Witam wszystkich serdecznie.
Przeszukałem już trochę forum, coś tam uszczypnąłem wiedzy ale i tak mam pytania, na które - wierzę, że odpowiecie.
Otóż za jakieś 2 tygodnie wybieramy się męską ekipą busikiem do Chorwacji.
Każdy z nas jedzie pierwszy raz. Cele są jasno sprecyzowane lecz oczekiwania utemperowane, ponieważ wyszliśmy z założenia, że lepiej być przyjemnie zaskoczonym niż nieprzyjemnie rozczarowanym.
Co mamy ze sobą:
1. pozytywne nastawienie
2. umiarkowany do silnego apetyt na piwo, wino
3. umiejętność unoszenia się na wodzie (dryfowania), niektórzy nawet pływają
4. wstępną opaleniznę
Czego oczekujemy:
1. spokoju, którego wyznacznikami są słońce, bryza, kamyki i kran (kram) z piwem, nieobecność szefów mamy gwarantowaną,
2. kobiet na plaży i jej okolicy i nie chodzi o jakieś kadry z seksmisji, ale zastanawialiśmy się nad krainą o wdzięcznej nazwie Istria, gdyż tam jak wieść gminna niesie jest największy odsetek kobiet opalających się topless, a tego nam trzeba, (od razu dodam, że nie jesteśmy bandą wyposzczonych misków z brzuszkami ani bandą młokosów i nie będziemy gwizdać ani mlaskać na widok pięknych kobiet),
3. normalnej kwatery ew. campingu, możemy się wykosztować do 45 euro za noc (licząc wszystkich)
4. miejsca dla busa, żeby nikt nie buchnął niemieckiego dzieła techniki,
5. miasteczka, które nie idzie spać o 19 ale niech nie będzie to jedna dyskoteka, dyskotekę mamy u siebie codziennie ....
Proszę was o pomoc w odpowiedzi na tylko jedno pytanie: jakie miejsce moglibyście nam polecić ew. chociaż jaką część Chorwacji?Z góry dziękuję za pomoc i obiecuję zrelacjonować wyjazd po powrocie.
Pozdrawiam