Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prad

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
patriks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patriks » 28.06.2008 19:20

Nie ma znaczenia do których...
Przy jednofazowych odbiornikach nie ma to znaczenia, inaczej jest przy odbiornikach 3 fazowych np silnikach, wtedy woziłbyś ze sobą uzgadniacz faz :), ale zapewne na szanujących się kampach 3fazowe przyłącza byłyby w 100% uzgodnione.
kubasz5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubasz5 » 02.07.2008 17:41

Wtyczke mam więc będzie ok dzięki
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.08.2008 08:35

Zamieszczam wygląd standardowej skrzynki prądowej z campu (ta jest akurat z Baśki)

Obrazek
CroManiek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroManiek » 05.08.2008 00:53

Witam,
Na tym zdjęciu widnieje skrzynka z Basko Polje? 2 lata temu jak byłem była zwykła biała skrzynka otwierana przez "speca-mruka", a wewnątrz blaszanej obudowy znajdowały się "nasze" gniazdka. Wówczas podpinałem tam przedłużacz :) czyżby się pozmieniało?
pozdrawiam :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2008 16:30

CroManiek napisał(a):Witam,
Na tym zdjęciu widnieje skrzynka z Basko Polje? 2 lata temu jak byłem była zwykła biała skrzynka otwierana przez "speca-mruka", a wewnątrz blaszanej obudowy znajdowały się "nasze" gniazdka. Wówczas podpinałem tam przedłużacz :) czyżby się pozmieniało?
pozdrawiam :)

zdjęcie to zrobiłem w Baśce na campie zablace na krk-u
CroManiek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroManiek » 07.08.2008 18:32

Oki, dzięki za info :)
pkolo
Turysta
Prąd na kempingach

Nieprzeczytany postnapisał(a) pkolo » 05.08.2009 22:02

Witam
Jak jest z używaniem prądu na parcelach z prądem
Czy jest tam ograniczenie mocy
Chcialem uzywac czajnik elektryczny (2kW) i kuchenki elektrycznej ( 2 grzalki chyba 110W i 2200W)
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 06.08.2009 07:55

Cha, cha, no nie - rozwaliło mnie - "coś zmontuję". Tak mnie rozśmieszyło, bo mi sie od razu przypomnieli nasi sąsiedzi - Niemcy - z kempingu Nevio - każdego dnia podziwialiśmy ich niesamowite przygotowanie do pobytu na kempingu ;) A z drugiej strony właśnie my - improwizatorzy ;)

Słyszałam, że kuchenek nie można stosować na niektórych kampach. My z takich "wysokowatowych" to tylko czajnik i nie było problemu.
noyle
Cromaniak
Re: Prąd na kempingach

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 06.08.2009 09:25

pkolo napisał(a):Witam
Jak jest z używaniem prądu na parcelach z prądem
Czy jest tam ograniczenie mocy
Chcialem uzywac czajnik elektryczny (2kW) i kuchenki elektrycznej ( 2 grzalki chyba 110W i 2200W)

Na pewno jest ograniczenie zresztą jak wszędzie.
Więc w przypadku problemów z bezpiecznikami, nie będziesz używał czajnika i kuchenki w tym samym czasie.
szarlotka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) szarlotka » 06.08.2009 10:04

W tym roku korzystałem z prądu na campingu San Marino i nie było problemu czajnik i kuchenka elektryczna jednopłatowa razem nieco pand 3KW i korków nie wywalało. Więc to co piszą ze prądu dają ok 16A to by się zgadzało z prostego wyliczenia to ok 3,5KW
w0jtek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) w0jtek » 10.08.2009 06:59

W tym roku byłem na ok. siedmiu kempingach. Wszędzie prąd był. Zabrałem z Polski przedłużacz kupiony w Biedronce z wtykiem euro-złącze. Na recepcji były wszędzie do pożyczenia za darmo (w jednym przypadku opłata 10 kun/dzień) adapter aby do skrzynki z gniazdami kamperowymi podłączyć zwykły przedłużacz.
Gr4nd0
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gr4nd0 » 10.08.2009 13:44

w0jtek napisał(a):Zabrałem z Polski przedłużacz kupiony w Biedronce z wtykiem euro-złącze.

Wybacz, że się czepiam, ale eurozłączem to ty raczej prądu na kempingu nie pociągniesz. Na temat różnych wtyczek trochę się rozpisałem w innym wątku więc nie będę powielać, ale pewnie w biedronce kupiłeś przedłużacz z wtyczką uniwersalną typu E/F, która pasuje do gniazd francuskich (w tym polskich) i niemieckich.
maxiek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxiek » 13.08.2009 21:56

Rovinj Camp Polari wtyczka do kupienia - 150 Kn załamka/niestety dałem się naciąć
m_cowboy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) m_cowboy » 13.08.2009 22:09

zebik napisał(a):Zamieszczam wygląd standardowej skrzynki prądowej z campu (ta jest akurat z Baśki)

Obrazek

Jaka ładna trawka!!!!
Byłeś tam w marcu???
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Prad - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone