piekara114 napisał(a):Ślinka mi pociekła... Dawaj zdjęcie tej kolacji. I cena też super.
Proszę bardzo, tylko już rosołek zjedzony bo głodni byliśmy i deser doniesiono później
_Piotrek_ napisał(a):Poogądam co tam zobaczyliście, bo ja z uwagi na mocno ograniczony czas musiałem z czegoś zrezygnować. Zastanawiałem się wg jakiego klucza mógłbym to zrobić i wpadłem na pomysł, że nie będziemy zwiedzać żadnego "aba" i tak wypadły m.in. Madaba, Aqaba i ... Morze Martwe .
piekara114 napisał(a):_Piotrek_ - ciekawy klucz wykluczania miejsc. U mnie jest zwykle inny, kategoriami: natura, świątynie, parki archeologiczne, wyjątkowy punkt charakterystyczny dla danego miejsca itp. i tak aby przynajmniej po jednej rzeczy w danej kategorii się znalazło. Oczywiście nie w każdym kraju każda z kategorii ma szansę być odwiedzona, ale ma być różnorodnie
piotrf napisał(a):Przepiękne mozaiki , odrestaurowane , zabezpieczone i ładnie eksponowane
megidh napisał(a):Mozaiki są rewelacyjne. Też nigdy nie widziałam takiej ilości w ciągu jednego dnia.
megidh napisał(a):To, co do tej pory pokazałaś, utwierdza mnie w przekonaniu, że Jordania to jest kraj, który bardzo mocno dba o znajdujące się na jego terenie zabytki i dzięki temu są one w świetnym stanie.