Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

POŻEGNANIE LATA ... CRO i SLO

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 19.12.2013 15:49

te kiero napisał(a):kolejne miejsce zapisane, aż wstyd przyznać się że tam nie byłem :oops:

Ja żałuję, bo kilka razy mijałem to miejsce i był czas, żeby tam zaglądnąć ...
Coś tam widziałem na zdjęciach, ale rzeczywistość, zwłaszcza jak się jest tam w pojedynkę (no i pan pobierający 20 kuna :wink: ) bije wszystko.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 19.12.2013 15:53

Bea.ta napisał(a):
Buber napisał(a):...
I szacunek, że po 4-ch godzinach stania i patrzenia, jeszcze możesz oglądać moje obrazki.
Ja w Priżnej nie mogę patrzeć na Pag, dłużej niż 20 minut :wink:

a miałam wyjście?? :)
jak w Banjol miałam spanie i gruszkóweczka czekała na mnie przez najbliższe dwa tygodnie?? :)
atmosfera w kolejce była jak na pikniku - więc bardzo nie bolało :)
Zavratnicę pierwszy raz widziałam prawie po ciemku - też robi wrażenie

Myślę, że ekstremalnie byłoby zobaczyć Zavratnicę z pokładu Eufemii ...
Tylko poza sezonem wpuszczają jedynie gości w kapelusikach i w spodenkach na szelkach, umiejących jodłować :oczko_usmiech: ...
Ale z jakiejś łódeczki fajnie byłoby pofocić ...
Ostatnio edytowano 27.12.2013 23:40 przez Buber, łącznie edytowano 1 raz
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 19.12.2013 15:59

gosiak.k napisał(a):...
Mam małe pytanko (Cromaniacy - wybaczcie niewiedzę - wydaje mi się, że do zatoczki najlepiej dojść piechotą z Jablanaca - czy dobrze myślę? Czy jest jakaś inna możliwość?)

Najlepiej z Jablanaca ...
Ale jest też druga opcja - z Jadranki skręca się (jadąc na południe) w prawo do miejscowości Zavratnica (jest drogowskaz).
Po około 1-2-ch kilometrach jazdy, wąską dróżką, dojeżdża się do żwirowej polany :wink: ...skąd można zrobić te fotki z lotu ptaka ... i gdzieś z tego rejonu, można znakowanym szlakiem, zejść do zatoki (chyba Franz opisywał ten wariant)

Pozdrawiam :D
gosiak.k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiak.k » 19.12.2013 16:09

Dzięki za szybką i wyczerpującą odpowiedź :D
Widziałam na mapie tę żwirową polankę, ale wydawało mi się (i jak widzę słusznie), że np. z 2,5 letnim dzieckiem lepiej będzie dojść dołem ...
jeszcze raz dzięki
:papa:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 19.12.2013 16:15

....

Obrazek

...jeszcze ciepło ...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 19.12.2013 16:25

Buber napisał(a):Myślę, że ekstremalnie byłoby zobaczyć Zavratnicę z pokładu Eufemii ...
Tylko poza sezonem wpuszczają tylko gości w kapelusikach i w spodenkach na szelkach, umiejących jodłować :oczko_usmiech: ...

no to bez szans z tymi szelkami i jodłowaniem :)
ale ... czy z Misnjaka do Zavratnicy nie pływały łodeczki taksóweczki???
widziałam z powrotnej kolejki do promu, że ludzie zostawiali samochody na parkingu i płynęli w stronę lądu ...

ostatnie zdjęcie mnie zamurowało ..... ;)
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 19.12.2013 16:28

Bea.ta napisał(a):
Buber napisał(a):Myślę, że ekstremalnie byłoby zobaczyć Zavratnicę z pokładu Eufemii ...
Tylko poza sezonem wpuszczają tylko gości w kapelusikach i w spodenkach na szelkach, umiejących jodłować :oczko_usmiech: ...

no to bez szans z tymi szelkami i jodłowaniem :)

Zastanawiałem się chwilę , czy się nie poświęcić ... wszystkiego w życiu trzeba spróbować :oczko_usmiech: ...

Bea.ta napisał(a):ale ... czy z Misnjaka do Zavratnicy nie pływały łodeczki taksóweczki???
widziałam z powrotnej kolejki do promu, że ludzie zostawiali samochody na parkingu i płynęli w stronę lądu ...

Ooo ... no to jest wyjście :D .

Bea.ta napisał(a):ostatnie zdjęcie mnie zamurowało .....

Niezorientowanym znajomym wciskam, że to Karaiby albo jakieś Szeszele, czy Malediwy :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 19.12.2013 16:33

Buber napisał(a):Zastanawiałem się chwilę , czy się nie poświęcić ... wszystkiego w życiu trzeba spróbować :oczko_usmiech: ...
oczywiście :) dużo rakiji i nawet helmuty będą przyjazne :)

Buber napisał(a):Ooo ... no to jest wyjście :D .

ale ... byłam tam dwa razy i nie widziałam tych małych w Zavratnicy ... i teraz pytanie - czy im tam wolno???
ale .... raz była tam ekipa średnią łodką - przypłynęli, zaparkowali, poskakali do wody i wrócili ...
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 19.12.2013 16:36

Buber napisał(a):Pewnie wystraszyli się smutnego losu U-boota ...

Cześć Buberze :!: :D

Wiem, że Ameryki nie odkrywam ale pozwolę sobie napisać, że fotki piękne.

Przy okazji sprostowanie, to nie jest U-boot. (niektóre przewodniki tak piszą)
To zwykła barka transportowa. Sprawdzałem również pod wodą. Nie zmienia to oczywiście faktu, że Zavratnica i zatopiona "jednostka już niepływająca" jest super :!:

pzdr :wink:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 19.12.2013 16:40

Bea.ta napisał(a):
Buber napisał(a):Zastanawiałem się chwilę , czy się nie poświęcić ... wszystkiego w życiu trzeba spróbować :oczko_usmiech: ...
oczywiście :) dużo rakiji i nawet helmuty będą przyjazne :)

No tak ... bez znieczulenia ciężko by było :wink: ...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 19.12.2013 16:42

Buber napisał(a):No tak ... bez znieczulenia ciężko by było :wink: ...

ja sobie nie wyobrażam :)
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 19.12.2013 16:55

longtom napisał(a):
Buber napisał(a):Pewnie wystraszyli się smutnego losu U-boota ...

Cześć Buberze :!: :D
...
...

Przy okazji sprostowanie, to nie jest U-boot. (niektóre przewodniki tak piszą)
To zwykła barka transportowa. Sprawdzałem również pod wodą. Nie zmienia to oczywiście faktu, że Zavratnica i zatopiona "jednostka już niepływająca" jest super :!:

pzdr :wink:

Cześć ...
Cieszę się że tu jesteś ... :D
No właśnie chyba w Twojej relacji czytałem, że to barka ...
Zresztą fenotyp ma absolutnie nie U-bootowski, bo góra płaska ... chyba, że to taki taki U-boot -lotniskowiec :wink:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 19.12.2013 16:58

No dobra ....

...KONIEC SEZONU...

Obrazek

Obrazek

Czas ruszać do Słowenii ...
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 19.12.2013 18:41

Bea.ta napisał(a):

Jakby co - to ja sobie tutaj cały czas cichutko siedzę ... :D :papa:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 19.12.2013 18:47

wojan napisał(a):
Bea.ta napisał(a):

Jakby co - to ja sobie tutaj cały czas cichutko siedzę ... :D :papa:

i cały czas pamiętam(y) o Tobie ;)

i znowu siedzę i patrzę na te dwa ostatnie zdjęcia :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

POŻEGNANIE LATA ... CRO i SLO - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies