Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pozdrav iz Osora

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 15.07.2011 06:18

a u nas znow pada. Takiej to dobrze ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2011 13:20

maslinka napisał(a):To znowu ja :wink:
Jak zwykle na krotko. Uzadlenia osy sie zagoily, reka prawie nie boli, ale mam nowy problem 8O - boli mnie gardlo i mam katar. Przeziebic sie w Cro? - niemal niemozliwe 8O

M. przeziębiła się już w Chorwacji dwa razy, a w zasadzie raz, gdyż za drugim razem była to regularna angina.
Mnie kiedyś dopadł ostry katar w 2002 roku w Zaostrogu i miałem tydzień z chusteczkami na plaży.
W naszym przypadku to wszystko wynik schładzania się zimnymi napojami.

Wierzę, że już wszystko u Was dobrze. Temperatury macie rzeczywiście "zabójcze". Ja w tym roku tylko w dwa dni odczułem, że jestem gdzieś na Południu (poza temperaturą wody, która była nieprzyzwoicie ciepła)

Pozdrawiam i życzę zdrowia i spokoju.
Interseal z rodziną. :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.07.2011 17:22

Witajcie Drodzy Moi! :D

Dzieki za rady dotyczace zdrowia. Jest lepiej, chociaz co dzien dolega mi co innego. Postanowilam sie nie przejmowac.

Wlasnie nadaje z kafejki w Makarskiej. Wrocilismy z fishpikniku, kierunek: Bol 8O Do tej pory jak slyszalam: Bol, myslalam: Zlatni Rat. Ale okazalo sie, ze Bol to nie tylko slynna plaza, ale i urokliwe miasteczko z waskimi uliczkami i pieknymi domami. Powiem szczerze, ze bardzo mi sie spodobalo, cudne :!: Zamiast od razu pojsc na plaze, zaczelismy zwiedzac. Dopiero po obejrzeniu wszystkich ciekawych katow poszlismy na plaze.
No a Zlatni Rat to takie troche plazowanie w baltyckim stylu :wink: Tylko woda bardziej przejrzysta :D

Ogolnie fishpicnic bardzo udany. Poplynelismy najmniejsza lajba, jaka znalezlismy w Makarskiej, w sumie tylko 15 osob, poza nami sami Chorwaci, rodzinny interes ponoc.
O to nam chodzilo - kameralny stateczek. Wplyw winka dalej czuje, nie dziwcie sie, jak pomyle literki :wink:

Powrotny widok na Biokovo - bezcenny. Dlugo wpatrywalam sie w gory, siedzac na dziobie... Potega Biokova uderza z takiej perspektywy!

A tak w ogole to stacjonarnie jestesmy na campingu Boban w Zivogosce. Zdradzilismy Male Ciste :wink: i wlasciwie nie zalujemy, bardzo fajne miejsce i spacerkiem mozna pojsc do Zivogosce Blato. (Bylismy przedwczoraj. Pozdrowienia dla Ani - Plumek :papa:)

Zostaly nam w Cro jeszcze tylko 3 dni, a potem, tradycyjnie, na Wegry :)

Pozdrawiam Was goraco :!: :D
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 18.07.2011 17:47

Witaj Aga!

Oczywiście nie może mnie tu zabraknąć. :-)

Wczoraj wróciłam z Cro, mieliśmy trochę przygód i wakacje przedłużyły nam się o tydzień. Myślałam sobie o Tobie, że jesteś w tym samym czasie. :) Szkoda, że drogi się nam nie przecięły... :wink: Może jeszcze kiedyś... :)

Mam nadzieję, że ze zdrówkiem wszytko w porządku.

Pozdrawiam Cię cieplutko i czekam jak wszyscy na relację i zdjęcia. :papa:
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 19.07.2011 18:26

Byłam ciekawa gdzie w tym roku Agula wyląduje :)
Teraz wiem,przeczytam po przyjeżdzie i jedno wiem napewno że będzie to cudowna podróż wiosłem pisana :)

gorąco Cię pozdrawiam
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 24.07.2011 12:29

Wróciłam!
Nie wiem, czy sie cieszyć, czy płakać :wink:

Przyjechaliśmy dzisiaj o 6 rano, bez "łagodnego powrotu przez Węgry", ze względu na pogodę. No i dzięki temu byliśmy jeden dzień dłużej w Chorwacji, ale niestety wracaliśmy w sobotę - pierwszy raz się na to zdecydowaliśmy i nie wiedziałam, że będzie aż tak źle... Korki do bramek na autostradzie - koszmarne!

Ten wyjazd był pod pewnymi względami zupełnie inny niż pozostałe :twisted: Ale na razie nie zdradzę szczegółów. Jak zgram około 6 tysięcy zdjęć (z 2 "normalnych" aparatów i jednego podwodnego) i się trochę rozpakuję, zacznę pisać, pewnie jutro :)

Pozdrawiam serdecznie i dzięki za kibicowanie nam w podróży :)
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 24.07.2011 12:36

Witaj w kraju.
:)
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 24.07.2011 12:45

maslinka napisał(a): Jak zgram około 6 tysięcy zdjęć (z 2 "normalnych" aparatów i jednego podwodnego) i się trochę rozpakuję, zacznę pisać, pewnie jutro :)

Witaj Maslinko :)
Właśnie na to zdanie (zacytowane wyżej) czekałam :D
Zwłaszcza na paskie opowieści :)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 24.07.2011 13:03

maslinka napisał(a):Powrotny widok na Biokovo - bezcenny. Dlugo wpatrywalam sie w gory, siedzac na dziobie... Potega Biokova uderza z takiej perspektywy!

Ciekawe, ale ilekroć pomyślę o Chorwacji, pierwszym obrazem, jaki widzę jest majestatyczne niesamowite Biokovo.
Czekam na zdjęcia. Kapelusz będzie? :D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 24.07.2011 13:39

maslinka napisał(a):Wróciłam!
Nie wiem, czy sie cieszyć, czy płakać :wink:

Witaj w kraju

My się cieszymy - będzie kolejna piękna relacja
:D

maslinka napisał(a): Jak zgram około 6 tysięcy zdjęć (z 2 "normalnych" aparatów i jednego podwodnego) i się trochę rozpakuję, zacznę pisać, pewnie jutro :)

8O
Tyle zdjęć to ja chyba w 10 lat zrobiłem :oops:

Ale to oznacza , że Wasz odpoczynek ( :?: ) był bardzo intensywny i wiele pięknych miejsc odwiedziliście 8)

Pozdrawiam
Piotr
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 24.07.2011 15:09

CinnamonGirl napisał(a):Gdzie szukać takiego męża co to zwiedza gdy jest 37 stopni?

Hej, ja taki jestem!
:lol:
Zwiedzam nawet w temperaturze powyżej 40 st.! (ale sam).
:) :)

Maslinko.
A więc jednak te upały nie tylko nam dały się we znaki....
Chyba nie pojadę więcej w lipcu do CRO.
Za dużo czasu się traci w ten upał i zwiedzać się nie chce. Miałem zobaczyć Zrmaniję, ale nie nie wyszło. :evil:
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 24.07.2011 17:05

Witaj Maslinko!!!

Dotarłam i do Twego tematu, czekam na relację :)

Odnośnie choroby-ja chorowałam 3 razy (porządne przeziębienie, podchodzące pod anginę, bądź angina-nie wiem), dopiero w tym roku, za czwartym razem, byłam kompletnie zdrowa w Chorwacji....

Cinnamongirl u nas to samo ze zwiedzaniem-mi temperatura nie przeszkadza, połówka ma wysiada w temp. powyżej 20 stopni :wink: :wink: :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 24.07.2011 18:42

Witajcie raz jeszcze :D

Zdjęć faktycznie mnóstwo, ale zaraz będę robić ostrą selekcję - z tych 6 tysięcy chcę zrobić około 500 do pokazania dla rodziny i znajomych. Będzie trudno :wink:
Cześć fot to zdjęcia seryjne, więc z pięciu zostawię jedno. Poza tym mnóstwo podwodnych, na których widać tylko kamienie, bo ryba akurat zwiała :wink:

Piotr, mimo tej ilości zdjęć odpoczęliśmy chyba najbardziej ze wszystkich wyjazdów do Cro, bo jednak plażowania i kajakowania było więcej niż zwiedzania. Do miasteczek jeździliśmy w większości przypadków dopiero wieczorami.

jan_s1 napisał(a):Czekam na zdjęcia. Kapelusz będzie? :D

Nawet dwa :lol: Czarny i pomarańczowy :D

Fata, lipiec jednak najlepszy na urlop :D Będę się tego trzymać. Chociaż mogę jeździć na wakacje tylko w lipcu albo w sierpniu i są to oblegane miesiące, to nie narzekam - pogoda (niemal) pewna i dłuższe dni (to przewaga lipca nad sierpniem!).
Śmieszne było to, że po 37-stopniowych upałach, gdy się ochłodziło i temperatura wynosiła 28, 30 stopni, było nam autentycznie chłodno :lol: Jednak można się przyzwyczaić do tak wysokich temperatur.

Eliza, mi się przydarzyło przeziębienie po raz pierwszy i było trochę denerwujące (zwłaszcza katar). Ale po 3 dniach było dużo lepiej i mogłam się w pełni cieszyć wakacjami :D

Pozdrawiam i zabieram się za porządkowanie zdjęć :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 24.07.2011 18:43

Maslinko, witaj :)
my w tym roku zdradzamy Cro, nie znowu tak daleko, bo na Korfu mamy zamiar lecieć...to chyba bardziej bałkańska wyspa niż grecka 8O :D
czekamy na relację :) !
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 24.07.2011 18:47

maslinka napisał(a):mimo tej ilości zdjęć odpoczęliśmy chyba najbardziej ze wszystkich wyjazdów do Cro, bo jednak plażowania i kajakowania było więcej niż zwiedzania. Do miasteczek jeździliśmy w większości przypadków dopiero wieczorami.

:lol:
Skąd ja to znam...

Śmieszne było to, że po 37-stopniowych upałach, gdy się ochłodziło i temperatura wynosiła 28, 30 stopni, było nam autentycznie chłodno :lol: Jednak można się przyzwyczaić do tak wysokich temperatur.

Przyzwyczaić się można- np. do 42 st. C we wrześniu w Andaluzji też.
Ale co innego w taki par zwiedzać i chodzić w pełnym słońcu! :roll:

P.S. Ja też coś podłapałem w któryś dzień- katar i chrypkę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pozdrav iz Osora - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone