Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Premantura

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bartek_64
Autostopowicz
Premantura

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek_64 » 31.03.2008 09:59

Cześć wszytkim forumowiczom!
Czy ktoś z Was był kiedyś w Premanturze i może coś napisać na temat tej miejscowości? Szukamy spokojnego miejsca z dala od wakacyjnych tłumów.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 31.03.2008 11:48

Premantura--nasze (moje i żony) ulubione miejsce w Cro, byliśmy tam 4 razy. Cudowny Kameniak, wiele wspaniałych miejsc spacerowych, dużo miejsc plażowania, tez ustronnych, w małych zatoczkach dobre wejścia do wody dla dzieci, na campingu możliwość wypożyczenia łódek, rowerów.... Kilka knajpek, kościółek, mały ryneczek, w sezonie bazarek, sklepy (ale po większe zakupy radzę podjechać do Puli, bank.
Wjazd autem na Kameniak w sezonie płatny, można wejść lub wjechać na rowerze bezpłatnie.
Bartek_64
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek_64 » 31.03.2008 13:09

Dzięki!!! A wiesz może coś na temat apartamentów Flora?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 31.03.2008 13:40

Nie znam "Flory". W Googlach zobaczyłem, wyglądają na nowe, jeśli stoją tam gdzie myślę to jest OK.
Wynajmowałem apartament w niewielkim domku, ostatnio byłem tam 4 lata temu, wiele zmieniło się.
Bartek_64
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek_64 » 31.03.2008 14:14

Dziękuję za "dobre słowo". Spróbuję tam zarezerwować metę.
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 07.04.2008 19:24

Witam. W sezonie bardzo duży tłok. Miejscowość lubiana przez młodsze pokolenie, więc spory gwar. Jeżeli Ci to nie przeszkadza to warto spędzić tam wakacje. Kamieniak faktycznie jest piękny i wzbudza podziw

Pozdro be-ja
Cliff666
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cliff666 » 10.05.2010 11:33

maciek1956 napisał(a):Premantura--nasze (moje i żony) ulubione miejsce w Cro, byliśmy tam 4 razy. Cudowny Kameniak, wiele wspaniałych miejsc spacerowych, dużo miejsc plażowania, tez ustronnych, w małych zatoczkach dobre wejścia do wody dla dzieci, na campingu możliwość wypożyczenia łódek, rowerów.... Kilka knajpek, kościółek, mały ryneczek, w sezonie bazarek, sklepy (ale po większe zakupy radzę podjechać do Puli, bank.
Wjazd autem na Kameniak w sezonie płatny, można wejść lub wjechać na rowerze bezpłatnie.

Witaj Macieju

czy mógłbyś podrzucić jakieś namiary na apartmani? Zamierzam odwiedzić ten rejon 1-14.08.2010. Zależy mi na miejscu odpowiednim również dla małych dzieci (1 rok i 0,5 roku). Mam wstępnie zaklepane Apartmani Maricic (może znasz??),ale chciałbym dowiedzieć się o jakichś sprawdzonych (niedrogich) alternatywach od kogoś kto już tam był.
Mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dziękuję za pomoc :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.05.2010 14:51

Tak, jak pisałem, byłem tam kilka razy, ale zawsze w jednym miejscu, u niezwykle sympatycznej, starszej pani Elviry. Patrząc na zdjęcia apartamentu, który wybrałeś, wydaje mi się, że jest lepszy dla dzieci, więcej miejsca. Elvira nie ma (nie miała) apartamentów na parterze.
Jeśli będę mógł w tym roku wyjechać do Cro, planujemy po 6-ciu latach przerwy wpaść na tydzień do Elviry, będzie to druga połowa września, więc po Waszym urlopie.
Tel do Elviry wyślę na maila
Pozdrawiam
appimate
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) appimate » 28.02.2011 00:12

maciek1956 napisał(a):Tak, jak pisałem, byłem tam kilka razy, ale zawsze w jednym miejscu, u niezwykle sympatycznej, starszej pani Elviry. Patrząc na zdjęcia apartamentu, który wybrałeś, wydaje mi się, że jest lepszy dla dzieci, więcej miejsca. Elvira nie ma (nie miała) apartamentów na parterze.
Jeśli będę mógł w tym roku wyjechać do Cro, planujemy po 6-ciu latach przerwy wpaść na tydzień do Elviry, będzie to druga połowa września, więc po Waszym urlopie.
Tel do Elviry wyślę na maila
Pozdrawiam

Witaj! Maćku, nie byłem nigdy na Istrii (zawsze Dalmacja, albo środkowa, albo południowa). W tym roku planuję wszakże tydzień na Istrii, a szukam czegoś, co nie ma cech kurortu (tłum, hałas, kramy, promenady, etc.).
Twój opis Premantury jawi się w tym kontekście bardzo, ale to bardzo kusząco. Jeśli tylko nie nadinterpretowałem tego co przeczytałem, proszę Cię, podaj mi życzliwą dłoń i wskaż namiary na apartament u rzeczonej pani Elviry. Jakby nie było - z polecenia zawsze pewniej.

Wybieramy się na tę część urlopu z dwójką dzieci (w wieku szkolnym) i nie oczekujemy Wersalu (standard chorwacki, czyli czysto i życzliwie) absolutnie nas zadowoli.

Jeśli tylko mogę się zrewanżować, mogę polecić ze 2 miejsca w Tribunji (obok Vodic i Sibenika) i 1 miejsce w Zivogosce-Porat.

Pozdrawiam.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.02.2011 10:20

Wyślij do mnie na GG lub maila namiary na siebie, podam tel do Elviry.
e-ka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) e-ka » 09.09.2014 15:01

Macku jako ze jestes stalym bywalcem w Premantura, mam do Ciebie kilka pytan. Zastanawiam sie nad ta miejscowoscia, ale jak to w internecie ile osob tyle opinii, dlatego bede wdzieczna za Twoja pomoc. Wybieramy sie razem z moimi rodzicami i tesciami i szukamy jakies spokojnej, malej miejscowosci z plazami majacymi lagodne zejscie do morza. Oczywiscie czytalam juz na temat polwyspu i jego pieknych plaz, ale czy w bezposrednim sasiedztwie Premantura sa jakies sympatyczne plaze? Moi tesciowie planuja po sniadanku z lezakami wyruszyc na plazowanie, wiec jestem pewna, ze nie bedzie im sie chcialo codziennie dojezdzac na polwysep. My z mezem za to szykujemy sie na zwiedzanie i jezdzenie na rowerach, czy sa w poblizu jakies sciezki rowerowe i czy Premantura mozna traktowac jaka dobra baze do wycieczek ?

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone