maslinka napisał(a):wiola2012 napisał(a):Macie w planach podróż do Izraela?
W najbliższych planach są zupełnie inne kierunki , ale kiedyś - kto wie To, co widzę u Ciebie, bardzo mi się podoba
Zwiedzaj! Zwiedzaj i opisuj
"wiola2012"]
Matko Kochana . Podziwiam
Chvialabym kiedyś spróbować, tylko, ze ja po basenach zewnętrznych zima w Bukowinie chorowałam przez 2 miesiące .
Dla mnie to było przygnębiające, że jest taka mała dbałość o nią. Mahomet gdzieś stopę postawił i już miejsce jest czczone i wielbione a „niewierni” muszą dostać pozwolenie na zwiedzanie, a tutaj … targowisko
Kapitańska Baba napisał(a):Po części sami jesteśmy chyba temu winni bo moim zdaniem jesteśmy jako wierzący zbyt liberalni...
Kapitańska Baba napisał(a):Bo chodziłaś z ciepłego w zimne i odwrotnie
wiola2012 napisał(a):Bardzo możliwe . Sądzę, że kiedyś się odważę
wiola2012 napisał(a):Takiego zgiełku, klaksonów, przekrzykiwania się sprzedających, którzy zachwalali swoje towary to ja w życiu nie widziałam i nie słyszałam.
marze_na napisał(a):wiola2012 napisał(a):Takiego zgiełku, klaksonów, przekrzykiwania się sprzedających, którzy zachwalali swoje towary to ja w życiu nie widziałam i nie słyszałam.
Myślę, zy bym się na tym targu odnalazła .
marze_na napisał(a):Pisałam już, że podziwiam perfekcyjne przygotowanie do wyjazdu? Gotowa ściąga w tej relacji powstaje .
majkik75 napisał(a):No i się narobiło ... Wpadnie Izrael na początku lipca Nie mogłem odmówić landrynce jak zaproponowała takie ceny za przelot do Tel Awiwu
W związku z tym, ogromnie byłbym wdzięczny, jako że właśnie spacerujemy po Jerozolimie ... :
- czy potrzebny jest jakiś bilet na zwiedzanie Grobu Pańskiego i tych wszystkich miejsc co opisujesz ?
majkik75 napisał(a):- da się płacić kartą, czy potrzeba tylko gotówki ?
majkik75 napisał(a):- coś chyba pisałaś o komunikacji miejskiej, bilety kupuje się u kierowcy, czy są jakieś automaty z biletami ?
majkik75 napisał(a):- ceny mniej więcej znam, też pisałaś, ale jakbyś mogła coś więcej powiedzieć ...
majkik75 napisał(a):- internet ... mieliście jakiś pakiet, czy kupowaliście jakieś karty na miejscu ... ?
majkik75 napisał(a):A co do teraz tej części relacji , to w sumie nieźle mnie natchnęłaś
pozdrawiam, Michał