Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poznań - Korcula Matizem proszę o informację

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawlo95
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlo95 » 17.04.2006 11:28

Witam wszystkich wybieram sie pod koniec maja do Chorwacji dokładnie Korcula wyjezdzam z Poznania małym autkiem Matizem jeżeli ktoś wie jaką trasą jechać najlepiej i ilę muszę poświęcić czasu na dojazd to proszę o pilne informację mam byc na miejscu 27 maja około 12:00 godz.
Andrzej_Krak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej_Krak » 17.04.2006 17:43

Wejdź na stronę www.viamichelin.com - wpisz miejsce startu i docelowe i bedziesz miał wyrysowaną trasę.
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 17.04.2006 17:47

Nie wiem jak się jedzie na Korculę ale wiem jak się jedzie Matizem. Też jechałem. Spoko i bez kompleksów. :)
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 17.04.2006 17:48

Nie wiem jak się jedzie na Korculę ale wiem jak się jedzie Matizem. Też jechałem. Spoko i bez kompleksów. :)
pawlo95
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlo95 » 17.04.2006 17:56

Dziękuję za cenne informację
Kristov
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kristov » 17.04.2006 18:40

Witam! My jechaliśmy w zeszłym roku z Poznania na Riwierę Makarską, to jest po drodze na Korculę. Więc tak:
Poznań - Leszno - Wrocław- Kłodzko- Międzylesie (lub Kudowa Zdrój) - granica pl/cz - Svitavy- Brno - Mikulov(granica czesko-austriacka) - Wiedeń - Graz - granica austriacko -słoweńska - Maribor - granica słoweńsko-chorwacka - Krapina - Zagreb(autostrada) - Split - Omis - Makarska i dalej w kierunku Dubrovnika.
:D Pozdrawiam!
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 17.04.2006 18:40

Cześć możesz jeszcze spróbować www.de.map24.com podobna jak str. michelina. Pozdrawiam.
auganov
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) auganov » 23.05.2006 20:36

jedż pawlo95 tak jak Ci "rozpisał" trasę Kristov. Ja tą trasą jeżdżę od 1999 roku i uważam że z okolic Poznania jest to najlepszy wybór. Po drodze rozważ nocleg w Plitvicach i zwiedzanie jezior - na pewno nie pożałujesz. Jest to jedna z największych atrakcji Chorwacji.Powodzenia - po powrocie napisz na forum jak było. Pozdrav.
archie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) archie » 23.05.2006 22:06

pawlo95 napisał(a):Witam wszystkich wybieram sie pod koniec maja do Chorwacji dokładnie Korcula wyjezdzam z Poznania małym autkiem Matizem jeżeli ktoś wie jaką trasą jechać najlepiej i ilę muszę poświęcić czasu na dojazd to proszę o pilne informację mam byc na miejscu 27 maja około 12:00 godz.

witam
nie chcę cie przestraszyć ale w ubiegłym roku jechałem na Korculę 22 godziny :!: :!: :!: i to (bez urazy nieco szybszym autkiem) bez wiekszych postojów, jeden kierowca z przerwami na kawę, jedzonko. Na pocieszenie dla Ciebie jechałem w "sezonie" (12.08 też sobota).
Najwięcej czasu to oczekiwanie na prom (Orebic) i oczywiście godziny stracone na tunele(Mala Kapela, Svieti Rok),
Cała Słowenia już od Graz to jeden wielki korek.

Ale było super. Naprawdę warto. Korcula i płw.Pelejesac jest przepiękna.

Życzę Ci lepszego czasu przejazdu i miłego wypoczynku.

PZDR
archie :papa:
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 27.05.2006 12:21

archie napisał(a):
pawlo95 napisał(a):Witam wszystkich wybieram sie pod koniec maja do Chorwacji dokładnie Korcula wyjezdzam z Poznania małym autkiem Matizem jeżeli ktoś wie jaką trasą jechać najlepiej i ilę muszę poświęcić czasu na dojazd to proszę o pilne informację mam byc na miejscu 27 maja około 12:00 godz.

witam
nie chcę cie przestraszyć ale w ubiegłym roku jechałem na Korculę 22 godziny :!: :!: :!: i to (bez urazy nieco szybszym autkiem) bez wiekszych postojów, jeden kierowca z przerwami na kawę, jedzonko. Na pocieszenie dla Ciebie jechałem w "sezonie" (12.08 też sobota).
Najwięcej czasu to oczekiwanie na prom (Orebic) i oczywiście godziny stracone na tunele(Mala Kapela, Svieti Rok),
Cała Słowenia już od Graz to jeden wielki korek.

Ale było super. Naprawdę warto. Korcula i płw.Pelejesac jest przepiękna.

Życzę Ci lepszego czasu przejazdu i miłego wypoczynku.

PZDR
archie :papa:

Cześć też rok temu jechałem ponad 20 godzin bez przerwy ale do Baśka Voda !!! i o tydzień później. No chyba żeby jako przerwę potraktować stanie w kolejce za gazem na autostradzie ( godzinę )
Pozdrawiam

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone