Cześć wszytkim forumowiczom!
Czy ktoś z Was był kiedyś w Premanturze i może coś napisać na temat tej miejscowości? Szukamy spokojnego miejsca z dala od wakacyjnych tłumów.
maciek1956 napisał(a):Premantura--nasze (moje i żony) ulubione miejsce w Cro, byliśmy tam 4 razy. Cudowny Kameniak, wiele wspaniałych miejsc spacerowych, dużo miejsc plażowania, tez ustronnych, w małych zatoczkach dobre wejścia do wody dla dzieci, na campingu możliwość wypożyczenia łódek, rowerów.... Kilka knajpek, kościółek, mały ryneczek, w sezonie bazarek, sklepy (ale po większe zakupy radzę podjechać do Puli, bank.
Wjazd autem na Kameniak w sezonie płatny, można wejść lub wjechać na rowerze bezpłatnie.
maciek1956 napisał(a):Tak, jak pisałem, byłem tam kilka razy, ale zawsze w jednym miejscu, u niezwykle sympatycznej, starszej pani Elviry. Patrząc na zdjęcia apartamentu, który wybrałeś, wydaje mi się, że jest lepszy dla dzieci, więcej miejsca. Elvira nie ma (nie miała) apartamentów na parterze.
Jeśli będę mógł w tym roku wyjechać do Cro, planujemy po 6-ciu latach przerwy wpaść na tydzień do Elviry, będzie to druga połowa września, więc po Waszym urlopie.
Tel do Elviry wyślę na maila
Pozdrawiam