Crocodyl napisał(a):Byliśmy w Jurlinovi Dvori w 2015 roku. Miejsce ciekawe, klimatyczne. Jednak nie nastawiaj się na jakieś fajerwerki. Odniosłem niestety wrażenie, że nastawieni są (raczej na pewno) na spore zorganizowane grupy. Od klyentów indywidualnych i nie umówionych pobiera się tylko opłatę. To także nie jest proste bo nie ma tam kasy a właściciel był trudno uchwytny. My zwiedziliśmy sami tylko (albo aż) samo gospodarstwo bez innych atrakcji, które można znaleźć na ich stronie internetowej. Ogólnie miejsce warte zobaczenia.
CinnamonGirl napisał(a):Znalazłam informacje, że w Primosten Burnji jest coś takiego jak JURLINOVI DVORI. Czy ktoś z drogich cromaniaków odwiedziło miejsce? Może coś więcej o nim napisać?
Czy gdzieś w okolicy są jakieś np opuszczone klimatyczne wioski (w stylu np Humaca na wyspie Hvar), czy urokliwe winnice z których nikt nie wygoni z widokiem np. na morze, czy jakieś punkty widokowe, które po prostu TRZEBA zaliczyć?
Crocodyl napisał(a):Opłata był symboliczna zebrana w pospiechu przez młodego człowieka. Pamięć ludzka jest zawodna ale było to chyba 10 HRK za osobę. Wydatek więc niewielki.
Janusz Bajcer napisał(a):http://www.tz-primosten.hr/attractions/agroturizam/
Ryszard_K napisał(a):moja wideo(relacja) z Primosten.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne