Koniecznie wino z Montepulciano! pyszne!
My wioskę ominęliśmy, a winko kupiliśmy w Sienie
A tak się złożyło, że od dwóch dni uzupełniam zdjęcia w mojej teksańskiej/toskańskiej relacji.
wiola2012 napisał(a):welna napisał(a):Właśnie jestem w Izraelu, ale jutro już wracamy.
Jak wrażenia? Pojechałbyś powtórnie?welna napisał(a):Chętnie popatrzę co zwiedzałaś.
U nas w Izraelu głównie Jerozolima.welna napisał(a):Powodzenia.
Dziękuję
megidh napisał(a):Narobiłaś mi chęci na nową relację i teraz muszę czekać, aż wrócisz z wojaży.
Zapewne będziesz miała mnóstwo wrażeń i tyleż samo zdjęć.
Życzę Wam wspaniałego pobytu.
welna napisał(a):Wrażenia ogólnie pozytywne, stracha mieliśmy tylko podczas podróży do Betlajem i w Jerycho. Jak coś, to pisz może będę mógł pomóc.
wiola2012 napisał(a):Już wróciliśmy, a pobyt był rzeczywiście wspaniały ! Muszę tylko ogarnąć walizki, zaległości, zgrać zdjęcia i zacznę pisać .
Kapitańska Baba napisał(a):Czekam
dangol napisał(a):Fajnie, że będzie kolejna piękna relacja
dangol napisał(a):Sama co prawda nie myślałam o takiej podróży, ale co nieco nasłuchałam się i pooglądałam u mojej Gochy, która przed wojną w Syrii była w Jordanii, docierając tam z przyczepą (malutką Niewiadówką), oglądając po drodze zabytki Turcji, Syrii i Libanu. Wirtualne podróże też są super !
piotrf napisał(a):To zadziwiające jak codzienność może przeszkadzać w forumowym życiu , ale my naród cierpliwy , poczekamy . . . najważniejsze , ze będzie relacja
Pozdrawiam
Piotr
wiola2012 napisał(a):Zegarek pokazuje, że za 10 minut będzie szesnasta, gdy parkujemy na darmowym parkingu dla odwiedzających stanowisko archeologiczne w Jerash.
megidh napisał(a):wiola2012 napisał(a):Zegarek pokazuje, że za 10 minut będzie szesnasta, gdy parkujemy na darmowym parkingu dla odwiedzających stanowisko archeologiczne w Jerash. [/color]
Wejdą czy nie ?
To powiem Ci, że 15 mn później i moglibyście się nie wyrobić z odprawą nawet tylko z podręcznym. To szczyt lotów porannych (dużo lotów biznesowych), często na security stoi się w długaśnych kolejkach... na Balicach warto być wcześniej...wiola2012 napisał(a):Dzień przed wylotem otrzymałam z Ryanair e-maila z informacją, że ze względu na długie kolejki do odprawy, wymagane jest żebyśmy byli 3 h wcześniej. Zadzwoniłam na lotnisko i uzyskałam informację, że jeżeli nie mamy bagażu rejestrowanego, tylko podręczny, to możemy być 2 h wcześniej. Dostosowaliśmy się do zaleceń i o godzinie piątej zameldowaliśmy się na balickim lotnisku. Cała procedura, czyli przejście kontroli bezpieczeństwa, kontroli paszportowej, odnalezienie właściwego wyjścia, a wcześniej jeszcze wizyta w Duty Free, zajęło nam niecałą godzinę. Nie zauważyłam wielkiego ruchu ani wyjątkowych kolejek.
Jesteś poza UE, RODO nie działa We Włoszech,na Sycylii przy meldunku w każdej z 3 miejscówek robili zdjęcia dowodów, wszystkich...wiola2012 napisał(a):Po raz kolejny i nie ostatni skserowano mój paszport (wcześniej przy wymianie pieniędzy i zakupie karty sim).
Nie wiem jak to się ma do ochrony danych osobowych. Wolę nie wnikać .