bezrobotny500 napisał(a):Prawo jazdy jest dokumentem potwierdzającym Twoje uprawnienia do kierowania daną kategorią pojazdów. Adres zamieszkania czy zameldowania nie ma nic do tego. Może tam być wpisane obojętne co i nikogo to nie obchodzi.
Calapula napisał(a):bezrobotny500 napisał(a):Prawo jazdy jest dokumentem potwierdzającym Twoje uprawnienia do kierowania daną kategorią pojazdów. Adres zamieszkania czy zameldowania nie ma nic do tego. Może tam być wpisane obojętne co i nikogo to nie obchodzi.
Trochę jednak ma bo w razie wystawiania mandatu jest problem na jaki adres go wypisać? Mam od wielu lat taką sytuację i zdarzało się że zwrócono na to uwagę. Wyjaśnienie, że w DO jest adres stałego zamieszkania a w PJ adres gdzie też mieszkam ale nie na stałe kończył sprawę i nawet czeski policjant wystawiając mi ichnią pokutę nie miał uwag. Nie wiem czy jest to zgodne z naszym prawem ale ja problemów do tej pory nie miałem.
bezrobotny500 napisał(a):Prawo jazdy jest dokumentem potwierdzającym Twoje uprawnienia do kierowania daną kategorią pojazdów. Adres zamieszkania czy zameldowania nie ma nic do tego. Może tam być wpisane obojętne co i nikogo to nie obchodzi.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi