Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam moze ktos podzieli sie informacjami na temat camopingu Prapratno, jak wygladaja parcele (cien?) , warunki sanitarne, sklep, knajpki, prąd , plaza itp. - interesuja mnie opinie tych ktorzy tam byli, nie linki do strony campigu.
Jesli jeszcze do tej pory nie znalazles, to pare informacji nt Prapratno:
Camp jest zlokalizowany w oliwkowym gaju. Stare drzewa oliwne daja przyzwoity cień nawet jak słonko pali prosto w czaszke. Drugą genialną cechą tego campu est położenie między dwoma stromymi zboczami górskimi - w efekcie słoneczko zaczyna ci świecić bezpośrednio na namiot ok 8:00 rano i przestaje ok. 18:00 - masz ciepełko, ale bez patelni.
Duży teren, czyste sanitariaty i piaszczysta, płytka plaża - to jest po prostu super miejsce na wakacje z małymi dzieciakami. Byłem w zeszłym roku i w wybieram się także w tym...
petr napisał(a):Witam moze ktos podzieli sie informacjami na temat camopingu Prapratno, jak wygladaja parcele (cien?) , warunki sanitarne, sklep, knajpki, prąd , plaza itp. - interesuja mnie opinie tych ktorzy tam byli, nie linki do strony campigu.
Witam. Bylme tam 3 lata temu. Camping super, ale na krotki czas. Ewentualnie jesli ktos lubi codzienne plawienie, bez dodatkowych atrakcji to ideal. Mozna spokojnie bedac na miejscu pojechac do DUBROVNIKA i polatac po PELJASACU. Camp czysty i zadbany. Cena noclegu ok. Sporo drzewek, krzaczkow. Warto rozlozyc sie blisko bramy wyjazdowej - stosunkowo blisko wtedy jest do wody! Linia brzegowa dosc agresywna. W miejscu glownej plazy kamyki. Ogolnie POLECAM!
[/img]
Dzięki za zdjęcia Mam jeszcze pytanie, czy są jakieś atrakcje na kampingu dla dzieci ? Plac zabaw itp? Czy w okolicy kampingu są jakieś przyjemne trasy na długie spacery ?
Mam pytania dotyczące kempingu. Czy tam w zatoce jest port? Czy można znaleźć inne miejsce do kąpieli niż plaża główna (chodzi mi o jakieś skały do poskakania)
Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie. Znajomi mają małego pieska i z tego co doczytałem, to kemping akceptuje zwierzęta domowe, jednak ponoć na całej plaży obowiązuje zakaz przebywania tychże. Czy ktoś z was widział psy na plaży (choćby gdzieś na samym końcu)? Nie chodzi nawet o kąpiel, lecz o samą obecność.
Edit: Napisałem do nich i odpowiedzieli, że będąc gościem kempingu mogę pieska zabrać na plażę.
pewnie z odpowiedzią jest już za późno ? udało się dojechać na Peljesac ?
na przyszłość zapraszam na mojego bloga gdzie dość dokładnie opisałem nasz pobyt na przełomie maja i czerwca 2017 na Prapratno oraz już chyba kilkadziesiąt innych campingów.