Janusz Bajcer napisał(a):Hektorrr napisał(a):Kochani,
godzine przed wyjazdem wpadlem na to forum
Mam wielka prosba bo jade za chwile do Chorwacji dokladnie w rejon Primostien ale nie koniecznie w samym miescie chce (ludzi mam juz dosc i chce odpoczac)
Czy mozecie wyslac jakies namiary na kwatere dla 2 doroslych i 2 dzieci ?
Zalezy mi na Wifi i Klimie oraz fajnej kwaterze.
Bede BARDZOOO zobowiazany za namiary jakies...
Forum i userzy to nie agencja turystyczna aby na godzinę przed wyjazdem podała Ci namiary na wolne kwatery w Primošten
Znalazłeś coś na miejscu
Januszu,
nie dostalem zadnego infa o kwaterach od forumowiczow CRO.pl
Bylem w Chorwacji 3 raz w zyciu, trzeci i ostatni.
Ostatni raz bylem 10 lat temu paczka z kolegami, teraz bylem z rodzina 2+2 dzieci (6i8 lat)
Bylem w Primostien (dokladnie w Dolac), w Marinie i jakies 100 km od Dubrovnika.
Generalnie ceny z kosmosu oczywiscie biorac pod uwage poziom uslug.
Za doslownie NORE dla 2 osob i na sile dostawione 1 male lozko dla 2 dzieci placilem 70 euro.
Bez klimy bez wifi (wifi akurat mi bylo potrzebne aby wyslac do pracownikow maila od czasu do czasu niestety taka praca)
Pomijajac brak klimy, smierdzialo stechlizna w 2 kwaterach w trzeciej bylo naprawde fajnie nie liczac 1 rzeczy
mianowicie bralem na 3 dni kwatere (100 km od Dubrovnika) placilem 70 euro bardzo fajna kwateria blisko morze lecz bez klimy ale dalo sie wytrzymac. Drugiego dnia wesola Pani wlascicielka przyszla do nas na plaze ze musimy wyprowadzic sie bo ona ma kogos na wiecej dni...
Wiec zostalem z 2 malych dzieci na lodzie.
W tym roku byl BARDZO DUZY problem z szukaniem kwater spotkalem po drodze 2 rodziny i razem z nimi lacznie przez 7 h szukalismy kwater...
Po tym jak nas wyrzucili praktycznie z kwatery wrocilem w okolice Primosten i znalazlem kwaterie w Marinie,
Kwatera na 2 osoby 1 kuchnia 1 pokoj z dostawka 1 lozka dla dzieci 70 euro... w pokoju goraco mimo rolet ale nie mialem juz sil na szukanie innych po tylu godzinach...
Nie wspominam o tym ze co drugi dom impreza i darcie ryjow innych ''wczasowiczow'' ale to akurat dziwny zbieg okolicznosci bo w pozostalych 2 kwaterach bylo spokojnie.
Ceny w restauracjach generalnie rozne dalo sie zjesc nam za 120 zl z 2 piwami wiec to wg mnie znosne ceny.
Czyli podobne do np cen w Polskich restauracjach sredniej jakosci.
Co prawda biorac pod uwage ze maja na miejscu swoje ryby to obiad z rybami zamykal sie juz w 150 zl...
Co mnie tylko irytowalo to cena sokow 200 ml ! (czyli 1 wiekszy lyk) za tyle samo co 0,5 litrowe piwo... czyli 16-17 kun co jest wg mnie chora cena no ale dziecku piwa nie kupie przeciez.
Ceny w sklepach - w chorwacji zawsze bylo drozej niz w Polsce (sprzed 10 lat) ale 8,70 kuny czyli 5,22 zl za 1,5 litrowa wode STOŁOWĄ - bo trudno ja nawet nazwac mineralna... to jakis smiech na sali.
To samo z piwami w sklepach itp - ceny ze sklepow Studency czy jak to sie pisze...
Pogoda dopisala nie liczac jazdy od granicy z Czechami az do Zagrzebia w ciaglym deszczu
Reasmujac Chorwacja mi sie bardzo podoba ale Chorwatom sie pomieszalo w glowach jak chca rzadac za doslownie NORE 70 euro na 2 osoby.
Z paliwem, bramkami, jedzeniem, kwaterami itp wydalem wiecej niz jakbym wykupil dla naszej czworki za wczasy samolotem np do Grecji czy Hiszpanii.
Oczywiscie mozna bylo taniej nie jesc obiadow w restauracjach i przywiezc jedzenie z PL (jak to robi spora grupa Polakow z tego co tam widzialem.
Na pewno sobie dam spokoj na kolejne 10-15 lat z Chorwacja.