Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pozdrowienia z Zuljany !!!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 12.07.2005 16:48

Myśle ze od 12 euro wzwyż za osobę nie będzie napewno problemu!
s.apphire
Podróżnik
Pytania o Zuljane

Nieprzeczytany postnapisał(a) s.apphire » 15.08.2005 10:40

Witam Szanownych Forumowiczów,
zwracam się do wszystkich którzy byli w Zuljanie w tym roku. Jadę tam we wrześniu i mam kilka pytań natury technicznej.
1. Jak tam z kasą - czy w samej Zuljanie jest jakiś kantor, gdzie jest najbliższy bankomat?
2. Jak wygląda ze sklepami, zastanawiam się jak dużo prowiantu zabierać z Polski?
3. Czy jest tam wypożyczalnia rowerów?
4. Jak wyglada sprawa knajp?
5. W internecie widziałem wiele zdjęc pięknych plaż położonych między Zuljaną a Trstenik, czy można do nich dojechać samochodem?

Na razie to tyle, chociaż pewnie przypomni mi się coś jeszcze. Będę wdzięczny za odpowiedź tu na forum albo na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
s.apphire
JoeF
Cromaniak
Re: Pytania o Zuljane

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 15.08.2005 10:51

s.apphire napisał(a):...
1. Jak tam z kasą - czy w samej Zuljanie jest jakiś kantor, gdzie jest najbliższy bankomat?
2. Jak wygląda ze sklepami, zastanawiam się jak dużo prowiantu zabierać z Polski?
3. Czy jest tam wypożyczalnia rowerów?
4. Jak wyglada sprawa knajp?
5. W internecie widziałem wiele zdjęc pięknych plaż położonych między Zuljaną a Trstenik, czy można do nich dojechać samochodem?
...

1. Tylko poczta czynna w dni powszednie poza godzinami południowymi...
bankomaty w Stonie i Orebicu... lepiej wymieniać Euro w Banku w Stonie lub Orebicu niż na poczcie albo oczywiście wypłacać z bankomatu.
2. Jest nieźle zaopatrzony sklep... ale oczywiście różnica w cenach na większości artykułów oraz niezbyt duży wybór towarów.
3. Nie zauważyłem.
4. Blisko portu i w centrum jest ich kilka... sam nie korzystałem ale nie powinno być kłopotów ze znalezieniem miejsca.
5. Tak można ale, po drodze gruntowej... trzeba tylko znaleźć dogodne zejście do wybranego miejsca, bo nie wszędzie jest łatwo. Samochód zatrzymuje się na dziko, na poboczu tej drogi gruntowej. Bez ciężkiego sprzętu można iść pieszo wybierając plażę w odległości od 10 do 60 minut drogi... Sam nigdy nie dojeżdżałem samochodem ale przeciętnie z tego rozwiązania korzystało kilkanaście samochodów z całej Zuljany.

Dużo świeżych wiadomości w relacji z Żuljany...

Pozdrawiam
Józek
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Pozdrowienia z Zuljany !!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone