Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pozdrav iz Jelse

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 11.08.2009 08:02

Fajowo się czyta taką relację na żywo :D :!: Powodzenia w dalszej podróży :!:

pozdr
Elaj203
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elaj203 » 11.08.2009 13:05

maslinka napisał(a):...
Do tej pory bylismy na "Kalacu", blisko centrum Korculi; polecam i nie polecam; w relacji napisze dlaczego :wink:
...

Maslinka, nie wygłupiaj się, napisz szybciej co z tym Kalacem 8O Jak zaczniesz pisać relację, to dla mnie będzie już za późno :lol:

Pozdrawiam
:papa:
nika01
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nika01 » 11.08.2009 18:03

Zazdrość mnie niszczy bo 6.08 właśnie opuściłam ten piękny zakątek po 14 dniowych wakacjach. Pozdrawiam Panią Kasię, którą miałam przyjemność poznać w Starym Gradzie (kobitka od Robinsonady i szwagra ;-))
JELSA - przepiękna, cudowna, pachnąca i......przepyszne lody
SW.NIEDJELA - boska knajpka na tzw. molo (jakie jadła z ryb.....mniam)
HVAR- piękne panoramy, super kaktusy, cudo zabytki, full jachtów (jak to ujęła Pani Kasia w rozmowie z nami HVAR....SNOBISTYCZNY)
ST.GRAD - kameralny, mający swój klimat no i PANIĄ KASIĘ, ale wspomnieć należy również boską knajpkę z lazanią, pizzą dla dzieci (38 kn/ na 2 os), spaghetti z owocami morza 50 kn, risotto 60 kn, piwko 14 kn
Wycieczki po Hvarze trzeba przyznać są dość ekstremalne (mówię o drogach), choć niezapomniane.
Zazdroszczę więc maslince jak......cho.....a!!!! :-(((((
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 15.08.2009 20:46

My dziś wróciliśmy ze Starego Gradu.
U Kasi faktycznie jest centrum informacyjne -
zawsze wiadomo kto, gdzie i kiedy był. Dzień po Maslince był Slawek
Wociał, a my jeszcze dzień później i to nie sami - razem z nami
jechali do Vrboski Dorota i Tomislav.
Nawet małe cro-spotkanie udało się zorganizować.
Zdjęcia będą jutro.

Krzysztof
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 16.08.2009 13:31

Dobrego odpoczynku i owocnego focenia :D :D :D
Czekam na relację
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.08.2009 22:50

to centrum informacyjne "U Pani Kasi" to oficjalne? czy bardziej priv, pytam bo już niedługo będę na Hvarze i z chęcią bym się poinformował:)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 16.08.2009 23:06

Witajcie :D
Już jestem z powrotem, trochę smutno i tęskno... Padam na nos ze zmęczenia. Jak trochę odeśpię i uporządkuję zdjęcia (jest ich 4 tysiące :!:), to zabiorę się do relacjonowania :D

Dziękuję Wam za miłe słowa i "kibicowanie" mi w podróży :D

Arturac, Kasia chętnie służy radą forumowiczom, podpowiada, co warto zobaczyć. Nie jest to żadne "centrum informacyjne", a raczej "centrum spotkań rodaków", chociaż przy okazji można się sporo dowiedzieć. Te wizyty mają chyba bardziej na celu poznanie osobiście kogoś, kogo zna się wyłącznie z postów na forum (tak też było i w moim przypadku :D).
Kasia okazała się bardzo sympatyczną, otwartą osobą :)
Miłego "odkrywania" Hvaru :)

Pozdrav :papa:
enti
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) enti » 16.08.2009 23:26

szczerze mowiac to zaluje ze nie bylem w starym gradzie jak bylem w jelsie od 5 do 15 sierpnia i nie poznalem "insajderowskich" inforamcji , no nic moze za rok ;] pozdrawiam ciekawa relacja jak bede mial czas to wrzuce swoja z jelsy
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2009 00:36

enti napisał(a):szczerze mowiac to zaluje ze nie bylem w starym gradzie jak bylem w jelsie od 5 do 15 sierpnia i nie poznalem "insajderowskich" inforamcji , no nic moze za rok ;] pozdrawiam ciekawa relacja jak bede mial czas to wrzuce swoja z jelsy

Wrzucaj :D tylko bierz przykład z maslinki i napisz ją po polsku :wink:
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 17.08.2009 07:43

Witaj Maslinko :D

Z niecierpliwością czekam na relację :lol: mam nadzieję, że zdążę jeszcze coś niecoś przeczytać, bo za tydzień wyjeżdżam :D
Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 17.08.2009 08:28

maslinko ja również czekam na Twoją relację :D Poprzednie baaardzo mi się podobały.
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 17.08.2009 08:47

Strasznie Ci zazdroszczę ale każdy ma swój czas :D
Jestem bardzo ciekawa Twoich zdjęć z Korćuli,nam nie udało się wpaść tam nocą
pozdrawiam
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 17.08.2009 11:15

Witaj w domu maslinko i czym prędzej zasiadaj do relacji, już nie mogę się doczekać.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 17.08.2009 12:42

Tak trudno jest wrócić do rzeczywistości...
Staram się uporządkować zdjęcia, ale jest ich mnóstwo. Muszę też sobie "poukładać w głowie" wspomnienia, zanim zacznę "relacjonować". A tu jeszcze by trzeba było się rozpakować... ale cro.pla działa jak narkotyk i myślę, że najpóźniej jutro zasiądę do pisania :)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuję za doping :)

P.S. Korcula nocą bardziej mi się podobała niż nocny Dubrovnik. Dorównuje jej może tylko Jelsa, ale to moja bardzo subiektywna opinia, bo mam sentyment do tego miasteczka.
Elaj203
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elaj203 » 17.08.2009 13:51

Elaj203 napisał(a):
maslinka napisał(a):...
Do tej pory bylismy na "Kalacu", blisko centrum Korculi; polecam i nie polecam; w relacji napisze dlaczego :wink:
...

Maslinka, nie wygłupiaj się, napisz szybciej co z tym Kalacem 8O Jak zaczniesz pisać relację, to dla mnie będzie już za późno :lol:

Pozdrawiam
:papa:

Ponawiam prośbę :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pozdrav iz Jelse - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone