, w końcu czekamy na nie cały rok!!! :D
Aki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aki » 21.04.2009 13:57

W zeszlym roku zalamanie pogody w Chorwacji w miejscowosci w ktorej bylismy odznaczalo sie tym, ze widac bylo choc jedna chmure na niebie :lol: Wiele razy zreszta bylo widac ciemne, ciezkie chmury od strony ladu, ktore opieraly sie o gory nad wybrzezem a nad woda bylo slonce i upal wiec nie przejmowal bym prognozami 2-3 miesiecznymi (zwykle na tydzien do przodu nie umieja jednozncznie jej przewidziec)
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 21.04.2009 14:10

Aki napisał(a):zwykle na tydzien do przodu nie umieja jednozncznie jej przewidziec

Dokładnie tak, pogoda długoterminowa to wróżenie z fusów jak powiedział kiedyś pan Kret.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.04.2009 15:51

Byłem niedawno w Bukowinie Tatrzańskiej i pytalem miejscowych jaka będzie pogoda latem:
- Bydzie piknie...no chyba zeby loło... - usłyszałem :lol:
Na 100 % taka prognoza dotyczy także terenow nadmorskich w PL.
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 24.04.2009 11:58

A ja w ubiegłym roku w połowie czerwca wjeżdżałam do Chorwacji bez słoneczka z temperaturą nie dochodząca do 20 stopni, nawet padał deszcz. Pogoda jednak się zmieniła i momentami było nawet za gorąco, szczególnie jak zwiedzaliśmy Dubrownik- w samo południe :lol:
W tym roku jedziemy w sierpniu i jestem ogromną optymistką, tym bardziej że namówiliśmy znajomych (pierwszy raz), musi być ciepło :!:
:lol: :lol: :lol:
badurianin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) badurianin » 29.04.2009 10:52

Podobno w czerwcu ma być zimnica , lepiej jedźcie w sierpniu ludziska :twisted:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 29.04.2009 16:35

Z pogodą i w Hr bywa różnie. Wrzesień 2007 -> 10 stopniw porywach do 13 przez jakieś 5 dni w całej HR. Pamiętam też wyjazd przełom lipca i sierpnia na Hvar kiedy nogi mi marzły w sandałach bo przez dwa dni poprostu przyszło ochłodzenie.... a zaledwie dwa dni wczesniej noca było 30 stopni....

Tak więc nie ma mądrych na pogodę czy w HR czy nad Bałtykiem ( mnei się nei zdarzyło aby nei było upalów w czasie bałtyckich wakacji, tak więc :mrgreen: różnie bywa :lol: )
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies