Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

prognoza na wrzesień 2009 początek miesiąca

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniekjg
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniekjg » 11.02.2009 21:53

Właśnie licze na te owoce :) Dwa lata temu byłem w BG w tym terminie i było ciepło.A po przyjezdzie do Polski jak zona weszła do marketu po chlebek w krótkim to patrzyli na nia jak na wariatke :)) ale cieplejszych ciuchow nie było :).
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 11.02.2009 22:13

Wrzesień 2007 pierwszy tydzień
Wiatr

Obrazek

"opalanie na tarasie"

Obrazek

Kąpiel utrudniona

Obrazek

...ale było też i tak

Obrazek
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 13.02.2009 15:51

ines; darek1; krakuscity; Katarzyna Głydziak Bojić; pawelsko; hepik; JacYamaha; kulka53; janniko : dziękuje Wam serdecznie za te ciepłe słowa. Termin zarezerwowany od 28.VIII-12.IX. Rejon Mali Lošinj-Cunski. Jeśli ktoś będzie wybierał się w podobnym kierunku zapraszam na wspólną jazde (w grupie zawsze razniej). Pozdrawiam wszystkich i dziękuje.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.03.2009 21:15

rapez napisał(a):ines; darek1; krakuscity; Katarzyna Głydziak Bojić; pawelsko; hepik; JacYamaha; kulka53; janniko : dziękuje Wam serdecznie za te ciepłe słowa. Termin zarezerwowany od 28.VIII-12.IX. Rejon Mali Lošinj-Cunski. Jeśli ktoś będzie wybierał się w podobnym kierunku zapraszam na wspólną jazde (w grupie zawsze razniej). Pozdrawiam wszystkich i dziękuje.

Bardzo proszę
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 21.03.2009 23:12

Ja bylem na poczatku wrzesnia 2008 i pogoda byla PIEKNA! Caly pobyt (okolo 2 tyg) bylo slonce i upaly!
Teraz jak euro spadnie, takze planuje pojechac na poczatku wrzesnia. mam nadzieje, ze pogoda nie zawiedzie :) tak jak w zeszlym roku
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.03.2009 23:29

grax napisał(a):Ja bylem na poczatku wrzesnia 2008 i pogoda byla PIEKNA! Caly pobyt (okolo 2 tyg) bylo slonce i upaly!
Teraz jak euro spadnie, takze planuje pojechac na poczatku wrzesnia. mam nadzieje, ze pogoda nie zawiedzie :) tak jak w zeszlym roku

W pierwszym zdaniu piszesz, że pogoda była piękna, w drugim, że zawiodła :roll:

PS Przypominam, że zgodnie z regulaminem forum posty piszemy używając "polskich literek" pod Twoim nickiem Kołobrzeg ma literkę ( ł ) więc klawiaturę masz polską :wink:
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 22.03.2009 00:15

W pierwszym pisze jak bylo. W drugim pisze, ze jestem ciekaw jak bedzie w tym roku we wrzesniu.
OK będe używał polskich liter :) nie ma sprawy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2009 00:41

Czyli przepraszam :lol: w pierwszej sprawie zaszło małe nieporozumienie.
Dziękuję za OK w sprawie drugiej :lol:
Anusiak75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusiak75 » 27.03.2009 15:36

Witam,

ja byłam w Makarskiej w 2007 i 2008 r...za pierwszym razem byłam od 1 do 14 września...przez pierwszy tydzień było bardzo zimno i codziennie padał deszcz, natomiast drugi tydzień był piękny i upalny. W ubiegłym roku pojechaliśmy 7 września do 21...przez te 14 dni tylko 3 były deszczowe i zimne, a dzień przed wyjazdem rozpętała się bura i załapaliśmy się na pożar, wiec powrót do domu był koszmary, bo główna droga była zamknięta i jechaliśmy objazdem przez góry...kory masakryczne...ogólnie wrzesień jest super miesiącem do wypoczynku...mniej ludzi, luźniejsze drogi, a pogoda no cóż...jak wszędzie - różnie może być :)
Aki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aki » 21.04.2009 14:35

maniekjg napisał(a):Witam!Podłacze się do pytania :) Planujemy wybrać sie na przełomie
tzn.23.08-06.09.2009 i czytałem gdzieś że co roku podobno jest parodniowe zepsucie pogody w tym okresie-jak to jest naprawde?

W zeszłym roku byłem dokładnie w tym terminie w Podstranie. Jedynym załamaniem pogody były widoczne chmury od strony lądu. Cały czas grzało (30-33 st.) ale wiadomo pogoda różną bywa. W tym roku jade 12.06 i mam nadzieje na podobne temperatury!
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 21.04.2009 15:14

grax napisał(a):Ja bylem na poczatku wrzesnia 2008 i pogoda byla PIEKNA! Caly pobyt (okolo 2 tyg) bylo slonce i upaly!

Ja też wybieram się na początku wrzesnia- w jaki rejon jedziesz? może wspólny dojazd / tzn. wpare aut/.
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 22.04.2009 09:54

Ja też wybieram się na początku wrzesnia- w jaki rejon jedziesz? może wspólny dojazd / tzn. wpare aut/.[/quote]

- Mali lošinj CRES ( w dwa samochody, bardzo chętnie)
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 22.04.2009 09:59

zybog napisał(a): Ja też wybieram się na początku wrzesnia- w jaki rejon jedziesz? może wspólny dojazd / tzn. wpare aut/.

Ze Szczecina do Hr to chyba masz nie po drodze do Szczawnicy. W twoim przypadku tylko przez Niemcy. Takie jest moje zdanie.
Pozdr
Kasiulka85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiulka85 » 10.05.2009 10:29

Hmmm...ja planuje wyjazd po 19 września ale nie wiem czy jest sens biorąc pod uwagę kaprysy pogody pod koniec września:/
Może trzeba bedzie odpuścić sobie Chorwację
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 10.05.2009 10:36

Kasiulka85 napisał(a):Hmmm...ja planuje wyjazd po 19 września ale nie wiem czy jest sens biorąc pod uwagę kaprysy pogody pod koniec września:/
Może trzeba bedzie odpuścić sobie Chorwację

Na to nie ma reguły; pamiętam rok, kiedy prawie całt wrzesień pogoda była kapryśna, a ostatni tydzień września zrobiło się pieknie i jeszcze cały październik był bardzo słoneczny i bardzo ciepły, że nawet z morską kąpielą do 15.X nie było problemu...
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

prognoza na wrzesień 2009 początek miesiąca - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies