Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Priżba 2011 stacjonarnie i fotograficznie

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 11.07.2011 20:58

Odcinek pt. KOLORY JADRANA

1
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
2
Obrazek

3
Obrazek

4
Obrazek

5
Obrazek

6
Obrazek

7
Obrazek

8
Obrazek

9
Obrazek

10
Obrazek

11
Obrazek

12
Obrazek

13
Obrazek

14
Obrazek

15
Obrazek

helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 11.07.2011 20:59

Znalazłam w sieci Wasz apartament, na stronie nie podają ceny. Możesz zdradzić ile taki widok z okna kosztuje?
Bo na takie coś: http://www.prizba.net/ivona/ to mnie raczej stać nie będzie :D , chociaż całkiem ładnie wygląda.
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 11.07.2011 21:12

helen napisał(a):Znalazłam w sieci Wasz apartament, na stronie nie podają ceny. Możesz zdradzić ile taki widok z okna kosztuje?
Bo na takie coś: http://www.prizba.net/ivona/ to mnie raczej stać nie będzie :D , chociaż całkiem ładnie wygląda.

od 19 czerwca czyli przed sezonem 35 E w sezonie chyba 40 E
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 11.07.2011 21:15

Dziękuję ślicznie, nadal będę śledzić. Bardzo mi się podoba zarówno relacja jak i miejsce.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 11.07.2011 21:17

Zaznaczam tu swoją obecność.

Zdjęcia super. :D

Pozdrawiam
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 11.07.2011 21:22

helen napisał(a):Dziękuję ślicznie, nadal będę śledzić. Bardzo mi się podoba zarówno relacja jak i miejsce.

Specjalnie na zachęte "panoramka" pt: Widok z tarasu

Obrazek
ZoltaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZoltaN » 11.07.2011 21:25

Helen korespondowałem wcześniej z Mariną Andrijic na temat tej miejscówki http://www.prizba.net/ivona/ cena za 6 osób to 100 Euro na dzień (termin: początek września)... próbowałem choć uszczknąć do 80 Euro aleeeee nidyrydy...
Ostatnio edytowano 11.07.2011 21:27 przez ZoltaN, łącznie edytowano 1 raz
Paweł71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł71 » 11.07.2011 21:25

Przysiadam się i ja , niezdecydowany gdzie pojechać następnym razem może tu rozwiąże się mój problem :D :D :D. widoki obiecujące
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 11.07.2011 21:49

Kilka słów na temat apartmana, jak widać mieści się na poddaszu czyli jakby trzecie piętro. Powierzchni ok 30m2, pokój dzienny z aneksem kuchennym sypialnia, łazienka(kabina prysznicowa z oknem :D można podczas prysznica kontemplować Jadran) Dla dwóch osób jest idealny, tylko trzeba uważać na głowy bo dach jest dwuspadowy. Przy moich 170 cm w berecie kilka guzów zaliczyłem. Do tego najważniejsze Taras 3m/ 3,5m mieści się stolik dwa krzesła suszarka na bielizne dwa leżaki i zostaje jeszcze sporo miejsca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 12.07.2011 07:07

Jacku, Piszesz, że dla dwóch osób jest idealny, ale nastolatka jeszcze się od biedy się zmieści, prawda? Czy byśmy się o siebie obijali? :wink:

ZoltaN tak myślałam, w sezonie pewnie sporo powyżej 100 euro, dzięki.
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 12.07.2011 12:13

jacek77 napisał(a):Obrazek

Moja droga zaznaczona na brązowo odcinek zaznaczony na czarno nie polecany przez właściciela apartamentu ponieważ odcinek Blato - Priżba jest w remoncie i nie bardzo da się tamtędy przejechać autem osobowym

Oj da się przejechać, i to swobodnie :) Choć z racji, że jechałeś po zmroku, to może lepiej, ze pojechałeś przez Smokvicę.

Mimo robót, o których mówisz, drogą z Blato do Priżby da się przejechać w dni, w które nie prowadzone są roboty, serpentynami pod górę. Stamtąd masz świetne widoki na Blato.

W dniach, kiedy prowadzone są roboty, jest znak, żeby jechać objazdem, wtedy fragment drogi jedzie się żwirówką przez gaje oliwne i wylatujesz niepodal Konoby Giča :)
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 12.07.2011 12:18

Piękne zdjęcia, w przyszłym roku będzie spory dylemat gdzie jechać, a póki co to Ciovo już od soboty...... :lol:
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 12.07.2011 18:16

helen napisał(a):Jacku, Piszesz, że dla dwóch osób jest idealny, ale nastolatka jeszcze się od biedy się zmieści, prawda? Czy byśmy się o siebie obijali? :wink:.

Kanapa w pokoju dziennym jest nie rozkładana, jeśli "nastoalka" nie ma wygórowanych wymagań co do spania to bez problemu
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 12.07.2011 20:06

dzisiaj będzie to co tygrysy lubią najbardziej czyli Plaża
Plaża ma około 70-80m dlugości i z 10m szerokości, drobne kamyczki (groch z fasolą) morze płytkie i łagodnie opadające dno. Idealna dla małych dzieci i osób niepływających
Nie wiem jak jest na przykład teraz, ale podczas naszego pobytu była po prostu PUSTA. Normalne obłożenie plaży to kilkanaście osób, jednego dnia naliczyłem aż 30-pare luda i uznaliśmy że jast tłok. Pewnego popołudnia ok 15 wyszliśmy na plaże i szok normalnie ZERO ludzia. Po ostatnich pobytach w Podacy gdzie miałem z tarasu widok na plaże i przy porannej kawie obserwowałe jak dzieciaki biegały z ręcznikami żeby zarezerwować miejsce, a po 10 już trudno było sie gdzieś zmieścić, taka plaża to marzenie. Cisza, spokój nikt na głowe nie wchodzi- brak mi słów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i na koniec PANORAMA

Obrazek

asia0105
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asia0105 » 12.07.2011 20:14

Przysiadam się i czekam na zdjęcia z miasta Korcula :)
Byłam tam i chętnie wróciłabym wspomnieniami do tego pięknego miasteczka. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży