Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten ??

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
BubblesGirl
Podróżnik
Primosten ??

Nieprzeczytany postnapisał(a) BubblesGirl » 17.06.2010 15:11

Witam

W tym roku wybieramy się pierwszy raz do Chorwacji. Chcemy jechać w ciemno w terminie 24.07 - 31.07(lub dłużej jak nam się spodoba;D) do miejscowości Primosten. Stąd moje pytanie, czy uda nam się coś znaleźć w ciemno w tym terminie? Dla 3-4 osób. Jakie są mniej więcej ceny takich apartamentów? I czy ta miejscowość w ogóle nadaje się do w dzień poplażowania, a wieczorem jakiegoś małego imprezowania czy wyjścia do pub'u? Czy w Primosten jest dużo knajpek?

Poza tym widziałam w internecie, że jest tam dyskoteka "Aurora", czy mógłby ktoś mi pokazać na mapie dokładną jej lokalizację? Bo ni w ząb nie moge jej nigdzie znaleźć;(

Z góry dziękuję za pomoc.

P. S. a jeżeli mój wątek się powtarza to bardzo przepraszam, ale od paru tygodni wertuję forum i nie do końca znalazłam interesujące mnie informacje.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.06.2010 15:25

BubblesGirl napisał(a):Witam

Poza tym widziałam w internecie, że jest tam dyskoteka "Aurora", czy mógłby ktoś mi pokazać na mapie dokładną jej lokalizację? Bo ni w ząb nie moge

Witam

Aurora? Proszę
forum/viewtopic.php?t=27713&sid=20
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 17.06.2010 17:05

Jak pierwszy raz do Chorwacji to po co mierzyć w Primosten? Piromosten to za 4-5 razem najlepiej. Jak teraz tam pojedziecie to później już wszędzie gdzie pojedziecie będzie się wam wydawało że jest gorzej.

Po co na taką dyskotekę iść? W Polsce idźcie sobie na Energy do Krakowa - idealna rozrywka dla niewymagających.

W Primosten muzyka wszędzie jest - można tańczyć na ryneczku bo codziennie koncerty, poza tym koncerty przy Hotelu z basenem również z tańcami.
Mario 1975
Croentuzjasta
O Primosten

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 17.06.2010 18:09

Primosten to po prostu bajeczne miejsce. Byłem w ubiegłym roku, poszukiwania 3-osobowej kwatery ok 21 lipca zajęły ok. 1.5 godziny, polecam skorzystać z usług agencji turystycznej przy rondzie w centrum miasta. Jazda w ciemno możliwa aczkolwiek troszkę ryzykowna w tym terminie. Pokój 3-osobowy z łazienką i dostępem do kuchni to koszt 40 euro, apartament 3-osobowy to wydatek 50-70 euro. Plaża jest bardzo ładna i rozległa, knajpek w brud a najlepsze tańce poza Aurorą są na rynku pod sceną. W razie potrzeby służę informacjami na temat Primosten i okolic.
BubblesGirl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) BubblesGirl » 17.06.2010 20:20

Jacek S napisał(a):
BubblesGirl napisał(a):Witam

Poza tym widziałam w internecie, że jest tam dyskoteka "Aurora", czy mógłby ktoś mi pokazać na mapie dokładną jej lokalizację? Bo ni w ząb nie moge

Witam

Aurora? Proszę
forum/viewtopic.php?t=27713&sid=20

Tutaj jest strona na która wchodziłam, ale chodzi mi o konkretną lokalizację na mapce miasta;)
BubblesGirl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) BubblesGirl » 17.06.2010 20:24

WolfAtTheDoor napisał(a):Jak pierwszy raz do Chorwacji to po co mierzyć w Primosten? Piromosten to za 4-5 razem najlepiej. Jak teraz tam pojedziecie to później już wszędzie gdzie pojedziecie będzie się wam wydawało że jest gorzej.

Po co na taką dyskotekę iść? W Polsce idźcie sobie na Energy do Krakowa - idealna rozrywka dla niewymagających.

W Primosten muzyka wszędzie jest - można tańczyć na ryneczku bo codziennie koncerty, poza tym koncerty przy Hotelu z basenem również z tańcami.

Chorwacja to nasze pierwsze wspólne wakacje za granicą, a ze wszystkich miejscowości najbardziej podoba mi się Primosten, więc tam chcemy się wybrać;-) mamy po 20 lat, więc na wakacjach także chcemy się zabawić w jakimś młodzieżowym stylu i raczej muzyka, która leci na rynku nie bardzo nam przypasi do gustu, ale myślę, że chociaż spróbujemy tam także się udać;-) nie wiedziałam nawet, że na rynku są tańce, a wszystkiego trzeba w życiu spróbować, więc na pewno też się tam wybierzemy, a czy bardziej nam się będzie podobało na rynku czy w aurorze to już sami się przekonamy, każdy ma inny gust;-) ale dziękuje bardzo za odpowiedź;)
BubblesGirl
Podróżnik
Re: O Primosten

Nieprzeczytany postnapisał(a) BubblesGirl » 17.06.2010 20:26

Mario 1975 napisał(a):Primosten to po prostu bajeczne miejsce. Byłem w ubiegłym roku, poszukiwania 3-osobowej kwatery ok 21 lipca zajęły ok. 1.5 godziny, polecam skorzystać z usług agencji turystycznej przy rondzie w centrum miasta. Jazda w ciemno możliwa aczkolwiek troszkę ryzykowna w tym terminie. Pokój 3-osobowy z łazienką i dostępem do kuchni to koszt 40 euro, apartament 3-osobowy to wydatek 50-70 euro. Plaża jest bardzo ładna i rozległa, knajpek w brud a najlepsze tańce poza Aurorą są na rynku pod sceną. W razie potrzeby służę informacjami na temat Primosten i okolic.

Zakładamy, że trzeba będzie wydać jakieś 20 euro za osobę za dobę czyli jakieś 80 euro za apartament dla 4 osób, więc mam nadzieję, że zmieścimy się w tej kwocie;-) a jaka muzyka jest grana pod sceną na rynku?

P.S. - przepraszam, że post pod postem, ale nie wiedziałam jak zacytować w jednym poście 3 cytaty innych użytkowników :?: :oops:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 17.06.2010 20:52

BubblesGirl napisał(a):Tutaj jest strona na która wchodziłam, ale chodzi mi o konkretną lokalizację na mapce miasta;)

Obrazek
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 18.06.2010 17:28

BubblesGirl napisał(a):
WolfAtTheDoor napisał(a):Jak pierwszy raz do Chorwacji to po co mierzyć w Primosten? Piromosten to za 4-5 razem najlepiej. Jak teraz tam pojedziecie to później już wszędzie gdzie pojedziecie będzie się wam wydawało że jest gorzej.

Chorwacja to nasze pierwsze wspólne wakacje za granicą, a ze wszystkich miejscowości najbardziej podoba mi się Primosten, więc tam chcemy się wybrać;-) mamy po 20 lat, więc na wakacjach także chcemy się zabawić w jakimś młodzieżowym stylu i raczej muzyka, która leci na rynku nie bardzo nam przypasi do gustu, ale myślę, że chociaż spróbujemy tam także się udać;-) nie wiedziałam nawet, że na rynku są tańce, a wszystkiego trzeba w życiu spróbować, więc na pewno też się tam wybierzemy, a czy bardziej nam się będzie podobało na rynku czy w aurorze to już sami się przekonamy, każdy ma inny gust;-) ale dziękuje bardzo za odpowiedź;)

No to co. Ja mam teraz 21 lat, a będąc rok temu w Primosten byłem w waszym wieku. Ale jestem już starym Cromaniakiem - w tym będzie roku 6 wizyta w tym kraju. Nie wiem jakiej muzyki słuchacie, ale w każdej dyskotece lecą takie same dudnioły. W samym Primosten można posłuchać bardzo nastrojowej muzyki współtworzącej ten bajeczny klimat miasteczka.
blato
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blato » 18.06.2010 18:35

Mam zamiar jechać do Primostenu 28 czerwca - w ciemno. Znajdę lokum z kuchnią dla 2 osób za.... powiedzmy max 35 Euro?
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 18.06.2010 20:10

Nie wiem. Primosten to jedno z najdroższych (apartameny, jedzenie) miasteczek w Chorwacji.
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 18.06.2010 20:51

BubblesGirl napisał(a): a jaka muzyka jest grana pod sceną na rynku?

Sorry za jakosć - kręcone małpką
CoolSwimmer
Odkrywca
Primostein

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 21.06.2010 18:17

Ja też wybieram sie do Primostein mam pytanie czy tam znajduja sie kantor i bankomat? i najwazniejsze stacja gazu??? pozdrawiam
BubblesGirl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) BubblesGirl » 21.06.2010 20:59

Mario 1975 napisał(a):Primosten to po prostu bajeczne miejsce. Byłem w ubiegłym roku, poszukiwania 3-osobowej kwatery ok 21 lipca zajęły ok. 1.5 godziny, polecam skorzystać z usług agencji turystycznej przy rondzie w centrum miasta. Jazda w ciemno możliwa aczkolwiek troszkę ryzykowna w tym terminie. Pokój 3-osobowy z łazienką i dostępem do kuchni to koszt 40 euro, apartament 3-osobowy to wydatek 50-70 euro. Plaża jest bardzo ładna i rozległa, knajpek w brud a najlepsze tańce poza Aurorą są na rynku pod sceną. W razie potrzeby służę informacjami na temat Primosten i okolic.

Czy ta agencja turystyczna ma może jakąś swoją stronę? I w ogóle w jakim języku się tam można dogadać? Angielski?:)

A czy w Primosten stoja przy wjeździe do miasteczka właściciele pensjonatów tak jak czytałam w innych miejscowościach czy raczej nie bardzo?

Ciągle się wahamy czy jedziemy w 3 czy w 4 co jeszcze bardziej utrudnia przygotowania i skalkulowanie kosztów;//
szary779
Cromaniak
Re: Primostein

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 21.06.2010 22:14

CoolSwimmer napisał(a):Ja też wybieram sie do Primostein mam pytanie czy tam znajduja sie kantor i bankomat? i najwazniejsze stacja gazu??? pozdrawiam

Jest kantor przy wejściu na stare miasto( półwysep z kościołem) a bankomatów conajmniej kilka. Gazu LPG nie ma, najbliższy chyba w Śibeniku lub w Trogirze ale tu zgaduję
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone