IMO Z Primostenem to jest tak ze im dalej od plazy tym ładniejszy widok. Najładniejsze widoki moim zdaniem są z częsci w ktorej ja byłam czy tej nad Jadranką. Jest ona usytuowana na lekkim pagórku wiec i wiecej widać (widok na starą część) ja byłlam na samym początku ulicy Glavicica (Glavicica 7), sporo forumowiczów na Gundulica (zresztą w tym watku o tym pisali i pokazywali fotki z widokiem). Z tym ze z gpsem w ręce do plazy przy półwyspie Raduca mielismy 500m (5 minut na nogach) przy czym droga powrotna pod górkę
W sezonie na samym pólwyspie (stara część Primostenu) moze byc głośno - raz ze turyści dwa ze wieczorami były różne koncerty.
Co do cen dla 2 osób to trudno mi strzelać. My dalismy w czerwcu za 2+2 45E (przez biuro przy fontannie - w biurze mówili 50E ale sami własciciele powiedzieli ze im starczy 45E) ale dosłwonie obok chcieli 50E za 2 pokoje dwu osobowe (juz bezposrednio u gospodarza, kuchnia wspólna dla wszystkich urlopowiczów) - nie chcieli zejść z ceny mimo ze było widać
ze nie narzekaja na nadmiar chętnych.
Jeśli górka jest problemem (a moze byc przy dzieciach) to wg mnie przyjemna plaza jest własnie przy półwyspie Raduca na którym jest hotel (zachodnia cześć Primostenu). Są tam zadbane toalety, drzewa dla tych którzy chcą sie schronić w cieniu, prysznice niestety płatne i leżaki do wypożyczenia, za 20kun na dzień, kajaki i rowerki wodne. Po wschodniej stronie plaza ma ok 2 m szerokosci i jest przy drodze i apartamentach.