Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poznań - Umag 01.08 czy ktoś leci i czy dobra trasa?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Michał_yzf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał_yzf » 23.07.2009 14:17

Witam wszystkich

Sporo czytałem na tym forum i dzieki temu zaplanowałe w tym roku wyjazd do Cro

01.08. wyjazd z Poznania-Wrocław-Boboszów-Olomuc-Brno i Mikulov nocleg
http://www.hotelreva.cz/index4b.php?exe=1b# lub
http://www.hoteltermal.cz/?lng=cs&page=9
(dzięki poszperaniu na forum :-) )
potem 02.08 Mikulow - Wiedeń-Maribor-Lubljana-Koper i Umag

Wiem że troszkę zapłacę w Słoweni za winietkę ale cóż przez Wegry chyba się nie opłaca bo cała Cro w poprzeg chyba bez sensu

Jedzie ktoś i czy (pytanie do stałych podróźników) dobra trasa
DRZEW6
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DRZEW6 » 23.07.2009 21:39

Witam. Jedziemy 01.08.09 tą samą trasą w 4 osoby ( 2 dzieci)z Komornik.Chcę wyjechać wcześnie rano. W razie chęci wspólnej podróży proszę o meila na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. pozdrawiam Maciej
Michał_yzf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał_yzf » 24.07.2009 13:48

oki dam znać
ireksl
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ireksl » 24.07.2009 20:14

wyczytałem ze idzie ominąć autostrady w Sloweni
Słowenia ominięcie autostrady

Jedź trasą Mureck -Lenart -Ptuj .
Zjeżdżasz 226 Gersdorf a jak prześpisz to zjedziesz na 228 Spielfeld i kawałek się wrócisz
ostatecznie tuż za dawnymi bramkami granicznymi jest stacja Petrol i tam można zjechać na Sentilj i zrobić nawrotkę
Michał_yzf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał_yzf » 25.07.2009 12:41

Tak zgadza się dzięki :)

Kwestia tylko teraz czy lepiej zapłacic w Słoweni za winietkę 30 E czy lepiej za drogi w Chorwacji w dwie strony przez Zagreb i Rijeka :?:
tomrun
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomrun » 25.07.2009 13:05

Michał_yzf napisał(a):Tak zgadza się dzięki :)

Kwestia tylko teraz czy lepiej zapłacic w Słoweni za winietkę 30 E czy lepiej za drogi w Chorwacji w dwie strony przez Zagreb i Rijeka :?:

Ja jadę 07. 08 i dokładnie o to samo chciałem zyptać, bo w końcu za chorwackie autostrady też trzeba zapłacić... a droga przez Maribor, Ljublianę, jadąc z Poznaia jest najprostsza... Czy ktoś wie ile płaci się za przejazd chorwacką autostradą?
Pozdrawiam
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 25.07.2009 13:28

tomrun napisał(a):
Michał_yzf napisał(a):Tak zgadza się dzięki :)

Ja jadę 07. 08 i dokładnie o to samo chciałem zyptać, bo w końcu za chorwackie autostrady też trzeba zapłacić... a droga przez Maribor, Ljublianę, jadąc z Poznaia jest najprostsza... Czy ktoś wie ile płaci się za przejazd chorwacką autostradą?
Pozdrawiam

Zależy dokąd polecisz autostradą.
Tu możesz sobie policzyć http://www.hac.hr/index.php?task=aut
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 25.07.2009 14:43

W tamtym roku i w tym roku jadę w Słowenii autostradą do Umagu najprostsza droga a nie żal tych 30 euro bo wykorzystuję się autostradę od deski do deski.
Michał_yzf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał_yzf » 25.07.2009 14:55

Seavolv napisał(a):W tamtym roku i w tym roku jadę w Słowenii autostradą do Umagu najprostsza droga a nie żal tych 30 euro bo wykorzystuję się autostradę od deski do deski.

No i ja chyba tak zrobię, inaczej byłoby gdybym leciał do Dalmacji to wtedy warto skorzystać z tej traski co podał ireksl.

Pozdrawiam :)
breniu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) breniu » 26.07.2009 22:58

a ja wyjeżdzam 31.01 tez z poznania trasa POZNAŃ-WROCEK-BOBOSZÓW-MIKULOV(nocleg)-wieden-brno-lubljana-umag płace za wszystko i dziele przez 3 os ale nawet gdyby jechał sam to i tak wolałbym jechac autostradami i miec komfort w koncu od tego są autostrady. wole zaplacic tam niz w polsce (poznan-nowy tomysl)

szerokosci
breniu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) breniu » 26.07.2009 23:02

a ja wyjeżdzam 31.01 tez z poznania trasa 1DZIEN POZNAŃ-WROCEK-BOBOSZÓW-OLMUNIEC-BRNO-MIKULOV(nocleg) 2 dzien wieden-maribor-lubljana-umag płace za wszystko i dziele przez 3 os ale nawet gdyby jechał sam to i tak wolałbym jechac autostradami i miec komfort w koncu od tego są autostrady. wole zaplacic tam niz w polsce (poznan-nowy tomysl)

szerokosci
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 27.07.2009 07:04

breniu napisał(a):a ja wyjeżdzam 31.01 tez z poznania trasa 1DZIEN POZNAŃ-WROCEK-BOBOSZÓW-OLMUNIEC-BRNO-MIKULOV(nocleg) 2 dzien wieden-maribor-lubljana-umag płace za wszystko i dziele przez 3 os ale nawet gdyby jechał sam to i tak wolałbym jechac autostradami i miec komfort w koncu od tego są autostrady. wole zaplacic tam niz w polsce (poznan-nowy tomysl)

szerokosci

Po pierwsze napisałeś 2 takie same posty.
Po drugie w pierwszy dzień zaplanowałeś tylko około 500 km? Czy to nie za mało? Po co ci ten Mikulov? Jedź z Brna na Bratysławę, zjeżdżasz do Austrii w Breclav i na Wiedeń (Fux się ucieszy). Myślę, że do Wiednia to powinieneś dojechać pierwszego dnia a nawet w okolicę Grazu.
W drugi dzień krótsza trasa = szybciej na miejscu = szybsze opalanie i nurkowanie w Jadranie.
Szerokości
Michał_yzf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał_yzf » 28.07.2009 09:44

breniu napisał(a):a ja wyjeżdzam 31.01 tez z poznania trasa POZNAŃ-WROCEK-BOBOSZÓW-MIKULOV(nocleg)-wieden-brno-lubljana-umag płace za wszystko i dziele przez 3 os ale nawet gdyby jechał sam to i tak wolałbym jechac autostradami i miec komfort w koncu od tego są autostrady. wole zaplacic tam niz w polsce (poznan-nowy tomysl)

szerokosci

dokładnie zgadzam się w 100% :)
Szerokości
Michał_yzf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał_yzf » 28.07.2009 09:52

pablo2222 pewnie masz jak zwykle racje, tylko że niestety hotel juz wcześniej zarezerwowany bo jadę pierwszy raz i myślałem że opcja mniej więcej połowy drogi jest ok, a także byłem pewien że w Austrii nocleg wyjdzie drożej niż u naszych sąsiadów (chociaż słyszałem, że nie koniecznie).

Takze mam nadzieje że mimo kilku niedociągnieć wakacje w Chorwacji będą udane.
Ostatnio edytowano 28.07.2009 09:52 przez Michał_yzf, łącznie edytowano 1 raz
tomekwojt
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekwojt » 28.07.2009 09:52

winety na słoweni tygodniowa 15 Eu ja jechalem do umagu
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone