dakard napisał(a):Sorry ale to jeszcze raz, różnica w kilometrach Śrem - Zadar w opcji przez niemcy i przez czechy to nie 200 ale 500 km. A wiec to chyba gra nie warta swieczki, bo w plecy ponad półbaka paliwa i ok 3-4 godzin.
KasiaN napisał(a):Następna osoba, która wybiera sie w tym samym czasie co ja. Na Plitvice jeden dzień w zupełności wystarczy (z tego co czytałam oczywiście) i absolutnie nie radzę go sobie darować. Mnie zauroczyły same zdjęcia. Aż nie chcę mysleć co będzie na żywo, Ja je odwiedzam w drodze powrotnej, żeby pożegnać się z Cro w szczególny sposób. My planujemy zostać w Omisiu - tez jedziemy z dzieckiem i tam sa piaszczyste plaże i z noclegami (nie mamy oczywiście rezerwacji) nie powinno być problemów. Do zwiedzenia na pewno Split i wodospady w parku Krka. cudowne!! Wyspa Hvar tez jest podobno godna [polecenia (może tam następnym razem:). My nastawiamy się głównie na plażowanie ale przy tym tez na zwiedzanie (na tyle na ile sie uda z 6-latkiem).
Maciej Winiecki napisał(a):Jedna ważna uwaga! Otóż tradycyjną, że się tak wyrażę, trasą mieszkańców zachodniej części Polski, czyli przez Boboszów-Brno, czy z jego ominięciem - Znojmo albo Mikulov itd. też zawsze nam się dobrze jechało. Tak z reguły wracamy, bo z powrotem po drodze kilka dni spędzamy w jakiejś stolicy. W moim przypadku chodzi przede wszystkim o ominięcie naszych dróg, zwłaszcza na Dolnym Śląsku i jego stolicy, choć w Wielkopolsce nie jest też różowo. Każdy pojedzie jak chce. Ja w tym roku zresztą chcę zmodyfikować nieco drogę w tamtą stronę na jej początkowym odcinku i nie przekraczać granicy PL-D dopiero w Jędrzychowicach, lecz spróbować właśnie przez Świecko i później na dół do Luebben/Spreewald i już autostradą A 13 do Drezna i dalej wyżej opisaną trasą. Pewnie, że nałożę, ale przekalkulowałem wszystko i tak wolę. Innym może wychodzi inaczej. Sretan put!
An&Ko napisał(a):Witam,
Pytałeś o baze noclegową przy Jeziorach. Spokojnie znajdziecie nawet na 1 dzień jezeli popytacie w różnych miejscach to znajdziecie też w dobrych cenach. My nocowaliśmy w Rakovicy gdzie było duzo prywatnych kwater.
http://www.rakovica.hr/index_en.htm
Jezeli jesteś zainteresowany to mogę ci podać adres kobiety u kórej my mielismy nocleg ale na gg 3635822(takie tu są zasady-zadnych ogłoszeń!). My równiez nie mieliśmy wiekszych wymagań kuchnia, łazienka - podstawowe rzeczy!
Pozdrawiam,
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi