Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten 2007

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 17.07.2007 22:15

galerik napisał(a):hej ! wielkie dzięki za te informacje!! :D Ja też wybieram się z rodzinką w tym roku pierwszy raz do CRO i właśnie zdecydowaliśmy się na Primosten. Jedziemy na camp Adriatik na przełomie lipca i sierpnia. wyjeżdżamy z małopolski i zamierzamy jechać przez słowację i węgry. nie wiem czy dobry wybór trasy, okaże sie w praniu. nie mamy doświadczenia. :

pozdrawiam:papa

adriatyk oddalony jest od centrum miasta jakieś 3 km---w gre wchodzi tylko samochód---
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 20.07.2007 14:45

bez napiszesz coś więcej, jak tam z dzieciaczkiem było? ja tez się wybieram z 5,5 letnim dzieckiem, mam obawy przed plażam, jedzeniem, nudą i takie tam...:) daj znać jak Twoje dziecko to znosiło, thx :!:
pozdrawiam :papa:
Michalgda
Autostopowicz
Adriatic

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalgda » 20.07.2007 19:06

Adriatic jest bliżej niz 3 km, co roku chodzimy piechotą do Primosztenu.
Idziemy maksymalnie 30 minut.
Kemping jest super, a Primoszten jeszcze lepszy, jedno z najładniejszych miasteczek w HR.
10 wyjezdzamy z Gdańsk, wlasnie do Primosztenu.
Hunter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter » 20.07.2007 20:04

Miałem kwaterę nad Adriatic Camp. A na kampie bywałem codziennie dzięki wizytówce od gospodyni. Dodam, że mogłem korzystać z prysznicy, łazienek, WC na kampie.
Nie znam się na kampach ale powiem, że ten wyglądał na doskonale wyposażony. :)

I zawsze widziałem kolejke aut czekających na zwolnienie sie jakiegoś miejsca.
Mam też tegoroczny folder reklamowy z aktualnym cennikiem. :lol:
bez
Globtroter
dziecko

Nieprzeczytany postnapisał(a) bez » 20.07.2007 21:58

marsylia napisał(a):bez napiszesz coś więcej, jak tam z dzieciaczkiem było? ja tez się wybieram z 5,5 letnim dzieckiem, mam obawy przed plażam, jedzeniem, nudą i takie tam...:) daj znać jak Twoje dziecko to znosiło, thx :!:
pozdrawiam :papa:

droga w dużej mierze w nocy-gdybym co 5 minut słyszał: tatoooooo! daleko jeszcze to bym na łeb dostał, a tak to młody spał a ja połykałem kolejne kilosy. Młody jak zwykle z wrażenia dostał w Austii rozstroju zdrowotnego - 2,5 godziny w plecy i wszystkie kible pomiędzy Alpami a Gratzem nasze :lol:
Na miejscu był looz. Ciepła woda i masa kamieni do noszenia, budowania murków - bezcenne- młody się nie nudził. Dziecko musi miec buciki do wody bo bez nich nie jest komfortowo. Młodego ostrzegłem przed jeżami i nie było z nimi problemów.
Chodził z nami rano po bułeczki a wieczorami oglądanie jachtów w przystani, kanjpki, koncerty, nocne życie - to było to - o 22-23 padał :twisted:
W lesie, koło hotelu, na samej górze jest plac hotelowy plac zabaw dla dzieci z 2-ma basenami. czasami jest zwyczajnie otwarte, a czasami trwają animacje "hotelowe" Raz się na takie wkręcilismy, panie myslały że jesteśmy z hotelu i młody dwała czadu az miło. Nawet mieliśmy jakiś dyplom za udział w wyścigu na wieczornym disco odebrać :lol:
Nie martw się - każde dziecko inne, ale myślę, że każdy młodziak będzie zachwycony. Poleca dmuchane pływadła - rekiny, koła, poduszki na rączki do pływania i takie tam. Maska do nurkowania rulez :twisted:
Bawcie się dobrze
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 23.07.2007 08:53

dzięki bez! mamy zamiar bawić sie przednio :hut:
tysika15
Plażowicz
Primosten

Nieprzeczytany postnapisał(a) tysika15 » 24.07.2007 22:17

Super relacja, tego mi było trzeba:). Wyjeżdżamy do Primosten w ten piątek. Już mam wszystkie za ( przeciw brak). Jedziemy skromną dwójeczką w ciemno. Jak możesz napisz jak i co z kwaterunkiem, bo mam nadzieje być królową polowania;). Wielkie Dzięki za bloga.
Pozdrawiam:)
Ostatnio edytowano 25.07.2007 15:45 przez tysika15, łącznie edytowano 1 raz
galerik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) galerik » 25.07.2007 13:17

Witam, my też wyjeżdżamy w ten piątek, Primosten jest jednym z ewentualnych miejsc naszego pobytu, ale ostatnio był tam podobno poważny pożar, wiecie coś na ten temat? :(
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 25.07.2007 13:38

Widziałam o tym materiał na stronach HRT, ale niestety dzisiaj gdy szukałam aby doczepić do tematu o pożarach niestety nie znalazłam już go. Tutaj cos jest na ten temat: http://www.nacional.hr/articles/view/36421/

i jeszcze tutaj http://www.nacional.hr/articles/view/36447/2/

i tutaj http://www.rtl.hr/vijesti/prikaz/11220/
tysika15
Plażowicz
Primosten c.d.

Nieprzeczytany postnapisał(a) tysika15 » 25.07.2007 16:17

Witam, widziałam relacje w tv na temat tych pożarów, mówili, że wystosowano apel aby nie przyjeżdżać do regionów dotkniętych pożarami. W tym i do Primosten. Niezmiernie zmartwiła mnie ta relacja, bo nie uśmiech nam się zmieniać miejsce docelowe:(... Mam cichą nadzieje, że uspokoi się jednak...:)
bez
Globtroter
Re: Primosten

Nieprzeczytany postnapisał(a) bez » 25.07.2007 20:41

tysika15 napisał(a): co z kwaterunkiem, bo mam nadzieje być królową polowania;). Wielkie Dzięki za bloga.
Pozdrawiam:)

ceny były od 30 (studio w lekkim przsyziemiu na starym mieście) do 50 E za apartamenty - kilka pokoi.Ale ograniczyliśmy się do poszukiwań wyłącznie nad morzem - wyżej nie wiem.
Ludzie znajdowali noclegi nawet w nocy.
Największy problem to zostawić gdzieś auto na czas poszukiwań - ja znalazłem miejsce w porcie rybackim-przyblokowałem rozkładającego się białego citroena :lol: pewnie stoi tam do dziś :D
Nasz Pani powiedziałą, że Primostenie jest mało małych kwater. Też to potwierdzam. Jeśli długo nic nie znajdziecie małego to bieżcie większy. Ale bądźcie najpóźniej do 12-14 na miejscu. O 10 -11 kończy się doba hotelowa i wtedy najlepiej polować - jeśli chcecie zostać królami polowania.
Bawcie się dobrze :D
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 26.07.2007 09:25

Ja do Primosten dojechałam w piatek 6 lipca ok 17.30 i rozpoczęłam poszukiwania. Pierwsze spostrzeżenie - dużo więcej ludzi niż w identycznym terminie rok wczesniej i bardzo mało wolnych apartamentów, większe jeszcze są ale dwójek jak na receptę. I jeszcze jedno dwójka (apartament) na początku lipca to koszt - przez agencję 40-45 euro, bez agencji taniej - dwójki 30-40. Zaznaczę, że szukaliśmy apartamentu (nie pokoju czyli sobe) i szukaliśmy w najbliższej odległości od morza na starówce bo tam nam się najbardziej podoba i dlatego ceny dość wysokie. Szukaliśmy 4 godziny po czym wróciliśmy do pierwszego apartamentu A2 + 2, który odwiedziliśmy jako pierwszy - ten był bardzo fajny, co prawda z zewnatrz jeszcze nie wykończony i z ostatnim piętrem jeszcze w budowie, ale w środku wszystko nowe i wygodne, a widoki z tarasu jak marzenie (taras o długości 10 m z widokiem na otwarte morze, wyspy i część hotelową). Zresztą praktycznie każdy kto był w Primostenie musiał koło niego przechodzić, bo dom znajduje się bezpośrednio przy morzu przy uliczce dookoła starówki od strony zachodniej (na parterze Salon Fryzjerski Ivo). Wieczorami zawsze przychodziły tłumy robić foty zachodów słońca. Pod domem jest plaża. Niestety cena - 45 Euro stargowane z 50 (apartament był przeznaczony dla wiekszej liczby osób niż dwie stąd też w przeliczeniu na osobę przy normalnym wykorzystaniu nie szokuje, ale dla dwóch osób niestety było drogo), ale był najlepszy ze wszystkich które oglądaliśmy i można było też pod nim zaparkować samochód więc pomimo szoku cenowego zdecydowaliśmy się i nie żałujemy. Teraz jeśli będziemy jeździć do Primosten to już nie w ciemno, tylko rezerwujemy wcześniej właśnie tutaj. Jedyną wadą był brak klimatyzacji co przy upałach powyżej 40 w cieniu było męczące, ale apartamenty piętro niżej miały już klimę, a na naszym pietrze ma być za rok, jak pozostałe dwa apartamenty zostaną wykończone. Z dodatkowych obserwacji - tańsze apartamenty są na górze za jadranką i za zatoczką południowo - wschodnią - jak idzie się w kierunku starego zburzonego hotelu i Aurory (za trajektem).
Ceny są uzależnione i od położenia i od standartu. Nawet na starówce był za 30 euro ale bez tarasu i w takiej "suterynie", czyli niezbyt ciekawy. Są też apartamenty lux i taki dla czterech osób kosztował uwaga - 100 euro za dzień! Ale w środku naprawdę super!
Oczywiście im większy apartament tym cena od osoby wychodzi niższa - przykładowo rok wcześniej za apartament sześcioosobowy, wynajmowany przez agencję płaciliśmy 65 euro za dzień w identycznym terminie! Wyszło niecałe 11 euro od osoby. Niestety teraz reszta ekipy nie mogła jechać i tylko we dwójkę rozkoszowaliśmy się Chorwacją.
Jeszcze tylko jedna uwaga najlepiej szukać w sobotę pomiędzy 10 a 12 - wtedy jest najwięcej wolnych, bo najwięcej osób wyjeżdża w sobotę rano. I najlepiej uzbroić się w cierpliwość bo w Primostenie jest z roku na rok więcej osób a apartamenty budują się chyba trochę wolniej od przyrostu liczby turystów.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 26.07.2007 10:11

meeg czy mógłbym prosić namiary na ten apartament, jadę a sierpniu do Rogoznicy, a mam ochotę trochę pobyć w Primostenie
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 26.07.2007 10:58

Już wysłane.
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 26.07.2007 11:03

meega czy 6 osób +dziecko się tam zmieści, czy to jakis większy apartament :?: jeżeli tak, to posiłabym o namiary adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
:papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Primosten 2007 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone