marze_na napisał(a):Już ten mały fragment, który przeszliście robi wrażenie .
Kolejny będzie dłuższy
tony montana napisał(a):Przepięknie pokazałaś Petrę i Wadi Rum …
tony montana napisał(a):.., plus te praktyczne opisy. Od razu wiem, co mam robić, gdzie wynająć miejsca do spania i u kogo wycieczki, wow
tony montana napisał(a): Na wielbłądzie nie "jechałem" ale pamiętam, gdy byliśmy na Gran Canarii były takie oferty blisko wydm, natomiast gdy tam przechodziliśmy zawsze z "centrum wielbladowego" wydobywał się nielichy smrodek (ja jestem francuski piesek wrażliwy na zapachy i mocno mnie to odwlekło od zamiaru wynajęcia zwierzęcia)
Aglaia napisał(a):Kanion Khazali wygląda super. Nam nie udało się przejść nawet tego dostępnego dla zwykłego śmiertelnika kawałeczka - byliśmy tuż po obfitych opadach deszczu, które nawet zamknęły Petrę na 1 dzień i w kanionie ciągle stała woda .
wiola2012 napisał(a):Przed nami kolejna atrakcja - kanion Abu Khashaba.
Jest wąski i piaszczysty, więc nie można go przejechać samochodem. Ma kształt klepsydry z wąską częścią środkową. Kierowca wysadził nas po stronie południowej i powiedział, że będzie na nas czekał przy wyjściu z kanionu. Trochę byliśmy zdziwieni, bo większość ludzi szła w przeciwną stronę.
Zapytaliśmy później dlaczego, to odpowiedział, że wg niego tak jest lepiej, ale nie wiemy dlaczego lepiej .
megidh napisał(a):Może chodzi o to, że jak szliście z południa na północ, to w miejscach, do których w kanionie docierały promienie słoneczne, to one Was nie oślepiały, lecz oświetlając skały, pozwalały na ich dokładniejsze obejrzenie.
megidh napisał(a):My podczas spaceru po terenie Jezior Plitwickich szliśmy "pod prąd" spływającej po kaskadach wody i mieliśmy ten piękny widok przed sobą…
Przepiękny ten spektakl. Jak ja lubię patrzeć na zachodzące słońce. Wschodem też nie pogardzę.wiola2012 napisał(a):Robimy sobie jeszcze kilka fotek na tle zachodzącego słońca.
I po spektaklu.
Rewelacja.wiola2012 napisał(a):Warzywa i mięsko przyrządzone w ten sposób było pyszne.
Musiała być fantastyczna zabawa.wiola2012 napisał(a):...rozpoczęły się tańce, ale nie mam zdjęć, bo sama w tych tańcach uczestniczyłam .
Ale warto się zmęczyć, żeby pozostały takie wspaniałe wspomnienia.wiola2012 napisał(a): Dzień niewątpliwie był super, ale męczący.
megidh napisał(a):wiola2012 napisał(a):...rozpoczęły się tańce, ale nie mam zdjęć, bo sama w tych tańcach uczestniczyłam .
Musiała być fantastyczna zabawa.