romuald22 napisał(a):jarod napisał(a):...Ludzikiem na mapach chodziłem, ale niestety ludzik nie wszędzie dochodzi
I ludzik nie znajduje oraz nie negocjuje lokalizacji i ceny apartamentu.
jarod napisał(a):romuald22 napisał(a):jarod napisał(a):...Ludzikiem na mapach chodziłem, ale niestety ludzik nie wszędzie dochodzi
Sugerowałbym nie zabierać na siłę głosu jeśli nie ma się nic do powiedzenia lub nie zrozumiało pytania.
romuald22 napisał(a):jarod napisał(a):romuald22 napisał(a):jarod napisał(a):...Ludzikiem na mapach chodziłem, ale niestety ludzik nie wszędzie dochodzi
Sugerowałbym nie zabierać na siłę głosu jeśli nie ma się nic do powiedzenia lub nie zrozumiało pytania.
Gdybyś o tym ludziku nie napisał to bym się nie odzywał.
Sugeruję nie pisać w tym wątku o poszukiwaniu kwater "w ciemno" jakimś "ludzikiem".
Sugeruję również nie odpowiadać na posty których znaczenia się nie zrozumiało.
jarod napisał(a):
599 napisał(a):dużo racji w Twoim wpisie ale nie przesadzajmy,
jedziesz w "ciemno" to jedziesz parkujesz auto i szukasz ,
nic nie da jak ktoś Ci poda jakąs ulicę,
zresztą u nich te ulice to jakieś nie porozumienie
jarod napisał(a):romuald22 napisał(a):jarod napisał(a):romuald22 napisał(a):jarod napisał(a):...Ludzikiem na mapach chodziłem, ale niestety ludzik nie wszędzie dochodzi
Gdybyś o tym ludziku nie napisał to bym się nie odzywał.
Sugeruję nie pisać w tym wątku o poszukiwaniu kwater "w ciemno" jakimś "ludzikiem".
Bo wiesz, napisałem o tym ludziku żeby udowodnić takim jak ty "cromaniakom", których główna aktywność na forum sprowadza się do pouczania innych...
jarod napisał(a):...że dołożyłem należytej staranności i zanim zacząłem zawracać głowę "cromaniakom" swoimi pytaniami, sam ile mogłem obejrzałem miasteczko korzystając ze streetview googla czyli popularnego "ludzika". Pewnie gdybym tego nie napisał, taki jak ty "cromaniak" od razu odesłałby mnie do innych wątków, proponując "lupkę" lub skorzystanie ze streetview. Rozumiesz teraz co to jest ten "jakiś ludzik"? Jeśli jesteś w tym 1% użytkowników internetu którzy jednak jakimś cudem nie znają tego pojęcia to przepraszam - należało się wyrazić precyzyjniej.
Wracając do meritum, mam ogólny pogląd na topografię Primosten (z innych wątków i streetview) ale ponieważ tam nie byłem a patrząc na mapę nie wszystko się widzi co istotne, proszę o pomoc w zlokalizowaniu najbardziej atrakcyjnych ulic z apartamentami, żeby szukanie nie zajęło całego dnia.
romuald22 napisał(a):Gdybyś zerknął na mój profil to zobaczyłbyś/zobaczyłabyś, że pouczanie to nie jest moja domena.
To cenne, że włożyłeś swoje starania w poszukiwania oraz poznanie miejsca w które planujesz jechać.
Ja nigdy nikogo na tym forum nie odesłałem do stretview.
Kolejne pytania dotyczące wyjazdu "w ciemno" są dla mnie kompletnie abstrakcyjne. Porównywalne do pogadanek o pogodzie. Tak. Łatwiej w ciemno w czerwcu i wrześniu. Tak. Łatwiej o lepszą pogodę w lipcu i sierpniu. Ale to nic pewnego.
NIKT Z FORUMOWICZÓW NIE ZAPEWNI PEWNEJ LOKALIZACJI "W CIEMNO".
Nawet jeśli mają wieloletnie doświadczenie.
599 napisał(a):jarod,
zaczynasz filozofować albo chcesz zaistnieć,
po to jedzie sie "w ciemno"
aby samemu ocenić gdzie mi "pasuje" nocleg tak cenowo jak i lokalizacyjnie,
wiadomo ze każdy chce jak najbliżej plaży i jak najbliżej centrum ale tam z reguły
jest najdrożej ,
podanie przez kogoś ulicy to jakieś nieporozumienie,
no i nie mów że to jest takie wielke miasteczko,
powodzenia,
jarod napisał(a):Napiszcie proszę gdzie w pierwszym rzucie udać się na poszukiwanie apartamentu w Primosten, tzn w jakiej części miasta.
jarod napisał(a):Czy znacie jakąś stronę chorwacką z namiarami na kwatery w Primosten? Coś na wzór tego jak mają miasta na R. Makarskiej np brela.com czy igrane.com. Zawsze wysyłałem zapytanie do wszystkim a potem wybierałem co mi pasowało i negocjowałem. W Primosten brakuje takij strony z wieloma namiarami, zdjęciami i opisami kwater. Jak szukacie więc kwatery?
599 napisał(a):podanie przez kogoś ulicy to jakieś nieporozumienie,
no i nie mów że to jest takie wielke miasteczko
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne