Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten 2009

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Hrvat30
Odkrywca
pozdrav iz ZADRA!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hrvat30 » 12.11.2010 00:07

Bardzo przyjemnie mi sie czyta wasze komentarze.Sa tutaj rozne tematy i dla kazgo jest cos...Dalmacija je u srcu mome!!!
gralec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gralec » 18.02.2011 23:42

ma ktoś informacje o fish picnikach z primosten albo okolic? w jakich cenach i w jakie miejsca?
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 19.02.2011 13:59

Fish picnik z Primosten- były do PN Krka z biletem wstępu za ok. 300 -350 kn i do PN Kornati 270- 300 kn. Nie płynąłem bo wydaje się drogo. Wycieczki oferował gość przy wejściu na starówkę, ceny mogą się różnić w zależności od ilości osób. Tyle pamiętam.
grzegorz146
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorz146 » 19.02.2011 14:39

Bardzo dziękuję CinnamonGirle za wspaniałą relację. Oficjalnie jestem tu nowicjuszem, ale Twoje relacje przeczytałem chyba wszystkie.To dzięki Twoim relacjom postanowiliśmy już, że nasz drugi wyjazd, ale dopiero w przyszłym roku będzie do Primosten.
KUCYNKA1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KUCYNKA1 » 02.05.2011 09:23

WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW!
CINNAMONGIRL, TAK PIĘKNIE OPISAŁAŚ POBYT W PRIMOSTEN,ŻE ZAPRAGNEŁAM TAM POJECHAC!
GDYBYŚ MOGLA PODAC NAMIARY NA TA KWATERĘ Z SYMPATYCZNYMI GOSPODARZAMI, BYŁA BYM ZOBOWIAZANA! WYBIERAM SIE Z RODZINĄ W SIERPNIU.
POZDRAWIAM !
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 02.05.2011 12:32

Stronę wczesniej w tej relacji jest adres kwatery Glavicica 7 (własciciel to Jere Huljev) natomiast nie maja oni oferty internetowej i nie wiem czy nie ma tylko kontaktu przez tamtejsze biuro informacji.
Arniczek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arniczek » 14.06.2011 09:32

CInnamon a daleko od twojego apartamentu jest ten apartament
http://www.cvitanekretnine.hr/AC%20ApartmaniPrimoEN.htm

konkretnie mapka tutaj:
http://www.cvitanekretnine.hr/images/AC ... 20Mapa.jpg

Czy bardzo daleko będę miał do plaży, centrum?

No i pewnie widoczek z okna nie taki ładny jak twój :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2011 09:37

Co prawda nie jestem Cinamon Girl, ale też byłem w Primosten i powiem, że do plaży będziesz miał niedaleko, ale do centrum to już kawał drogi:(
Arniczek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arniczek » 14.06.2011 09:46

Serce w pasy napisał(a):Co prawda nie jestem Cinamon Girl, ale też byłem w Primosten i powiem, że do plaży będziesz miał niedaleko,
Serce w pasy napisał(a): ale do centrum to już kawał drogi:(

Tego się obawiałem :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2011 09:59

Oczywiście mówimy o najbliższej plaży a nie tej w centrum:)
Arniczek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arniczek » 14.06.2011 10:04

Serce w pasy napisał(a):Oczywiście mówimy o najbliższej plaży a nie tej w centrum:)

No toś mnie dobił ... :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2011 10:12

Jedną plażę w centrum masz przy hotelu na wysokości nr 10 na mapce którą wysłałeś. Druga plaża- miejska jest między dwoma cyplami na wysokości nr 7i 17 na tej mapce. I wzdłuż niej prowadzi deptak aż do starego miasta oznaczonego nr 5,15,17,19 na cyplu :)
Arniczek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arniczek » 14.06.2011 10:34

Czyli mniej wiecej odległosci ma takie:
Do punktu nr 3 apteka wg. opisu na stronce apartamentu jest 700m czyli do starego kościoła mam odległosc okolo 1km.
a na plazę około 500 metrów....
A gdzie się najwięcej spaceruje wieczorem ?(knajpki, pizza itp) gdzie jest cetrum "centrum: :) ? na tej wysepce gdzie stoi kosciół ? czy raczej tutaj w okolicach punktu 7 (wg mojej mapy)??
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2011 10:44

Arniczek napisał(a):Czyli mniej wiecej odległosci ma takie:
Do punktu nr 3 apteka wg. opisu na stronce apartamentu jest 700m czyli do starego kościoła mam odległosc okolo 1km.
a na plazę około 500 metrów....
A gdzie się najwięcej spaceruje wieczorem ?(knajpki, pizza itp) gdzie jest cetrum "centrum: :) ? na tej wysepce gdzie stoi kosciół ? czy raczej tutaj w okolicach punktu 7 (wg mojej mapy)??

Jak napisałem deptak z knajpkami i straganami jest wzdłuż morza i nr 17,7,19,15 a także na cyplu i tymże deptakiem dochodzisz do starego miasteczka gdzie jest urokliwy ryneczek z knajpkami i sceną, gdzie zawsze się coś dzieje w sezonie oraz uliczki dochodzące do tegoż rynku.
Polecam knajpę dość siermiężną ale z klimatem gdzie sprzedają wino na dzbanki i sałatki z owoców morza. Wchodząc na rynek starego miasta przez bramę kierujesz się po skosie w lewo na północny zachód i w odległości ok 100metrów od rynku w bocznej uliczce jest ta knajpka z wystawionymi przed knajpą ławkami tylko do siedzenia. A stojąc na wprost wejścia idziesz w lewo i po prawej stronie jest okienko w murze gdzie sprzedają frykasy z owoców morza- palce lizać :)
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 14.06.2011 11:03

Damian trochę przesadziłeś z tymi 100 m do wina.moim zdaniem to jakieś max 40-50 m, ale winko dobre i szybko się szło. :D Ogólnie cały półwysep ma w obwodzie jakieś 700-800 m. Centrum Primostenu jest wszędzie poniżej drogi(jadranki) Od stacji paliw do morza to góra 150 m.Twoje lokum jest trochę daleko od plaży ale niewątpliwie będziesz miał ciszę,spokój i na 100% piękne widoki których nie uświadczysz z apartmanów poniżej drogi. Ja wybrałbym piękne widoki niż bliskość plaży. Wybór należy do Ciebie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Primosten 2009 - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone