Adam66 napisał(a):...kilkoma knajpkami przy głównej drodze...
Napisz coś więcej, proszę. Jakiego rodzju te knajpki, itd,...
Przeczytałam na forum, ze są same fastfoody, także mam pewne obawy, czy będzie gdzie zjeść obiadek
W samej Priżbie masz dwie konoby i pizzerie (okolice portu). Jak jedziesz w stronę Grscicy masz jeszcze dwie konoby przy drodze. W drugą stonę masz pizzerie w przysiółku Priscapac . Ale najlepsze jedzenie dostaniesz w agroturystyce Gica. Konoba ta znajduje się na górze pomiędzy Priżbą a Blatem czynne o ile pamiętam od 18. Dają potrawy regionalne i pieką własny chleb ( niestety nie taki jak u nas) no i fajny klimat starej chorwacji ( kamienne dachy, stary wystrój itp.)
Pozdrawiam
Widzę,że jesteś dobrze obeznany z terenem.Mam pytanie o wybrzeże w Prizbie.
Jedziemy do wynajętego domu bezpośrednio nad morzem, nie mogę nigdzie doczytać jak jest z zejściem do morza w Prizbie . Może zaobserwowałeś czy jest stromo, czy brzeg jest płytki czy odrazu nastepuje głębina? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Adam66 napisał(a):Widzę,że jesteś dobrze obeznany z terenem.Mam pytanie o wybrzeże w Prizbie.
Jedziemy do wynajętego domu bezpośrednio nad morzem, nie mogę nigdzie doczytać jak jest z zejściem do morza w Prizbie . Może zaobserwowałeś czy jest stromo, czy brzeg jest płytki czy odrazu nastepuje głębina? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Prawie cała Priżba (za wyjątkiem plaży w centrum i w Pricapacu) to skała z drabinkami. Jest też od razu głęboko 2-3m. Jeżeli jedziecie z małymi dziećmi to kłopot. Plaża w centrum i Priscapacu to wysypany żwirek i tam jest przyjaźnie dla dzieci i płytko. Domy nad samym morzem mają "prywatne" zejścia i platformy i nikt postronny nie będzie spacerował po "twojej" półce.
Dla mnie jest to jedno z lepszych miejsc na odpoczynek.
Pozdrawiam
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne