Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

prąd na campingu - co da się podłączyć przy 6 amp

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 16.06.2010 09:42

Witajcie - zakładam już drugi wątek amperowy.

Z poprzedniego wiem, że 6 amperów wystarczy dla urządzeń o mocy ok. 1400 watów. To mało.

Mam pytania dodatkowe:
- jakie są Wasze doświadczenia z amperami we WŁOSZECH (nie każda www podaje wartość bezpiecznika) - jakie są tam bezpieczniki i czy jest do nich dostęp (żeby podnieść dźwigienkę, o ile mają eski)

- jakie jest Wasze doswiadczenie z przygotowywaniem jedzienia "prądem" - stosujecie kuchenki indukcyjne (ok 1300 wat), czy zwykłe i jest okej?

- czy faktycznie jest tak, że te gniazdka to tylko są do ładowarek i żarówki i nastaiwć się na butlę gazową?

Pozdrawiam, Krystof
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 16.06.2010 12:42

Jeśli chodzi o prąd na campingach to na dzień dobry będzie potrzebna odpowiednia wtyczka, która będzie pasował do ich "rozdzielni" i warto się w nią zaopatrzyć przed wyjazdem zarówno do Włoch jak i CRO. Osobiście nigdy nie maiłem problemów z samym prądem, ale nigdy nie brałem kuchenki elektrycznej, natomiast takie rzeczy jak lodówka turystyczna, czajnik bezprzewodowy, laptopy, oświetlenie namiotu itp. działało nieraz w tym samym czasie i nigdy nie zdarzyło się żeby wywaliło bezpieczniki.

Co do bezpieczników to zależy od campingu raz jest dostęp do rozdzielni innym razem podłączyć może cię tylko pracownik campingu bo on ma tylko klucze :P
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 16.06.2010 13:00

będzie potrzebna odpowiednia wtyczka, która będzie pasował do ich "rozdzielni"

o! a co masz na myśli konkretnie? że inne gniazda mają? K.
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 16.06.2010 13:27

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone