napisał(a) zosia2005 » 25.07.2010 19:06
CinnamonGirl napisał(a):Sa tam małe markeciki (my zwykle robilismy zakupy w Konzumie przy plazy miejskiej). Ceny jak w całej Chorwacji w miastsach turystycznych - troche wyższe niż w PL czasami cos w tej samej cenie. Nie zauważyłam róznicy miedzy Primostenem rok temu a Podgorą w tym. Za to na Hvarze wiekszosc była minimalnie droższa z wyjatkiem paradoksalnie piwa w butelce, które było o 10 lip tansze niz na częsci kontynentalnej
Hejka właśnie wróciłam z Primostenu i miałaś rację - Cinamongirl - miasteczko jest sympatyczne, urokliwe
ale wieczorami mocno zatłoczone (na deptaku od Europy do starego miasta turyści ocierająsię o siebie) niestety ceny nie takie jak w całej Chorwacji -
DROŻYZNA na każdym kroku - byłam tym razem jeszcze na Murterze, Bigradzie, Sv Filipjakov. Drożej począwszy od codziennego pieczywa, kukurydzy na plaży i wieczornych kolacjach na mieście.
Sv Filip; kukurydza 5 kn a w Promostenie 100%= 10 kn
Sv Filip; Cevapci 45 kn (fura frytek+10 kawałków=obżarstwo) a w Promostenie 70 kn(troche frytek+ 5 kawałków= zaspokojony pierwszy głodek), na Murterze około 55kn. Spotkaliśmy naszych rodaków którzy też meli objazdowy pobyt w HR i stwierdzili to samo;DROŻYZNA.
Plaża była super do wyboru do koloru; żar na słońcu lub cień, płytko lub głęboko, skały lub żwirek dla dzieci jedyny mankament to znikomy dostęp do prysznica ze słotka wodą i to jeszcze płatny na plaży (w Breli, Bśka Voda, Sv Filip prysznice ogólnodostępne co 20 metrów)
Pozdrowionka