Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prapratno kolo Stonu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kitek
Plażowicz
Prapratno kolo Stonu

Nieprzeczytany postnapisał(a) kitek » 19.05.2004 12:05

Ktos moze tam biwakowal?? Jakies spostrzezenia? moze w okolicach sa lepsze campingi od tego?
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 19.05.2004 12:55

Byłem tam. Jest to chyba popularny, godny polecenia i wielokrotnie opisywany na forum camp.

Skorzystaj z wyszukiwarki na forum bo w ten sposób dotrzesz do kilku wątków wspominających ten camp.

Polecam także zdjęcia Oksanki z wątku Peljesac 2004 z folderu Regiony i miejscowości turystyczne pokazujące camping Vucine koło Zuljany na Peljesacu. Ładnie to wygląda, jest o czym myśleć.
anka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka » 19.05.2004 14:21

byłam w Zuljanie na małym kempingu Sunce, na skarpie z widokiem na morze. Gospodarze bardzo mili, jest cień i niedrogo. Pozdawiam, :lol: Anka
izmir
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) izmir » 20.05.2004 06:48

Żuljana - Bardzo miła mieścina, widok z kampu faktycznie wspaniały, jednak trzeba dojść do plaży.

pozdrawiam Mariusz
anka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka » 20.05.2004 08:13

.... Eeee tam, ...jakie tam dojście - może ze sto metrów :lol: Anka
Gajus.ems
Cromaniak
Żuljana

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 20.05.2004 10:50

Aniu !!!
Mam gorąca prośbę, wybieram się w tym roku/koniec czerwca/ właśnie do Żuljany. Interesuje mnie camp SUNICE tj. czy jest możliwość skorzystania z lodówki, prądu i w jakim stanie są sanitariaty / nie jestem szczególnie wymagajacy/. Proszę Cię również o podanie ceny na campie za 1 dzień, oraz o informacje czy w wiosce znajduje się sklep. A jeżeli masz jakieś informacje na temat innych campów w Żuljanie/ VUCINE, ŻULJANA/ to podziel sie informacjami na ten temat.
Dużo tych pytań, ale mam nadzieje że pomożesz sąsiadowi z Oleśnicy !
Pozdrawiam GAJUS
Gajus.ems
Cromaniak
Papratno

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 20.05.2004 11:42

Mam jeszcze jedna prosbę do osób które nocowały na campie PAPRATNO.
W ubiegłym roku oglądałem ten camp dokładnie / tak mi się wydawało/, byłem zauroczony jego położeniem. Niestety bylismy 5-cioma pojazdami i w sierpniu nie było tylu wolnych miejsc / obok siebie/. Postanowiłem, że w tym roku spedzę tam kilka dni. Nie zwróciłem jednak uwagi czy sa tam lodówki. Z tego co podaje holenderska strona o campach http://www.eurocamp.net/pl/ /wersja polskojęzyczna/ to nie ma tam lodówek do wynajęcia. Czy to sie zgadza ? Bardzo prosze o odpowiedż !!!
Podaje link do campu PAPRATNO ? rewelacyjne zdjęcia okolicy/
http://www.duprimorje.hr/akprapratno_en.html
GAJUS
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 20.05.2004 12:06

Witaj
wŻuljanie jest jeden sklep (ceny niewygórowane) dwie resteuracje i jeden Caffe bar dużo miejsc gdzie można kupić coś "do picia"
w sezonie był też mini bazar z owocami przy plaży oraz gostek za świerzymi rybami. poza tym jest tam poczta kafejka internetowa (czy jeszcze działa???) oraz dwie asfaltowe drogi i masa żółwi (znaki z zakazem podnoszenia)
pzdr.
Bruno
jarwoj
Odkrywca
Re: Papratno

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 20.05.2004 16:55

Gajus.ems napisał(a):Mam jeszcze jedna prosbę do osób które nocowały na campie PAPRATNO.
Nie zwróciłem jednak uwagi czy sa tam lodówki.

Jak podaje ta strona http://camping.hr/gb/index.htm lodówki są (80).
Na pewno były też w roku 2002.
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 20.05.2004 18:23

Byłem w zeszłym roku, lodówki są (zespolonych wiele skrytek lodówkowych), jest także sklep samoobsługowy, chyba 3 kompleksy umywalni/natrysków/sanitariatów nowych lub w bardzo dobrym stanie,kort tenisowy asfaltowy, plaża piaszczysta, ale idąc w bok kawałek-skałki.Ludzi sporo ale nie mrowie(sierpień),na kampie sporo wolnych miejsc- te dalsze od plaży.Kamp zacieniony oliwkami, ale nie wszędzie.Wrażenia b.pozytywne.Do Stonu chyba 4 kilometry- byliśmy tam co 2 dzień bo warto. 8) Acha!Przy lodówkach w nocy trochę za głośno, więc lepiej rozbić się z 50 m od nich.Pzdr :)
Lubin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubin » 21.05.2004 07:37

Bylem w zeszlym roku jeden dzien na nurkowaniu na tym kempie. O samym osrodku nie bede pisal, niewiele widzialem, moze duzo polskich samochodow. Za to woda jest bardzo czysta. A co najwazniejsze jest to, co mozna zobaczyc wodzie.Przepiekna faune i flore.Tylko to cos jest okolo 1,5 km od osrodka w strone Korculi. Naprawde warto tam sie zanurzyc choc na chwile- wiem co pisze. Pozdrowienia Romek.
anka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka » 21.05.2004 08:28

Na kempingu Sunce możesz podłączyć się do prądu. Jeśli nie masz własnej lodówki to gospodarz ma dwie czy trzy (i chyba zamrażarkę ale nie jestem pewna) dla swoich gości na zewnątrz budynku pod daszkiem. Cen nie pamiętam, ale w porównaniu do "zrzeszonych" w oficjalnej organizacji duuużo taniej. Jak znajdę rachunek albo cennik z zeszłego roku to napiszę. Gospodarz kempu ma na nazwisko Cakelic, a jego brat (też zresztą jak się domyślasz Cakelic :lol: ) wynajmuje w Żuljanie apartamenty i sprzedaje owoce i pyszne wino z własnej winnicy. Pozdrawiam, Anka.
anka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka » 21.05.2004 08:33

Aha, jeszcze sanitariaty - są koedukacyjne, ale to nie prszeszkadza, 2 x WC + 2 x natryski. Są też zlewy do mycia naczyń itp z przeważnie ciepłą wodą. Ponieważ kemp jest nieduży to nigdy tam nie ma tłoku (byłam w drugiej połowie lipca). Są w zasadzie czyste, chyba,że żona gospodarza nie zdąży rano posprzątać wtedy są dopucowane dopiero koło południa. Anka
Gajus.ems
Cromaniak
Dzięki !!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 21.05.2004 08:52

Bardzo dziękuję ANCE,Brunowi,Jarwojow,Liwanowi i Lubinowi.
Z całą pewnością skorzystam z waszych informacji i spostrzeżeń, będąc na przełomie czerwca i lipca na campach PAPRATNO i SUNCE. W tym roku jedziemy tylko w dwie małe rodziny więc starczy miejsca dla wszystkich.
GAJUS
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 21.05.2004 10:09

Acha....jest jeszcze "informacja turystyczna" gdzie pracują fajni ludzie i pomogą w potrzebie (znalezienie kwatery, info o lekarzu w Stonie) możesz tam również "zapisać się na rejs małą łajbą na Mljet naprawdę warto
wstęp do parku trochę kosztuje (teraz nie pamiętam) ale w cenie jest rejs "tramwajem" wodnym na wysepkę z klasztorem na słonym jeziorze,
jeziora są "obrzydliwie" gorące :D :D :D
(gdy nie korzystasz z "tramwaju" to chyba można nie płacić za wejście, nie wiem tak mi się zdaje, ale decyzja jest indywidualna)
Klijent na łajbie częstuje rakiją i winkiem a w drodze powrotnej zatrzymuje się "na pełnym" morzu i jest czas na kąpiel.....skorzystałem oczywiście a wrażenia cudowne...ten granat głębi pod tobą a nad tobą błękit nieba......eh jeszcze tylko 3 miechy
z innej beczki (aczkolwiek nie do końca):
Z murów Stonu widać cudowną panoramę na miasteczko i.... "fabrykę" soli

pzdr.
Bruno
Ostatnio edytowano 10.06.2004 08:46 przez Bruno, łącznie edytowano 1 raz
Następna strona

Powrót do Kempingi