Cześć,
Mam problem...
około tygodnia temu znalazłem przez chorwackie.pl app w Omiś zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Pertraktacje z właścicielem trwały jeden dzień i zawarły się w dwóch/trzech mailach. Dogadałem się mailowo z właścicielem (?), ten przysłał mi nr konta, IBAN i wszelkie inne potrzebne do przelewu EU informacje i wpłaciłem 100E. Do tego czasu kontakt mailowy przebiegał bezproblemowo
W dniu wykonania przelewu, potrzebowałem dogadać jeszcze kilka prostych tematów, więc wysłałem do niego w odstępie kilku godzin dwa maile. Na żaden z nich do dziś nie dostałem odpowiedzi - a minęły już 4 dni. Dziś postanowiłem zadzwonić do gościa (na stronie są podane dwa numery; jeden go HR, drugi do D - jak mniemam jest to Chorwat mieszkający w Niemczech) - to co mnie mocno zaskoczyło, to fakt, że obydwa numery nie odpowiadają, tj włącza się automat który mówi że połączenie jest niemożliwe do zrealizowania (możliwe że komunikat jest inny, ale nie znam chorwackiego, ani niemieckiego) - dane do przelewu jakie od niego otrzymałem zawierały adres niemieckiego banku - więc przelew poszedł do Niemiec
Po wpłacie zaliczki miałem otrzymać voucher, a resztę dopłacić w dniu przyjazdu. Nie otrzymałem vouchera (tak-wiem, przelew mógł jeszcze nie dotrzeć, jednak 4 dni temu wysłałem mu również pdf z potwierdzeniem operacji bankowej), nie otrzymałem również potwierdzenia przyjęcia rezerwacji - teraz grubo się obawiam, czy nie zostałem zrobiony w .... Już oczywiście nie chodzi mi o to 100E ale o to że pojadę z dwójką dzieci 8 i 3 lata i niespecjalnie uśmiecha mi się rozczarowanie na miejscu i konieczność szukania innego lokum w szczycie sezonu - Dodam, że w HR byłem już 5 razy i nigdy nie sparzyłem się na ofercie z chorwackie.pl
Wiem że na forum są osoby mieszkające w HR, może ktoś mógłby pomóc - sam nie wiem jak, może zadzwonić, zapytać, może ktoś coś słyszał o naciągaczach (jak swego czasu w PL gdzie sprzedawano miejsca w nieistniejących pensjonatach w Zakopanem)
Może ktoś był w podobnej sytuacji i może poradzić - mam jeszcze trochę czasu - wyjazd miał być 03/08 - 10/08 ale zaczynam się denerwować i nie bardzo wiem co zrobić z perspektywy odległości