Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prapratno kolo Stonu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rafi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi » 09.06.2004 16:31

Gajus.ems napisał(a):Bardzo dziękuję ANCE,Brunowi,Jarwojow,Liwanowi i Lubinowi.
Z całą pewnością skorzystam z waszych informacji i spostrzeżeń, będąc na przełomie czerwca i lipca na campach PAPRATNO i SUNCE. W tym roku jedziemy tylko w dwie małe rodziny więc starczy miejsca dla wszystkich.
GAJUS

to jak wrócisz to opowiedz proszę jak było, bo sam również wybieram się pod koniec lipca do Zuljany i ogromnie jestem ciekaw jak sytuacja na campach.

pozdrawiam
Gajus.ems
Cromaniak
Żulka

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 09.06.2004 22:24

Żulka/tak nazwał ją Bruno i bardzo mi się to spodobało !!!/ Będę tam w pierwszej dekadzie lipca, camp Sunce lub Vucine, jak tylko przyjadę ok 14-15.07. natychmiastowo podzielę się spostrzeżeniami. Pozdrawiam wszystkich cromaniaków, a w szczególności "campingowców"
GAJUS
conewka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) conewka » 09.06.2004 22:40

tylko przypominam, że będę w pierwszej dekadzie lipca na Korculi, może małe piwo...
pozdrawiam conewka :lol:
Gajus.ems
Cromaniak
Korcula-Peljesac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 09.06.2004 22:57

conewka napisał(a):tylko przypominam, że będę w pierwszej dekadzie lipca na Korculi, może małe piwo...
pozdrawiam conewka :lol:

Gratuluję wyboru, b. bardzo podobało mi się na Korculi, ale na Peljesacu jesze bardziej /kwestia gustu/. Co do piwka też b. chętnie !!! Wiem,że będziesz w tej okolicy z rodzinką tak jak i ja . Nie mam tylko pomysłu / na razie/ jak zorganizować spotkanie cromaniakówn wypoczywających w tej okolicy. Może w mjsc. Korcula, ewntualnie w Orebiciu. Napewno odezwę sie w tej sprawie !!!
Pozdrawian Gajus
inga!!!
Croentuzjasta
pamietaj Gajus.

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 11.06.2004 07:09

Gajusku!!! duza prosba jak bedziesz w Zuljanie na campach Vucine i Sunce,wszystko notuj oczami i po powrocie podziel się z nami info.,jedziemy twoim tropempo 15 lica.dzieki z gory,pozdrowka Inga!!!
Gajus.ems
Cromaniak
Re: pamietaj Gajus.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 11.06.2004 09:22

inga!!! napisał(a):Gajusku!!! duza prosba jak bedziesz w Zuljanie na campach Vucine i Sunce,wszystko notuj oczami i po powrocie podziel się z nami info.,jedziemy twoim tropempo 15 lica.dzieki z gory,pozdrowka Inga!!!

Hej INGA !
Z CRO planuję powrócić ok 13-14 lipca. Jeśli nawet wrócę 14 to po godz 22 napewno podzielę sie swoimi spostrzeżeniami/pamietajac, że wyjeżdżasz ok 15 lipca/ , a może uda mi się nadać info bezpośrednio z CRO. Sam na okrągło korzystam z wiedzy innym formułowiczów, więc czuje się zobowiązany.
A tak swoja drogą po oglądnięciu zdjęć okolic ŻULKI, to pomimo już 5-cio krotnego pobytu w CRO nie mogę się doczekać wyjazdu.
GAJUS
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 11.06.2004 09:52

A tak swoja drogą po oglądnięciu zdjęć okolic ŻULKI, to pomimo już 5-cio krotnego pobytu w CRO nie mogę się doczekać wyjazdu.
GAJUS

dobrze mówisz, jak będziesz TAM to wstąp do Caffe Bar na zimne karlovacko i super pizze nie wspominając o lodach....
u właścicieli tego lokalu mieszkałem.....bardzo sympatyczni i pracowici ludzie, pozdrówich od Polaków z Bydgoszczy :D :D może małą Nicole pamiętają

Pzdr
Bruno

Udanych wakacji....co ja gadam w Żulce musząbyć udane...acha uważaj na żółwie, cobyś nie przejechał....szkoda by było :(
anka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka » 11.06.2004 11:18

W zeszłym roku była w Żuljanie kafejka internetowa, z której korzystałam - ceny nie były zabójcze, tyle że nie codziennie była czynna. to tak dla wiadomości, i z okazji wcześniejszych obiecanek Gajusa.... :) Anka
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 11.06.2004 15:39

Czekamy z niecierpliwoscią na informacje życzac Ci i Twoim bliskim milego wypoczynku. Duża buzka!
hannulcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hannulcia » 06.07.2004 10:11

kitek napisał(a):Ktos moze tam biwakowal?? Jakies spostrzezenia? moze w okolicach sa lepsze campingi od tego?

Super Kemping-piaszczysta plaża, tylko jedzenie w resteoran nie za bardzo-najlepszy jesr "sir" ;-)
Gajus.ems
Cromaniak
campy-Żuljana

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 14.07.2004 22:18

Na poczatku lipca br byłem w Żuljanie, niestety tylko na wycieczce, chociaz miałem w planie spedzic pare w dni w Żulce. Moim bliskim i znajomym tak spodobał sie camp PRAPRATNO k. STONU, że nie chcieli sie z niego ruszać. Dla dobra sprawy ustapiłem, nie mniej jednak wybrałem sie do Żuljany, pooglądałem campy i samą wioskę i bardzo mi sie tam podobało. Trudno opierać sie na informacjach osoby która nie spała na tamtejszych campach, ale mam swoje spostrzeżenia, do tego zrobiłem pare fotek tych campów/zdjęcia w wywołaniu/.
Moje opinia o Żulce nie różni się zbytnio od tego co napisali inni formulowicze. Ze STONU do ŻULKI jest ok 25 km. Ostatnie 5-6 km/ zjazd do mjsc doskonale oznaczony/ to odcinek wąskiej i stromej w dół drogi, ale bez przesady jadąc rozważnie zjedzie sie bez problemu. Przy samym wjeżdzie do Ż. jeszcze przy zjeździe w dół ok 150-200 m do morza jako pierwszy jest malutki przydomowy camp MASLINA. Nic szczegolnego, napis camp Maslina, 2,3 namioty b. skromniutki. Zaraz obok po lewej stronie drogi jest wjazd na camp SUNCE. Do morza prowadzą schodki z drugiej strony campu wychodzace na drogę/ stad ok 50 metrów do morza.
Sam camp SUNCE podobał mi się, jest fajnie połozony częściowo na tarasach, dużo cienia, przyzwoite sanitariaty/jak na camp przydomowy/ uprzejmy wlaściciel. Zajety chyba w połowie. Ceny juz w pełni sezonu ;osoba 16 kn, dziecko 8kn, namiot 10kn auto 7 kn. opłata klimatyczna 5 kn, do 18 lat 3,5 kn. Jeżeli chodzi o prąd to 17 kn, w tym m iejscu dokładnie nie ustaliłem czy za lodówkę tez 17 kn, czy tez lodówka wchodzodzi już w opłate za prad. Recepcja miesci sie w mieszkaniu właściciela.
Kolejny camp to ŻULJANA połozony w centrum mjsc, blisko do jedynego sklepu spozywczego w Ż. i do plaży miejskiej. To jedyne plusy wg mnie gdyz camp jest ubogo wyposażony, malutki na kilka namiotów, dla mało wymagajacych, zreszta był niemalze pusty.
Kolejny camp do VUCINE położony w odleglości ok 400-500 metrów od mjsc, prowadzi do niego b. stroma pod górkę droga. Połozony jest wg mnie fantastycznie nad bajkowa zatoką. Jeden z lepiej połozonych. campów w CRO. Jednakże duzy minus to fakt iż samochód trzeba pozostawić nieraz i w odleglosci 100 m od namiotu. Nieliczne wyjątki to 3-4 pojazdy przy namiotach. Kolejny minus to spartańskie warunki sanitarne np widziałem toalety i prysznice przesloniete kotarami, nie było tez lodówek. Ceny /pełnia sezonu/ osoba 19 kn, dziecko do 12 lat 11 kn, namiot 19 kn, auto 10 kn, prąd 19 kn opłata klimatyczna jak w SUNCE.
Jesli chodzi o Żulke to podobało mi sie tam, jest o idealna mjsc dla poszukujacych spokoju i ładnych widoków /ach ta zatoka Vucine/. Z cała pewnościa nie widziałem jeszcze wielu miejsc w tej mjsc. Jesli miałbym polecać camp to zdecydowanie SUNCE.
Jak wyjdą fotki to postaram sie je wrzucić.
GAJUS
Rafi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi » 18.07.2004 21:01

witam,
a jak przedstawia się sytuacja z campem Papratno, ceny, sanitariaty, obłożenie itp.
Pozdrawiam
Za 7 dni tam wyruszam
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi