napisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2011 10:44
Arniczek napisał(a):Czyli mniej wiecej odległosci ma takie:
Do punktu nr 3 apteka wg. opisu na stronce apartamentu jest 700m czyli do starego kościoła mam odległosc okolo 1km.
a na plazę około 500 metrów....
A gdzie się najwięcej spaceruje wieczorem ?(knajpki, pizza itp) gdzie jest cetrum "centrum:
? na tej wysepce gdzie stoi kosciół ? czy raczej tutaj w okolicach punktu 7 (wg mojej mapy)??
Jak napisałem deptak z knajpkami i straganami jest wzdłuż morza i nr 17,7,19,15 a także na cyplu i tymże deptakiem dochodzisz do starego miasteczka gdzie jest urokliwy ryneczek z knajpkami i sceną, gdzie zawsze się coś dzieje w sezonie oraz uliczki dochodzące do tegoż rynku.
Polecam knajpę dość siermiężną ale z klimatem gdzie sprzedają wino na dzbanki i sałatki z owoców morza. Wchodząc na rynek starego miasta przez bramę kierujesz się po skosie w lewo na północny zachód i w odległości ok 100metrów od rynku w bocznej uliczce jest ta knajpka z wystawionymi przed knajpą ławkami tylko do siedzenia. A stojąc na wprost wejścia idziesz w lewo i po prawej stronie jest okienko w murze gdzie sprzedają frykasy z owoców morza- palce lizać