Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Praca rezydenta

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sprynia
Croentuzjasta
Praca rezydenta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sprynia » 30.08.2010 19:56

Witam. Pomyślałam, że w przyszłe wakacje chciałabym się załapać do pracy jako rezydent w Chorwacji na okres wakacyjny. Jestem studentką politologii, od października zaczynam drugi rok nauki j.chorwackiego w prywatnej szkole, biegle znam angielski i podstawy hiszpańskiego, byłam 6 razy w Chorwacji. Myślicie, że jest szansa na znalezienie takiej pracy? Może macie namiary na biura, które byłyby zainteresowane zatrudnieniem rezydenta "bez doświadczenia"
Pozdrawiam.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 30.08.2010 20:01

AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.08.2010 20:08

sprynia napisał(a):Witam. Pomyślałam, że w przyszłe wakacje chciałabym się załapać do pracy jako rezydent w Chorwacji na okres wakacyjny. Jestem studentką politologii, od października zaczynam drugi rok nauki j.chorwackiego w prywatnej szkole, biegle znam angielski i podstawy hiszpańskiego, byłam 6 razy w Chorwacji. Myślicie, że jest szansa na znalezienie takiej pracy? Może macie namiary na biura, które byłyby zainteresowane zatrudnieniem rezydenta "bez doświadczenia"
Pozdrawiam.

Musisz zrobić kurs rezydenta.Kurs rezydenta trwa rok.Topografia,geografia Chorwacji .Psychologia turysty.No i egzamin w Akademii Języka Chorwackiego.Badania zdrowotne,prawo jazdy, obsługa komputera.Logistyka bagażu.Obsługa rezydentury.Akupunktura.Obsługa oparzeń.Psychika jeżowowców.Bora i wpływ na spożycie rakiji.Sunce iwpływ na przegrzanie mózgu.Sporo tematów do opanowania.
sprynia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sprynia » 30.08.2010 21:06

Rozumiem, ale ten kurs robi się w Polsce? Jeśli tak to gdzie w Krakowie?
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.08.2010 21:14

sprynia napisał(a):Rozumiem, ale ten kurs robi się w Polsce? Jeśli tak to gdzie w Krakowie?

Psychologię jeżowca robi się u Leona na Ciovo.Wpływ Bory na spożycie rakiji u Joszko w Splicie.Także kurs jest częściowo zamiejscowy.
JokerSmile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JokerSmile » 30.08.2010 21:17

Sprynia, wszystkie formalności załatwisz ze mną.
CV, motywka, zdjęcie całej sylwetki, strój wieczorowy, kąpielowy, bez stroju.
Ja oddzwonię. Zapraszam.
sprynia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sprynia » 30.08.2010 21:37

Rozumiem. Najbardziej mnie fascynuje psychologia jeżowca :D To mi się podoba :D Nauka w Chorwacji to sama przyjemość, pewnie nawet szybciej do głowy wchodzi.
JokerSmile bez stroju też?! :P
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 31.08.2010 08:23

AndrzejJ. napisał(a):Wpływ Bory na spożycie rakiji u Joszko w Splicie.

A Joszko przystojniaczek! Tak przynajmniej wszystkie znajome kobiety twierdzą ;-)
sprynia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sprynia » 31.08.2010 11:10

Skoro przystojniaczek to ja głęboko pomyślę nad tym kursem :) Właściwie to już się zdecydowałam, o! :)
sprynia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sprynia » 31.08.2010 17:34

A tak na serio znalazłam w Krakowie coś co się zowie Akademia Rezydentów organizowane przez biuro podróży Rainbow Tours. Jest to 4-dniowy kurs, 36 godzin. 450 zł Myślicie, że warto? Byłby ktoś jeszcze ewentualnie chętny?
Plava
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plava » 31.08.2010 17:41

Jeśli chodzi o Joszko ze Splitu,to przyznaje,że to przystojniaczek(ale już ma żone),a rakije sprzedaje wyśmienitą i jest super przewodnikiem,podobało mi sie to jego "dobrze mówię" :D
sprynia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sprynia » 02.09.2010 12:20

Zdecydowałam, że zapiszę się na kurs pilotów. Jesli jakieś biuro turystyczne mnie zechce, pojeżdżę trochę jako pilot, a potem może uda mi się zostać w Chorwacji jako rezydent. Ale bez jakichkolwiek znajomości w biurach podróży pewnie nie będzie to łatwe...
entrada
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) entrada » 29.09.2010 14:23

Niestety jak w każdej branży, zwłaszcza w tej jest trudno, bo biura mają "swoich" rezydentów i pilotów, z którymi pracują, ale trzymam kciuki!

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne