Ładną pogodę mieliście na Wyszehradzie. Wreszcie, bo generalnie Was (podobnie jak nas ) chyba nie rozpieszczała
Placu zabaw nawet nie zauważyliśmy Ale bardzo nam się na Wyszehradzie podobało.
Miły spacerek, czekam na ciąg dalszy
MARK1 napisał(a):Zdjęcie pędzącego metra - dla mnie super trafione !
maslinka napisał(a):Ładną pogodę mieliście na Wyszehradzie. Wreszcie, bo generalnie Was (podobnie jak nas ) chyba nie rozpieszczała
Ale bardzo nam się na Wyszehradzie podobało.
Miły spacerek, czekam na ciąg dalszy
Pudelek napisał(a):... to była taka fajna oaza spokoju... co w porównaniu z centrum było naprawdę cenne
majchrzy napisał(a):Zawsze jak czytam coś na temat piękna Pragi przychodzi mi na do głowy niechlubna historia Czechów, która zostawiła taką perełkę ja Praga a nasza Warszawa zrównana z ziemią. Oj wielka szkoda
maslinka napisał(a):Cmentarz wyszehradzki zrobił na nas wrażenie. Trudno powiedzieć, że to przyjemne miejsce, ale na pewno ładne
Buber napisał(a):majchrzy napisał(a):Zawsze jak czytam coś na temat piękna Pragi przychodzi mi na do głowy niechlubna historia Czechów, która zostawiła taką perełkę ja Praga a nasza Warszawa zrównana z ziemią. Oj wielka szkoda
W Pradze pod koniec wojny wybuchło powstanie, ale miasto zostało dość szybko wyzwolone ... Stalin chciał zdążyć przed Amerykanami, idącymi z zachodu.
Siły powstańców zostały dodatkowo wzmocnione przez dywizję własowców.
Wydaje mi się, że Czesi mieli szczęście, a my ...
majchrzy napisał(a):Buber napisał(a):majchrzy napisał(a):Zawsze jak czytam coś na temat piękna Pragi przychodzi mi na do głowy niechlubna historia Czechów, która zostawiła taką perełkę ja Praga a nasza Warszawa zrównana z ziemią. Oj wielka szkoda
W Pradze pod koniec wojny wybuchło powstanie, ale miasto zostało dość szybko wyzwolone ... Stalin chciał zdążyć przed Amerykanami, idącymi z zachodu.
Siły powstańców zostały dodatkowo wzmocnione przez dywizję własowców.
Wydaje mi się, że Czesi mieli szczęście, a my ...
Lepiej późno niż wcale już wcale