Helenka napisał(a):Hey Greku, moge Cie jescze troche pomeczyc?
Przyznam, ze tez mnie skusiles Brela, w zwiazku z tym mam pytanie, czy sadzisz, ze znajde tam apartament( moz byc oddalony od plazy, dentrum itp.) za 20E od rodziny z 2 malych dzieci, rzucily Ci sie w oczy wogole jakies tansze apartamenty, jedziemy pod sierpnia( moze byc nawet wrzesien) wiec licze na to:) BTW kolo Trogiru znalazlam( calkiem ladny), ale Brela jak sadze jest o wiele atrakcyjniejsza miejscowoscia, nastepne pytanie, czy w Breli( wogole w calej Chorwacji) sa zwyczajowo natryski na wiekszych plazach i jesczze jedno- czy z Breli jest mozliwosc plaza dojsc np.do Makarskiej badz innych miejscowosci, to wszystko:) dzieki
Oglądałem zaledwie dwa apartamenty. Apartament, w którym mieszkałem spodobałby się każdemu. Wszystko nowe (meble, sprzęt), czysto.
Elegancki zwłaszcza dla rodzin z dwójką dzieci.
Ja płaciłem za niego 55 Euro. Ale ile będzie kosztował we wrzesniu, trudno mi powiedzieć. 30 Euro? Zresztą spokojnie możesz napisać maila do właściciela z tym pytaniem.
Drugi z apartmaentów podobał się nam mniej. Właścicielka chciała 46 Euro (ale i spokojnie i za 40 Euro, by "poszedł").
We wrzesniu powinno być zdecydowanie taniej. Nawet do 50 %.
Bo to ostatnia okazja dla włascicieli apartamentów do zarobienia, lepiej mieć to np. 200 Euro (licząc 10 nocy po 20 Euro za apart.), niz nie mieć nic.
Wrzesień to jeden z Waszych atutów. Zawsze możecie poszukać czegoś innego, tym bardziej, że apartamentów będzie "do wyboru do koloru".
Natryski są na większości z plaż. W Luce - dzielnicy Breli, w której spędziłem urlop było kilka.
Trudno mi powiedzieć czy wzdłuż wybrzeża na odcinku Brela-Baska Voda-Makarska jest jakaś wygodna trasa. Z tego co wiem, te dwie pierwsze miejścowości łącza miła i symaptyczna promenada.
W samej Breli jest urocza kilkukilometrowa promenada, prowadząca przez mniej lub bardziej znane zatoczki. Po drodze mnóstwo ławeczek, knajpek, sprzedawców lodow itd.
Z kolei Makarska leży trochę dalej (a po drodze przecież są jeszcze Promajna i Krvavica), wiec wydaje mi się, że piesze wycieczki (z Breli do Makarskiej jest prawie 15 km) z małymi dziećmi są wykluczone.
pozdrowienia