Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pozdrav iz Osora

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 12.07.2011 16:13

Maslinko, padam z zazdrości :wink:
Osor i Bijar to nasze miejsce z zeszłego roku, pięknie było...

Czekamy na dalsze wieści, bawcie się dobrze!

Cres jest inny niż "południowe " wyspy, ale nas zauroczył zdecydowanie! Mam nadzieję, że oprócz Koromacnej (nasza creska plaża nr 1) dotarliście też do Beli :D

Pozdrawiam :papa:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 12.07.2011 16:29

Na Pag, na Pag ... :D :D to ja sobie ten ser kilka dni temu przywieziony przez znajomych z Pagu otworzę, na balkonie przy lawendzie usiądę i będę czekać na cd... jeju, my w tym roku bez Chorwacji, chyba się wykończę przy tych Waszych relacjach. Odczuwam wręcz fizyczny ból z braku zapachów, smaków i widoków.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2011 20:04

maslinka napisał(a):....
Zmykam, bo czas sie konczy, chyba na Pag :wink: Czeka nas dluga droga. Jaka szkoda, ze nie ma polaczen promowych Cresu lub Losinja z Pagiem.

Pozdrav :D
I do napisania :D

Widzę na Kajakowie duży znowu ruch :lol: ...lepszy ten Pag niźli Ancona (nie uderzajcie zatem zbyt mocno lewym wiosłem).
Serdeczny pozdrav.
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 12.07.2011 20:13

maslinka napisał(a):Wyspy (Cres i Losinj) piekne krajobrazowo i dzikie, ale... no wlasnie ja to zawsze znajde jakies ale... :wink: Brakuje mi tutaj... dalmatynskich miasteczek, tych kamiennych domow :wink: Miasta na Cresie i Losinju sa typowo wloskie. Oczywiscie spodziewalam sie tego, a jednak tej Dalmacji brak :wink:

:D

Myśmy to przewidzieli i - choć początkowo mieliśmy jechać w tamte rejony w tym roku, ostatecznie jednak ruszyliśmy dlaje na południe. Pewnie, że nie ma to jak Dalmacja, i to południowa!
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 13.07.2011 15:01

maslinka napisał(a):... a jednak tej Dalmacji brak ... :papa:

...czekamy więc na najświeższe spostrzeżenia z południa :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.07.2011 16:24

Witajcie ponownie :!: :D

No tak bardzo na poludniu to nie wyladowalismy, bo na Pagu na campie Drazica. Ciekawe jest to, ze namiot postawilismy dokladnie w tym samym miejscu, co 3 lata temu :wink:

Camping jest swietny, a zatoczki dookola grzechu warte :twisted:
Oczywiscie kajakujemy :!:

Niestety w drodze na Pag spotkala mnie nieprzyjema przygoda - zostalam uzadlona przez ose, ktora wpadla przez okno naszego auta. Wleciala mi miedzy plecy a sukienke i uzarla 3 razy, bo troche sie z nia szamotalam, nie wiedzac, co sie dieje. A darlam sie tak, ze podziwiam mojego meza, ze akurat nie wjechal w barierke. (Bylo to w okolicach Seline). Ale pierwszy raz w zyciu ukasila mnie osa, a poza tym nie wiedzialam, co mnie gryzie, wiec mozecie sobie wyobrazic...

Jakby tego bylo malo, wczoraj wchodzac z kajakiem do wody, poslizgnelam sie i z calej sily walnelam lewa reka o beton. Na szczescie reka cala, ale dosyc obita i mam ograniczona jej sprawnosc :?

Niemniej jednak nie przejmuje sie tymi przygodami i dzielnie zwiedzamy Pag przy temp. 37 st. 8O

Dzisiaj bylismy w zatoczce Girenica (troche za slaby szutr dla Fabiaka, pomeczylismy go za bardzo) i w Bosanie (cuuudnie :!: )

Teraz nadaje z miasta Pag, ktore wieczorem jest oblezone przez turystow, ale teraz jest tu znosnie, tzn. bardzo pieknie, gdyby nie upal...

Koncze, Kochani.
Bede sie odzywac.

Pozdrav
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 13.07.2011 17:31

Gdzie szukać takiego męża co to zwiedza gdy jest 37 stopni?
Mój mi odmowił przy 30 stopniach :( jak bozie kocham za rok go tam zaciągnę w kwietniu albo październiku - nie będzie miał wyboru - choć będzie wtedy pewnie narzekał na pogodę - że plazować sie nie da ;/
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 13.07.2011 20:02

No ładne rzeczy, Wy już kajakujecie a ja przegapiłam tak ważną informację :)
Bawcie się dobrze i czekam na mega fajną (a taka na pewno będzie) relację po powrocie.
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 13.07.2011 22:01

Maslinko...rób zdjęcia, zdjęcia na campie Drazica i koniecznie plaże przy campingu. Od dwóch lat szukam takich zdjęć bezskutecznie. Więc proszę pięknie... :roll:

Pozdrawiam i czekam na następne wieści :papa:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 13.07.2011 23:01

Hej Agnieszka :D Fajne miejscówki wybraliście na ten rok - będę zaglądał :wink:

Trzym się 8)

Pzdr
Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 14.07.2011 08:19

Jak moje dzięcię, wówczas zaledwie pięciomiesięczne użarła osa, to pani doktór napisała w karcie "kontakt ze stawonogiem" 8O .

Jak wszyscy czekam na relację! Bawcie się ładnie 8)
brokers7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brokers7 » 14.07.2011 12:54

Czekałem na tą relację :-)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.07.2011 19:38

To znowu ja :wink:
Jak zwykle na krotko. Uzadlenia osy sie zagoily, reka prawie nie boli, ale mam nowy problem 8O - boli mnie gardlo i mam katar. Przeziebic sie w Cro? - niemal niemozliwe 8O
Mam nadzieje, ze jutro obudze sie calkiem zdrowa, bo juz zaczynam miec dosc tych prtzygod.

Cynamonko, owszem zwiedzama, ale glownie zatoczki. W tym roku jest zdecydowanie wiecej snurkowania i opalania niz zwiedzania miasteczek.

Aniu, zdjec z Drazicy napstrykalam, ze hej. Nie martw sie, bedzie pelna dokumentacja fotograficzna :D

Teraz jestesmy w NOvalj, w kafejce, zaraz idziemy na piwko i pizze. Teperatura dzisiaj wieczorem tylko 29 st. :wink: Wczoraj kolo 19:00 bylo jeszcze 36 8O

Zmykam. Pozdrav. Papa
markasyt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markasyt » 14.07.2011 20:16

maslinka napisał(a):mam nowy problem 8O - boli mnie gardlo i mam katar. Przeziebic sie w Cro? - niemal niemozliwe 8O
Mam nadzieje, ze jutro obudze sie calkiem zdrowa, bo juz zaczynam miec dosc tych prtzygod.

W miejscowości Kolan tuż przy kościele wyrabiają doskonałą travaricę. Może to pomoże? :D Moja żona twierdzi, że śmierdzi jakimiś ziołami (=lekarstwami). :wink: Pozdrawiam.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 14.07.2011 20:21

markasyt napisał(a):
maslinka napisał(a):mam nowy problem 8O - boli mnie gardlo i mam katar. Przeziebic sie w Cro? - niemal niemozliwe 8O

W miejscowości Kolan tuż przy kościele wyrabiają doskonałą travaricę. Może to pomoże? :D Moja żona twierdzi, że śmierdzi jakimiś ziołami (=lekarstwami). :wink: Pozdrawiam.

Odezwał się laryngolog. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pozdrav iz Osora - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone