napisał(a) wiola2012 » 25.03.2023 16:27
megidh napisał(a):wiola2012 napisał(a):To zdjęcie pokazuje dokąd kiedyś sięgała woda
Kiedy byłam nad Morzem Martwym w 2008 roku, to już wtedy widziałam te wyschnięte tereny, które kiedyś leżały pod wodą. Bardzo to jest przykre i szkoda, że do tej pory nic nie zrobiono w kierunku naprawienia tej sytuacji. Plany są, ale nikt ich nie realizuje.
Nie pomaga w działaniu sytuacja polityczna i relacje izraelsko- jordańsko-palestyńskie
.
megidh napisał(a):Dno Morza Martwego (przynajmniej tam, gdzie ja byłam) jest wyściełane grudkami soli i chodzenie po nich gołą stopą byłoby dla mnie niemożliwe.
Dokładnie. My nie mieliśmy bucików tylko zwykłe klapki. Ja mam stopy bardzo wrażliwe, bez bucików to tylko po piasku
, ale mąż rzadko kiedy je zakłada, zwykłe kamienie mu nie przeszkadzają, a tu miał problem
.
Przywiozłaś sobie grudki na pamiątkę?
megidh napisał(a):wiola2012 napisał(a): Sama kąpiel w Morzu Martwym, to doświadczenie niezwykłe.
Dla mnie było to niesamowite doświadczenie. To takie swobodne zawieszenie w wodzie. Leży się jak w łóżku, siedzi się jak w fotelu. Rewelacyjne uczucie.
Wyraz twarzy na zdjęciu wskazuje, że Ci się bardzo podoba
Ja chyba miałam podobny, tylko nikt mi zdjęcia nie zrobił, bo wszyscy delektowali się pływaniem albo słoncem
.