Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pozdrav iz Hrvatske

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stratos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) stratos » 18.07.2010 21:52

Witam
Będę na Vrili w sierpniu, gdzie tam można skorzystać z dostępu do internetu i jakie są tego koszty ?

Pozdrawiam .
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 19.07.2010 05:57

Ines spojrzyj tutaj: http://www.cres.home.pl/
Skarbnica wiedzy o Cresie ;)
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 19.07.2010 15:22

Zaznaczam ślad i ja :D
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 19.07.2010 15:56

Mljet kusi i nęci, poopowiadaj, pokaż, czekamy :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 19.07.2010 21:02

To znowu ja :D
Codziennie wieczor w Trpanju, codziennie internet :wink:

Zeby nie bylo, ze tylko kajak i zycie nocne, to powiem Wam, ze sporo zwiedzamy. Niedlugo juz zadna droga na polwyspie nie bedzie nam obca :wink: Wczoraj bylismy w Kunie Pelješkiej i Crkvicach (hardcorowy zjazd!), a dzisiaj w Janjinie (piekne dalmatynskie domy do focenia) i Sreserze.

stratos napisał(a):Witam
Będę na Vrili w sierpniu, gdzie tam można skorzystać z dostępu do internetu i jakie są tego koszty ?

Internet w Trpanju, w barze Žalo, na nabrzezu. Wrzuca sie monety, 10 minut jest za 5 kun, chetnie rozmieniaja :wink:

Co do Mljetu jeszcze... myslimy o nim jako o najlepszym miejscu, w ktorym bylismy w tym roku. Zwlaszcza o campingu.

Ooo, wlasnie Thomson leci w tv :D

Pozdraviam, Maslinka :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 19.07.2010 21:37

Aga, eh jak Ci zazdroszczę... :)
Janjina jedno z moich ulubionych mieścin na Peljesacu :) eh, te piękne zielone i dzikie peljesackie drogi..Półwysep jest cudny, nieprawdaż :) ?
eh, ja mam na te wakacje ochotę na Cres i Mali Losin, ale i na Mljet, teraz nie wiem czy uda się na dwie części to podzielić, mam plan aby jechać na ponad tydzień na Cres a potem do Włoch wyskoczyć, albo druga wersja na południe na półwysep..eh jeszcze muszę to wszystko przemyśleć, a teraz czekam na Twoją relację :) POzdrawiam gorąco!!
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 19.07.2010 22:29

Ines patrząc na twoje relacje myślę, że bardziej przypadnie Ci do gustu Mali Losinj, niż sam Cres, choć Roksa_ z Valun też dobrze kombinuje (choć samo miasteczko jest malutkie i z uwagi na ograniczenia parkingowe trudno dostępne). Nie wiem jak plany życiowe, ale według mnie Mali na pewno warto odwiedzić z małymi pociechami (etap spacerówki/nosidełka), ponieważ malowniczych tras na spacery z wózkiem jest mnóstwo zarówno dookoła jak i w wzdłuż wyspy. Zresztą Mali jest też świetny na rowery. Co do czasu, to zostawiając tylko tydzień na Cres/Losinj na pewno będziesz czuła niedosyt.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 20.07.2010 08:44

Co do Mljetu jeszcze... myslimy o nim jako o najlepszym miejscu, w ktorym bylismy w tym roku. Zwlaszcza o campingu.

Maslinka, czy mogłabyś coś więcej napisać o kempingu na wyspie? Jak z cenami?

Pozdrawiam!
Kasia.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia.K » 20.07.2010 22:00

Nie może i mnie zabraknąć, już czekam na Twoje zdjęcia.
Piszesz, że w Trpanju mnóstwo naszych rodaków, a ilu było w Orebiczu na początku lipca 8O, normalnie Sopot albo inne Międzyzdroje :wink: myślę, że to między innymi Twoja i ines zasługa, że Peljeszac taki oblegany. :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 21.07.2010 11:21

I ja w tych okolicach byłam i z Agnieszką i jej mężem (fantastycznymi ludzi tak na marginesie) wino i piwo piłam :)
Dziękuję Wam za dwa fantastyczne wieczory.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.07.2010 16:26

yskyerka napisał(a):I ja w tych okolicach byłam i z Agnieszką i jej mężem (fantastycznymi ludzi tak na marginesie) wino i piwo piłam :)
Dziękuję Wam za dwa fantastyczne wieczory.

yskyerka witaj :) wyjazd się udał :) ?
Czekamy i na Twoja relację ;)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.07.2010 20:38

Witajcie :D
To moje ostatnie laczenie z Chorwacji... Niestety, juz jutro opuszczamy piekna Cro. Jedziemy przez Bosnie i 2 noce spedzamy na Wegrzech, chyba w Kaposvarze - podobno fajne baseny. Wegry to dla nas zawsze lagodne przejscie... Strasznie nam szkoda, ale w koncu bylismy tu prawie 3 tygodnie. W niedziele wieczorem meldujemy sie w Gliwicach i wtedy zaczne nadawac bardziej szczegolowo :wink:

Yskyerko, mam nadzieje, ze wino dobre. Moj maz wprowadzil mnie w blad z tym Renault przed domem... Teraz wiemy, ze to byla Zastava. Ale tak jak pisalam, strasznie trudno bylo opisac ten dom, bo wszystkie w okolicy takie podobne.
My tez bardzo, bardzo milo wspominamy wieczory spedzone z Wami :)
Wczoraj po raz pierwszy w zyciu jadlam "morkie potwory", czyli w tym wypadku kalmary. Odwazna bylam :wink: Bardzo dobre sie okazaly :)

Dzisiaj bylismy w Stonie i Malim Stonie. Ostatnia wycieczka po polwyspie...

Na razie mowie Wam laku noć i do zobaczenia juz niedlugo :D

Maslinka
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.07.2010 21:13

Maslinko , odważna z Ciebie dziewczyna ... Crkvice , kalmary , jaszczurki ... W przyszłym roku jadę na Mljet ... do Okuklje chyba :D

Puno pozdrava :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2010 10:14

maslinka napisał(a):Witajcie :D
To moje ostatnie laczenie z Chorwacji... Niestety, juz jutro opuszczamy piekna Cro.

Kurrrcze... długo zastanawiałem się to co jest "ostatnie laczenie" :D . Myslałem, że to coś w stylu Buberowej "zalakowanej nocy", a to chodzi o łączenie. :D

maslinka napisał(a):Jedziemy przez Bosnie i 2 noce spedzamy na Wegrzech, chyba w Kaposvarze - podobno fajne baseny. Wegry to dla nas zawsze lagodne przejscie... Strasznie nam szkoda, ale w koncu bylismy tu prawie 3 tygodnie. W niedziele wieczorem meldujemy sie w Gliwicach i wtedy zaczne nadawac bardziej szczegolowo :wink:

Słuszny kierunek i słuszna aklimatyzacja na Węgrzech. :wink:

maslinka napisał(a):Wczoraj po raz pierwszy w zyciu jadlam "morkie potwory", czyli w tym wypadku kalmary. Odwazna bylam :wink: Bardzo dobre sie okazaly :)

Jak na początek to nieźle :D . Ideałem było by sobie je złowić samemu. Wierz mi, że smakują jeszcze lepiej, choć w tym przypadku mam na myśli ośmiornicę i kamenice. :) Biegałem kiedyś z siatką za czymś do kalmara podobnym, ale się wywinął :wink:

maslinka napisał(a):Dzisiaj bylismy w Stonie i Malim Stonie. Ostatnia wycieczka po polwyspie...

Dla tych dwóch miejsc obiecałem sobie nigdy nie płynąć na Peljesac promem lub jechać przyszłym mostem. :) Stony mają swój klimat :)

Wracając do kamienic - próbowałaś? Niedaleko murów w Małym Stonie pani sprzedaje takie świeżutkie... mniam.

maslinka napisał(a):Na razie mowie Wam laku noć i do zobaczenia juz niedlugo :D

Maslinka

Szerkiej drogi!
Z niecierpliwością czekam na "szczegółowe nadawanie"
Pozdrawiam
Interseal
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 22.07.2010 10:58

Interseal napisał(a):
Ideałem było by sobie je złowić samemu. Wierz mi, że smakują jeszcze lepiej, choć w tym przypadku mam na myśli ośmiornicę i kamenice. :) Biegałem kiedyś z siatką za czymś do kalmara podobnym, ale się wywinął :wink:

Mariusz, bo kalmary to lepiej nie siatką, ale wieczorem z brzegu, najlepiej pod latarnią (odbijające się w wodzie światło to wabik dla tych stworków), na :roll: sztuczną kozicę zarzucaną na długiej żyłce.
Nam się udało spróbować (no bo zbyt obfitych połowów jednak nie było :( ) świeżusieńką :P usmażoną lignjię złapaną właśnie taką "sznurkową "metodą. Trochę na ten temat wspomniałam TUTAJ.

maslinka napisał(a):
W niedziele wieczorem meldujemy sie w Gliwicach i wtedy zaczne nadawac bardziej szczegółowo

Agnieszko, raportowanie bezpośrednio z Cro podczytywałam na bieżąco, zazdroszcząc szczególnie Mljetu, na którym jeszcze mnie nie było.
W Twoje bardziej szczegółowe 8) nadawanie wpadnę już pewnie w trakcie kilku odcinków relacji, gdyż wybywam na tydzień na "moją" kaszubską łąkę. Może powrót stamtąd do codzienności :idea: przeżyję łagodniej, mając w perspektywie lekturę Twoich przygód?

Pozdrawiam serdecznie :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pozdrav iz Hrvatske - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone