Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten - Dubrovnik

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
panisocjolog
Autostopowicz
Primosten - Dubrovnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) panisocjolog » 23.07.2007 11:41

Witam forumowiczów
Na poczatku wrzesnia bede musiala dosac sie z Primostenu do Dubrovnika (w dwie osoby). Plan mam taki, aby zabrac sie bezposrednio z Primostenu z wycieczka z jakiejs agencji turystycznej, oplacic tylko przejazd. Wiem, ze niekoniecznie sie to uda, takze potrzebny jest plan B - przejazd z Primostenu do Splitu i ze Splitu do Dubrovnika. I tu moje pytanie: nie znam chorwackiego, domyslam sie co jest tu napisane ale wole sie upewnic:) http://www.promet-makarska.hr/Medjuzupa ... ni_red.htm
Autobus ze Splitu do Dubrovnika odjezdza o 8.00 i 11.45, tak? Ale czy codziennie?
Z gory dziekuje ze pomoc :)
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 23.07.2007 14:21

Ano codziennie, tak wynika z rozkładu.
Ale najprościej to pójdzcie na przystanek koło ronda w Primosten i tam jest rozład i są autobusy do Dubrovnika na pewno, teraz już nie pamiętam o której...
A obok przystanku dosłownie jest agencja jakbyście się uparli na wyjazd zorganizowany.
panisocjolog
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) panisocjolog » 23.07.2007 15:18

Powiem szczerze, że nie spodziewałam sie, ze sa bezposrednie autobusy z Primostenu. Ale jak tak to rewelacja:) I myslisz ze mozna bez problemu zlapac taki autobus, bez wczesniejszego kupowania biletu?
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 23.07.2007 15:52

Bezpośrednie- nie , ale takie, które przez Primosten przejeżdzają. A bilet kupujesz w autobusie - u kierowcy lub takiego jakby konduktora, jeśli nie kupisz na dworcu.
pozdrawiam

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone